Beszéljük meg egy sör mellett!

IT Kocsma

STARTUP IRODA – NEM CSAK BABZSÁK! 5 FONTOS SZEMPONT AZ IRODA BERENDEZÉSÉHEZ

2017. július 25. - IT Kocsma Admin

Ha egy startup cég irodát nyit, akkor egyértelmű, hogy a sarokban helyet kap néhány babzsák fotel, minimum egy hinta, és némi fű a falon. Miközben ezek a kötetlenséget, a kreativitást, és a keretek között is a szabadság érzését közvetítő tárgyak önmagukban nem biztosítják azokat a feltételeket, amelyek között egy innovatív, új cég sikeresen működhet. Vajon mi jellemzi leginkább ezeket a munkatereket, mitől lesz az iroda startup?

Most összeszedtük azokat az ismérveket, melyek megkülönböztetik a startup irodát a hagyományos munkahelyektől.

  1. Sok lehetőség, kevés kötelezőség

A munkavégzéshez elengedhetetlen feltételeket inspiráló környezetbe adaptálják, lehetőleg alacsonyan tartva a költségeket.

etsy.jpg

  1. Egyéni igények előtérben

Fontos az egyes munkakörökre szabott tervezés. A jól felszerelt, praktikus, ergonomikus munkaterület munkakörönként eltérő. Hatalmas íróasztalra, ergonómiában öt csillagos székre és professzionális iratrendezésre/tárolásra van szüksége egy könyvelőnek, mérnöknek, megfelelő színekre, kényelmes, variálható terekre egy szövegíró csapatnak, vagy bármilyen más kreatív munkát végző munkatársnak.

gawker.jpg

  1. Mozgatható elemek

Az eklektikus térrendezés kiemelt fontosságú, hiszen azt a célt szolgálja, hogy változatosan inspiráljon a környezet. A bútorok könnyű mobilizálhatóságával naponta megújuló kreatív munkaterületeket tud kialakítani a dolgozói közösség, ezért nem a fix, hanem a kedvenc munkaállomás jellemzi a startupot.

dropbox.jpg

  1. Csapatban az erő

A csapatban történő munkavégzés alapvető sikeressége a közösségi tér. Nagy előnyt jelent az azonnali interakció a dolgozók között, aminek a tere nemcsak a tárgyalóasztal lehet, hanem akár egy ping-pong asztal is, ahol meccs közben lehet egyeztetni.

moodotcom.jpg

  1. Hangos vagy csendes

A tervezéskor végig kell gondolni, fontos-e a zajmentesség, a helyiség sötétítése, zárhatósága. A válaszfalrendszerek meghatározása minden esetben funkció kérdése; amennyiben a szeparálást csak látványban kell erősíteni, a tervezői fantázia végtelen teret kaphat.

evernote.jpg

Azt azért persze nem árt megjegyezni, hogy a hazai startupok biztos nem a külföldi példákhoz hasonló, hatalmas terekkel rendelkező irodákban kezdenek majd neki a sikertörténetüknek. De a startup egy kis bérelt lakásban is hordozhatja ezeknek az innovatív vállalkozásoknak a védjegyeit, ami a térrendezést és a berendezést illeti. Ha pedig már innováció, a kreativitás biztos nem áll messze az alapítóktól, hogy megvalósítsák az első, csakis az ő cégükre szabott irodát.

Ha érdekel a startup világ, olvasd el cikkünket arról, hogyan érdemes vállalkozást indítani!

Képek forrása: hongkiat.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://itkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6912683805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása