Beszéljük meg egy sör mellett!

IT Kocsma

Régi szereplő a toborzásban, teljesen új szerepkör a felnőtt oktatás piacán

2017. október 11. - IT Kocsma Admin

A hazai munkaerőpiacon egyedülálló megoldást kínál az Iducate, mely várhatóan jövő év februárjában indítja el képzéseit. A jellemzően az informatikai iparágban megoldást nyújtó szolgáltató nagyon koncentrált, gyakorlati tudás központú tanfolyamok segítségével teljes egészében a cégek igényeire szabottan képez munkaerőt.

Új igényekhez új fajta toborzás

„Fejvadász cégként, nap, mint nap szembesülünk azzal, hogy a cégek olyan szaktudással rendelkező munkaerőt keresnek, amely nincs a hazai piacon. Itthon szinte az egyetlen lehetőség embert találni; másoktól levadászni. Ám, mivel ez egy zárt kör, előbb-utóbb elfogynak a jelöltek, hiszen nem akarnak újra és újra váltani. „– mondja Dorogi Péter, az Iducate alapítója, egyúttal a piacon már nevet szerzett fejvadász cég, a Petend kft. tulajdonosa. A szakember szerint ma olyan szintre jutott az informatikai ágazat munkaerőhiánya, hogy a cégek nagyon sokszor nem tudnak új projekteket elvállalni, de akár a már futó projektjeik feladatait sem ellátni, mert nincs elég erőforrás. Az erőforráshiány már üzleti veszteségként jelentkezik. Miközben számos nagy cég azért jött a magyar piacra, mert szakmailag jó, ám a nemzetközi szinthez képest olcsó munkaerőt keresett. Ezzel párhuzamosan megváltozott a szemlélet is; míg korábban az informatika volt a szükséges rossz, ma már ez lett az új irány, amerre menni érdemes, egy olyan üzletággá alakult, melybe érdemes fektetni, egyre alakulnak az új vállalkozások.

Pontos megoldás a cégeknek, nagy lehetőség a munkavállalóknak

Dorogi Péterék látták, hogy a hazai oktatási szisztéma nem fog segítséget nyújtani a problémáikra, e tekintetben felkészületlen, a hosszú képzési idő nagyon kedvezőtlen. Észrevették azonban a világtendenciát; Afrikától Amerikáig mindenhol olyan iskolákat, intézményeket próbálnak létrehozni, amelyek sokkal gyorsabban és hatékonyabban képeznek munkaerőt az informatikai piacra. „Vannak olyan tevékenységek, amilyen például a szoftverfejlesztés is, amihez nem kell ötéves egyetemet elvégezni, de még sokszor hároméveset sem.” – mondja a szakember és hozzáteszi, hogy most már viszonylag sok olyan iskola van a piacon, amely ezt a hiányt igyekszik bepótolni. Az Iducate azonban némileg másként működik.„Fejvadász cég vagyunk, sok ügyféllel, nagyon nagy toborzási tapasztalattal. Nem általánosan képzünk szakembereket a piacra, hanem a velünk dolgozó cégeket kérdezzük meg, pontosan mire van szükségük. Ők elmondják, hogy milyen technológiai tudással szeretnék az embereket felvenni és mi ezeket a technológiákat tanítjuk meg nekik. A felvétel során nagyon erősen szűrünk, négyszintű kiválasztási rendszerben jutnak el a jelentkezők a jelöltségig. Akik végül beiratkozhatnak az iskolába, valóban képesek elsajátítani a tudást és közben rendelkeznek azokkal a képességekkel is, amelyek egy vállalati környezetben elengedhetetlenek.” – mutatja be Dorogi Péter, miben különböznek. Azokat, akik átjutottak a szűrőrendszeren és sikeresen elvégzik az iskolát, biztos munka várja és konstrukciótól függően a cég teljes egészében kifizeti a tandíjat vagy a jelölt a későbbi fizetéséből fedezheti azt. A vállalás cserébe kétéves hűség az adott cégnél. A hallgatók olyan nemzetközileg elismert szakmai bizonyítványokat szerezhetnek, amilyen a Cisco CCNA, ISTQB Foundation level, ITIL Foundation level vagy különböző SAP modulok, így az itt tanultak a karrierben remekül kamatoztathatók.

További információ: http://iducate.hu/

Ha szeretnéd megnézni, melyik cég áll az Iducate mögött, itt megteheted.

 classroom-379214_1920.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://itkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1512953809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása