Beszéljük meg egy sör mellett!

IT Kocsma

3 könyv, amit olvass el, ha képben akarsz lenni a tech világban!

2018. április 10. - IT Kocsma Admin

Amikor szóba kerül, mi a sikeres emberek titka, szinte mindig a listán szerepel az a tény, hogy sokat olvasnak és nem a netet bújják, hanem könyveket olvasnak. Szakkönyvet, regényt, önsegítő könyvet, verseket. Ha szeretsz olvasni, de eltérített volna a könyvektől a közösségi média, próbáld ki újra a könyvolvasást, legyen a kihívás akár havi egy, kettő vagy akár négy könyv. Nem kérdés, hogy érezni fogod a hatását a munkában, a magánéleted alakulásában, az élet minden területén. Most olyan könyveket ajánlunk, amik a digitális világ megértését szolgálják, ráadásul némelyiket angolul, így a nyelvgyakorlás is kipipálva.

Ebben a témában persze egy csomó könyv jelenik meg, ha nem is a hazai piacon, de a nemzetközin biztos és ezeket e-könyvként bárki elérheti. Úgyhogy a választás sem feltétlen könnyű, ebben igyekszünk segíteni.

 Nick Bostrom: Szuperintelligecia

A listát kezdjük mindjárt a legfajsúlyosabb könyvvel, a svéd filozófus, Nick Bostrom művével, aminek fő kérdése, mekkora hatalomra tehet szert az ember által létrehozott mesterséges intelligencia. Mi történik, ha egyszer a gépi agyak megelőzik az embert általános intelligencia terén, és a létrejövő új szuperintelligencia hatalomhoz jut? Képes lesz-e az ember létrehozni egy jóindulatú mesterséges intelligencia magot, vagy más eszközökkel olyan kezdeti körülményeket, hogy túléljük az intelligenciarobbanást? Hogyan tudnánk irányítani ezt az ugrásszerű fejlődést? Habár ez inkább sci-finek tűnik, de a szerző lépésről lépésre bemutatja, hogyan fejlődik az MI és meggyőző érvekkel támasztja alá az állításait. Ez a könyv nem mindig adja könnyen magát, de aki elolvassa, másképp gondolkozik majd a következő évekről.

nick_bostrom.JPG

Ashlee Vance: Elon Musk - Tesla, SpaceX és a fantasztikus jövő feltalálása

Ashlee Vance korunk egyik legprominensebb technológiai szerzője. Miután több éven át tudósított a Szilícium-völgyről és a technológia világáról a The New York Times számára, átigazolt a Bloomberg Businessweekhez, ahol több tucat vezércikket és riportot írt a magazinnak a kiberkémkedéstől kezdve a DNS-szekvencia meghatározáson keresztül az űrkutatásig. Ezúttal sem tétlenkedett, több mint ötvenórányi anyagot vette fel Muskkal beszélgetve, de megkérdezte a családját, a munkatársait, barátait, akik segítettek abban, hogy kirajzolódjon, hogyan jutott el Dél-Afrikából, a nehéz gyerekkort követően az üzleti világ csúcsára. A könyv kifejezetten olvasmányos, emellett alaposan és mélyrehatóan vizsgálja meg, hogyan hat Musk munkája, karrierje a technológiai iparra és tulajdonképpen az egész emberiségre.

elon_musk_konyv.JPG

Jean M. Twenge: iGen - Why Today's Super-Connected Kids Are Growing Up Less Rebellious, More Tolerant, Less Happy and Completely Unprepared for Adulthood and What That Means for the Rest of Us

A cím minden szabályt felrúg, amit a címekkel kapcsolatosan tudtunk eddig, ettől függetlenül nagyon beszédes és figyelemfelkeltő.Twenge azt kutatja, mi történt az első olyan nemzedékkel, amely okostelefonnal nőtt fel és folyamatosan a neten lógva, egymással online kapcsolódva szocializálódott. A könyv igyekszik feltárni az ezredforduló környékén született Z generáció életcéljait, kapcsolatait, politikához fűződő viszonyát, mindezt érthető és izgalmas stílusban.

igen-9781501152023_lg.jpg

Ha érdekel, miben más a Z generáció, mint a megelőző generációk, itt is olvashatsz róla!

A bejegyzés trackback címe:

https://itkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr5813824136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása