Beszéljük meg egy sör mellett!

IT Kocsma

A legmenőbb teremtő rombolások, a legnagyobb digitális kihívások

2018. június 08. - IT Kocsma Admin

A májusi Digitall konferencia vezérszónoka Alex Barrera, a technológiai újságírás egyik legismertebb alakja volt, akinek a gondolataira a legnagyobb technológiai cégek is odafigyelnek. Budapesten elmondta, hogy melyek a következő évek legnagyobb kihívásai a melyek az utóbbi évek legnagyobb diszrupciói.

 A legfigyelemreméltóbb teremtő rombolásaink

Blockchain:

„A blockchain technológiában rejlő diszrupciós potenciál óriási. Csak a jéghegy csúcsát látjuk, mikor a pénzügyi szektor kezdeti felhasználási területeit nézzük, amilyenek a Bitcoin, vagy az Ethereum okosszerződések. A Blockchain alapjaiban forgat majd fel sok más iparágat is az elkövetkezendő 10 évben.

Virtual Reality:

 „A virtuális valóság teljesen új távlatokat nyit a tartalomnak és szórakoztatásnak. Messze van még ugyan attól, hogy igazán érettnek lehetne nevezni, de már most látszik, hogy változik a piac hozzáállása és az üzleti eszközök hosszútávon kizárólag VR megoldások lesznek. Láthatjuk ezt már ma is, pl. a gyógyszeriparban, de biztos, hogy a VR teret hódít majd sok más iparágban is. A szórakoztatás csak egy a sok terület közül, ahol a VR forradalmi újításokat hoz.”

 Augmented Reality:

 „A kiterjesztett valóság már ma is felforgatja életünk némely területét. Például az új iPhone X-nek már 3D kamerája van, 2 éven belül pedig az összes okostelefon AR-képes lesz. Ez pedig megnyitja az utat az olyan megoldások előtt, melyek hidat képeznek a digitális és a fizikai között. Pl. épülettervezés és építés, gyógyszeripar, épület és ipari karbantartás.”

 Deep Learning mint szolgáltatás:

 „Elegendő adat birtokában ma már bárki automatizált rendszert képes fejleszteni a felhőben. Az ehhez szükséges belépési küszöb pedig egyre lejjebb van, és csak lejjebb kerül a jövőben is, lehetővé téve, hogy a versenytársak vérre menő kiszorítósdiba kezdjenek a piacon.”

 Beszédfelismerés, hangvezérlés:

 „Az IoT és az AI konvergenciája miatt a hang/beszédfelismerés egyre inkább hangsúlyos interfésszé válik. Beszélünk majd az autónkhoz, a házunkhoz, a számítástechnikai eszközeinkhez, de még a ruhánkhoz is. Mindezidáig kevesen fedezték fel ezt  a potenciált, és mikor ráébrednek majd a lehetőségekre, már túl késő lesz. A hang a megkerülhetetlen, kiaknázandó interfész az ember-gép interakcióban.”

 Kihívások, amikre muszáj figyelmet fordítani

 Álhírek:

 „Egyre inkább elmosódik a határ az igazság és a hazugság  vagy ha úgy tetszik, az igazi és a kamu között. Ennek pedig elképesztő hatása van a bizalomra úgy általában, és különösen a márkákba fektetett bizalomra. Vállalatok működését tilthatják meg vagy korlátozhatják a kormányok a média manipulációja miatt (lsd. az Amazon esetét az Egyesült Államokban).”

 Kiberbiztonság:

 "Az IoT alkalmazások elterjedése, és ezzel együtt az adatgyűjtés megsokszorozódása magával hozza, hogy többszöröződik a sérülékenységi pontok száma. Talán nem meglepő, hogy a hackerek is tudják ezt, így vállalatok sokasága lehet súlyos, pusztító kibertámadások áldozata.”

 Adatbiztonság:

 „A GDPR bevezetése és a Cambridge Analytics botrány miatt a vállalatok fokozódó nyomás alá kerültek az adatkezelési gyakorlataik tekintetében. Úgy, hogy közben soha nem volt nagyobb szükségük adatokra ahhoz, hogy versenyben maradhassanak.”

 Ha érdekelnek további érdekességek az idei Digitall-ról, olvasd el az egész nap legizgalmasabb gondolatairól készített összeállításunkat!

augmented-reality-1957411_1920.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://itkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6214032922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása