Beszéljük meg egy sör mellett!

IT Kocsma

Digitális munkaerőhiány - Nagy a szakadék a piac igényei és a képzések között

2017. május 03. - IT Kocsma Admin

A digitális munkaerőhiány közhelye sokak számára unalomig ismételt, megoldatlan téma, másoknak tettekre sarkalló kihívás. A hazai piac egy része már letett arról, hogy másoktól várja a megoldást, maguk szerveznek oktatásokat, illetve egymással karöltve képeznek a maguk számára szakembereket. Dorogi Péter is azok közé tartozik, akik a megoldást keresve képzést indít, maga mögött tudva a munkaadókat is.

Mi jellemzi Magyarországon ma a képzéseket?

„Itthon jelenleg kétfajta képzés létezik; az egyikbe tartoznak az egyetemi képzések, a másikba a rövid, időszakos tanfolyamok, részben OKJ-s, részben számítástechnikai iskolák által szervezett képzések. Előbbivel az a probléma, hogy messze nem annyira aktuális, mint amennyire a piac igényei diktálnák és elsősorban olyan szakembereket képez, akik az adott területen később menedzserek lehetnek. Akikre pedig nagy számban szükség volna, a programozókra, hálózatmenedzserekre, azok számára ez kevés speciális tudást nyújt és a három plusz két éves képzés túl sokáig is tart. Elvileg ezeket az embereket képeznék a rövidebb tanfolyamok, ám ezek nagyon kevés alaptudást adnak, inkább csak arra valók, hogy nagyon szigorúan egy adott területre képezzék a résztvevőket. Ezzel az a probléma, hogy például egy programozói képzésen végzett embernek fogalma sem lesz, hogyan működik egy vállalat, és amikor találkozik egy megoldandó szakmai problémával, nem tudja azt kezelni. Pont emiatt nagy kérdés mindig, hogy vajon melyik a helyes út; a rövid, gyors, de hiányos vagy a hosszú, bő, de nem annyira korszerű képzést.”

Mi erre a megoldás szerinted?

„A megoldás a középút lehetne valahol a kettő között, ami egyrészt adna egy alaptudást a diákoknak, másrészt azt a speciális tudást kínálná, amire a piacnak szüksége van. Az itt végzettek ismernék a folyamatokat a cégeknél, a környezettel is tisztában lennének, és nem csak programozni tudnának, de egy fejlesztésnek minden más területe is a tudásuk része lenne.”

Mi a helyzet azokkal, akik már dolgoznak, de előbb utóbb a tudásuk nem lesz kielégítő az új körülmények között?

„A munkavállalókra itthon sajnos jellemző, hogy nemigen akarnak részt venni oktatásokon, mondván, már elvégezték az iskolát. Miközben a következő években a legtöbb területen nagyon erős informatikai tudással kell rendelkezni, akár egy eladónak is, ami persze nem jelenti, hogy mindenkit programozónak kell képezni. Ami a cégeket illeti, ők alapvetően annyit tanítanak meg a munkavállalóknak, amit nagyon muszáj, például egy számlázó rendszer kezelését. Ettől még általánosan használható tudásra nem fog szert tenni a munkavállaló, ami akkor fog kiderülni, amikor új munkahelyre megy, ahol egy másféle rendszer működik, és újra kell mindent kezdenie. Aminek értelme van, ha annak az alapjait tanítják meg, hogyan kell ezeket az informatikai rendszereknek a működést elsajátítani, ezáltal nem a nulláról kell mindig elindulni, hanem egy alaptudásra lehet az újdonságokat építeni. Nagyon sok online iskola van már itthon is, pl. a LinkedIn-nek is van ilyen típusú oktatási rendszere. Vannak olyan területek a piacon, ahol ez a fajta oktatás is sokat segíthet.”

A céged, a Petend Kft. toborzással, munkaerő közvetítéssel foglalkozik, ám hamarosan ti is piacra léptek egy képzéssel, ami mögött azok a cégek is ott állnak, akik munkaerőhiánnyal küzdenek.

„Mivel alapvetően az a nagy kérdés, mik azok az igények, amiket a cégek támasztanak ezért mi velük közösen próbáljuk megtalálni, az oktatás területén melyik a helyes út. Iducate néven iskolát nyitunk, ami olyan tudást ad, amivel rögtön munkába tudnak állni az itt végzettek. Ahol megkapják azt az alaptudást, tananyagot, amit az egyetemi oktatásban és azt az ismeretanyagot is, ami a cégeknél követelmény. Ez egy kifejezetten gyakorlatorientált képzés lesz stabil elméleti alaptudásra alapozva, amit valós körülmények között tanulhatnak meg a jelentkezők. Az első évfolyamot ez év szeptemberében szeretnénk elindítani azzal a céllal, hogy a folyamatosan munkaerőhiánnyal küszködő cégek igényeit kielégítsük.”

Ha érdekelnek az IT oktatás lehetőségei, gyere el május 17-én a következő IT Kocsma rendezvényünkre, amelyet a Future Works Festival-al közösen szervezünk!

Kapcsolódó tartalom:

http://www.petend.hu/ha-nincs-eleg-kollegad-fokuszalj-az-oktatasra/

board-597190_1920.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://itkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1612477163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szemétpasi 2017.05.04. 10:11:41

A megoldásért megint nem kell annyira nagyon messzemenni: A cégek indítsanak az egyetemeken szabváll tárgyakat, ahol az ő igényeiknek megfelelő tudást lehet megszerezni, akár külön bizonyítvánnyal vagy igazolással a diploma mellé. Pl gépész szakon ilyen volt-van, nyugaton pedig teljesen álltalános.

Duplaxiii 2017.05.04. 11:22:09

Van egy ésszerű megoldás!
Alább kell adni a mai ifjú generáció büszkeségéből és engedni, hogy a ma ezerszámra a szakmából elzavart, magasan képzett, rutinos 45-55-ös korosztályt visszacsábítani a területre. Nevetséges, hogy csak egy-egy adott dologhoz értő, de az IT egészét átlátni képtelen generációnak nincs szüksége a segítségre, a tanácsokra...
Nem ostoba képzesekkel kell még egyszerűbb "szakembereket" képzeni, hanem a már kiképzett, több évtizedes gyakorlattal, referenciákkal, rutinnal bírókat ismét alkalmazni!
Igaz ehhez a roppant buta szőke HR-es garnitúrát kell kirekeszteni, mert az igazi akadályt ők jelentik.
Ma arra, amire a cégeknek szükségük lenne, bőven van megfelelő szakember, csak elbeszélnek egymás mellett a idióta HR-esek és a szakma.
És ami döbbenetese, hogy ha kiváló szakembereket kínálsz számukra, mindig azt, akire szükségük van és az egész csak költség és nem bérjellegű dolog, a cégek a fülüket sem mozdítják!
Ha ma megnézünk 100 IT álláshirdetést, egy VALÓDI szakember már abból látja, hogy 99 nem is valós hirdetés, pontosabban, aki megfogalmazta, annak köze sincs az egészhez.
Így nem lehet!
A mostani út még nagyobb problémahalmazt generál 5 éven belül. Gyorstalpalókkal nem lehet 5-10 év tanulást és rutint kiváltani...

Duplaxiii 2017.05.04. 11:39:08

@szemétpasi: Amit írsz, na az ma a gond!
Ma a domináns szoftvermultik igényeihez szabták a képzést. Az pedig az aktuális trend és nem maga a szakma. Ma még mindig a SQL meg a dotnetnél tartanak, meg "okosabbak" linuxoznak.
De a fejlett oszrágokban már alkalmazott és a jövőt jelentő megoldások, rendszerek oktatása még bemutatás szintjén sincsenek meg.
Napi szinten látom, hogy az egyetemről kikerülők valójában még bérmunka jellegű, betanított kódolóknak sem jók. Mert az elméleti alap nem kerül a tantervekbe, nem is figyelnek az IT egymásra épülő "emeleteire"!
A céges oktatás jó dolog, de ahhoz meg elegendő lenne, ha azon 45-55-ös magasan képzettek lennének alkalmazva és ők - mint külföldön - pátyolgatnák a fiatalabb kezdőket. És a cégalapú képzés sem értelmezhető, mert ahány cég, annyiféle speciális igénnyel lépne fel.
A 80-as években mérnökök egyszerűbben tanulták meg munka mellett a számítástechnikát, mert ők tudták, mit is akarnak és ahogy ma sem, akkor sem volt ezekre kész megoldás, ember.
Akkor egy mérnőki szimulációnál a szakmai rész 90%-volt, a 10% programozási részt pedig ők kényelmesen megtanulták, hiszen a napi munkájukat tették kényelmessé és gyorsabbá.
1985-ben láttam Spectrumra fejlesztett műszertervező szimulátort, olyat, amit ma sem látsz! És a peraméterek megadása után már grafikusan dolgozott a fejlesztő és ha kész volt, a gép megadta a szabvány szerinti eredményeket! Fél nap alatt végeztek egyghetes munkával.
Ne gondold, hogy egy kimagasló informatikus egy építészeti programmal házat tud tervezni! Vagy hidat, gépészeti alkatrészt! Soha!
Az IT kiszolgáló szakma és nem irányító.
De ezt ma elfelejtik, a mai generáció (akik egy nagy része autodidakta módon tanulta a szakmát) azt gondolja, hogy ismeri a hardvert, a szoftver, copfot növeszt, kockásinget vesz fel és máris adatbázistervező szakemberré válik, rendszerfejlesztővé stb. Amik külön szakmák és éveket kell tanulni értük...
Tehát hagyjuk a szkterületekre az igények, feladatok meghatározását és mi ezt szolgáljuk ki. De nem mondjuk meg egy számviteli szakembernek, hogy mi az ő szakmája, miközben még a törvény számát sem ismerjük.
Az egyetlen megoldás, ami 90-es években működött, hogy a szkterületek alkalmazzák a tapasztalt, ma elzavart szakemberhalmazt és vadásszanak össze gondolkodni képes fiatalokat. Ne a papírok számítsanak, hanem hogy gondolkodni legyenek képesek. És akkor ez a "hármas" jól és hatékonyan fog működni.
A mai irány téves, káros, de jól szolgálja ki a nyugat multik bérmunkaigényeit. De a hazai vállalkozói területet, az oktatást, a jövőnket nem!

2017.05.04. 11:50:51

@Duplaxiii: +1
Ezzel nem értek egyet, de a többi OK.
"Az IT kiszolgáló szakma és nem irányító."

guy 2017.05.04. 12:22:47

Szerintem a cikk nem arról szól, hogy új IT szakembereket kellene képezni. A cikk arról szól, hogy ha megtanulta valaki kezelni az egyik számlázó programot bolti eladóként, akkor nem tudja megtanulni a másikat, mert fogalma sincs arról, hogy mi az a start menü, másolás-beillesztés, stb.

PVagy pl. tapasztaltam, hogy szöveget kell szerkeszteni jogi irodában, de egy többéves gyakorlattal rendelkező új ügyvéd vagy ügyvédjelölt munkavállaló pl. nem tudja általában, hogy pdf-ből hogyan kell képet kinyerni és beilleszteni egy word doksiba, vagy ha megszokta az előző munkahelyén a szkennelő programot, akkor meg kell tanítani - tehát magától meg sem próbálja megtanulni - hogy hogyan működik az új, pedig mindkettő alapelve ugyanaz (sőt, az egyik még fel is volt háborodva, hogy miért nem hívok informatikust, hogy betanítsa, persze megoldottuk). Az 50+ korosztály nagyobb része ebből a szemszögből pedig teljesen reménytelen, nekik a számítógép egy kistévé, és soha nem is lesz más (tisztelet a nagyszámú kivételnek).

2017.05.04. 12:40:38

@guy: "A cikk arról szól, hogy ha megtanulta valaki kezelni az egyik számlázó programot bolti eladóként, akkor nem tudja megtanulni a másikat, mert fogalma sincs arról, hogy mi az a start menü, másolás-beillesztés, stb. "

Hát ezen annyira nem csodálkozom. Minden Windows (Ezt használják leggyakrabban) másképp néz ki, állandó a variálás sok programban. Az egyikben itt van a másikban ott stb.

Régebben kb. 15 éve, "hülye" biztosra kellett írni a programokat, ez volt az irány. Ez volt a helyes és ma is ez lenne a helyes irány.

Mintha az autóban változtatnának állandóan : az index holnap a hátsó ülésen lesz és nyomógombos, de a jövő héten jön a frissítési csomag, amiben a mai négyszögletű kormány sarkait lekerekítjük és a reflektor kapcsolója az anyós ülés alatt lesz.

Naná, hogy megunja sok ember.

guy 2017.05.04. 12:55:53

@vu2: Szerintem a Windows programok (különösen az ipari alkalmazású - pl számlázóprogram) alapfelépítése már a 3.1. óta nem nagyon változik, mindegyikben van menü, amiből kiválasztod a funkciókat, és vannak gyorsbillenytűk is. A Windows tény, hogy változik, viszont az xp óta nagyjából ugyanúgy néz ki, és a cégeknél általában 7-es használnak, különösen a nagyobb vállalatoknál.

2017.05.04. 14:04:27

@guy: Ésszel gondolkodó réteg meghagyja a menüt. Sok előnye van ezt nem akarom részletezni.
Viszont a Win7-nél már zavaró a sokféle ikon. Ha netán van ötleted arra (nem viccből mondom), hogyan lehet az összes mappa/könyvtár ikonját egyfélére cserélni azt díjaznám :)
Xp-nél az egyszerűség nagyszerűsége volt igazán jó. Ránézek egy Win7-es mappa szerkezetre és szétesik az ember feje a sokféle ikontól. Szerintem az emberek nagy része egy katyvaszt lát maga előtt, de azt nem akit keres.

2017.05.04. 14:27:06

@vu2: Amit keres. Elírtam.
süti beállítások módosítása