Beszéljük meg egy sör mellett!

IT Kocsma

Ki keres ma az IT szektorban a legtöbbet és ki az, aki elégedett a fizetésével? – Itt vannak a friss generációs kutatás eredményei!

2017. május 25. - IT Kocsma Admin

Vajon ugyanazok a generációs különbségek jelentkeznek az IT szektorban, mint máshol? Kik a legelégedettebbek a helyzetükkel? Kik és milyen új elvárásokat fogalmaznak meg a munkáltatóval, munkahellyel szemben? Az IT szektorban tevékenykedő munkaerő toborzó és tanácsadó cég a Petend Kft. által végzett 2017-es átfogó kutatás az ezen a területen dolgozók munkával kapcsolatos attitűdjeit mérte fel.

A tipikus válaszadó: budapesti, fejlesztő, mérnök- informatikus, férfi

A felmérés anonim és önkéntes volt, az intenzív lelkesedés a véleménynyilvánítás lehetősége iránt a megkérdezettekre általánosan jellemző volt. Összesen 250 kérdőívet töltöttek ki a jelentkezők, akiket a kutatók életkoruk szerint 5 kategóriába soroltak: 20-30, 31-40, 41-50, 51-60, és 60 év felettiek. A kitöltők 89%-a férfi volt, ami jól jellemzi a nemek arányát a szektorban, s a legnagyobb arányban a 31-40 és a 41-50 évesek képviseltették magukat. Munkahelyük 79%-ban Budapesten és Pest megyében van, a többiek vidéken dolgoznak, illetve 3% külföldön. Beosztásukat tekintve a többség fejlesztő (21%) és projekt menedzser (13%), végzettségüket tekintve pedig a válaszadók zöme mérnök-informatikus, felsőfokú (főiskola vagy egyetem) diplomával, de akad köztük közgazdász, villamosmérnök, bölcsész, illetve rakéta- és tüzértiszt is.

A hatvanasok nem keresnek jól, a harmincasok elégedettek

A kutatásból kiderült, hogy a kitöltők a legtöbb munkahelye a 60 felettieknek volt, míg a leghosszabb időt egy helyen az 51-60-as korosztály töltötte. Fizetés tekintetében a 31-40 és a 41-50 éves korosztály keres a legjobban: a jellemző többség nettó 600.000 Ft felett visz haza havonta. A legkevésbé jól a 60 év felettiek keresnek, a többség nettó 150.000 Ft alatti fizetést tudhat magáénak. A leginkább a 31-40 évesek elégedettek a fizetésükkel, a legkevésbé a 60 év felettiek. A multi, mint munkáltató az összes korosztályban felülreprezentált kivéve a 60 felettieket, akik esetében az egyéni vállalkozás vezet. A túlnyomó többség mindenhol alkalmazott, amivel a leginkább a 31-40 éves korosztály van kibékülve, legkevésbé pedig az 51-60 évesek. Teljes munkaidőben, a legnagyobb arányban a 20-30 évesek dolgoznak, míg a rugalmas munkaidő csak az idősebb, 51-60 és 60 feletti korosztálynál szignifikáns (31 és 40%). A kutatás egyik fontos megállapítása lehet, hogy arra a kérdésre, hogy milyen munkarend lenne az egyén számára az ideális, az összes korosztályban 60 és 80% között volt a rugalmas munkarendre szavazók száma.

Munkahelyváltásnál a versenyképes fizetés az első

Ha összességében, és nem generációkra bontva nézzük a válaszokat, a kutatás eredményei szerint a három legfontosabb szempont a munkahelyváltásnál az IT szektorban; a versenyképes fizetés az első helyen, ezt követi a csapatszellem majd a szakmai fejlődési lehetősége. Az 51-60 éves korosztály számára a „büszkeség, hogy egy bizonyos cégnél dolgozom” a legfontosabb, ugyanakkor ez a legkevésbé fontos szempont a 60 felettiek számára.  Érdekes jelenség, hogy a kitolódó családalapítási trendek miatt a családbarát munkahely a 20-30 éveseknek volt a legkevésbé fontos. Ugyanennek a korosztálynak az egészség megőrzés, a stressz kezelési lehetőségek (edzőtermi belépő, masszázs, relaxációs lehetőségek munka közben), az ösztönző rendszer (cafeteria, prémium, üdülési csekk, egyéb juttatások), a karrier lehetőség, és a szakmai fejlődési lehetőség a legfontosabb szempontnak értékeli, amikor új munkahelyet keres. A 31-40 éves korosztály tartja a legfontosabbnak a versenyképes fizetést, a csapatszellemet, a kollégák támogatását és a munkahely családbarát jellegét és ők azok az össze korosztály közül, akik legkevésbé fontolgatják a váltás lehetőségét. Ez azonban nem jelenti, hogy kevesen gondolkoznak új munkahely keresésén; minden korosztályban 45% felett volt a váltani szándékozók aránya, összességében 56% töri a fejét munkahelyváltáson.

40 és 50 között a biztonság, nem a felsővezetői karrier számít

Egy esetleges munkahelyváltás során a 41-50 éves korosztálynak a legkevésbé fontos tényező az volt, hogy elérhető-e a felsővezetői pozíció megszerzése. Ők azok, akik hosszútávon megbízható, biztos munkahelyet és az önállóság lehetőségét értékeli a legnagyobbra. Az őket követő 51-60 éves korosztálynak a legfontosabb a munkahelyváltásnál a fentebb már említett büszkeség mellett a jól működő információáramlás, a cégen belüli transzparencia, a támogatás (coaching) a menedzsment részéről, a munkahely szervezeti felépítése és a felsővezetői pozíció elérésének lehetősége.

Mire fókuszáljon a munkaadó?

A kitöltők többsége inkább csapatban, mint egyedül szeret dolgozni, ami a legmarkánsabban a 41-50 éves korosztályra jellemző. A munkahelyi környezet befolyása a munkavégzésre a 20-30 éves korosztálynak a legfontosabb, míg az utánpótlás nevelés a 60 felettieknek.Végül arra a kérdésre, hogy mire fókuszáljon a munkáltató, a 20-30 és a 31-40 évesek azt válaszolták, hogy az egyénre, míg 41-50, 51-60 és 60 feletti korosztály azt, hogy a biztos vállalati jövőkép mutatására.

Lehetséges, hogy te is épp abba az 56 százalékba tartozol, aki váltana? Hogy lásd, mennyire komolyan vesszük, hogy pont neked mire van szükséged, nézz be hozzánk!

avatar-2191932_1920.png

A bejegyzés trackback címe:

https://itkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr7012539473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása