Beszéljük meg egy sör mellett!

IT Kocsma

5 kütyü, amivel te is boldog lennél az irodában

2018. november 27. - IT Kocsma Admin

Lassan eljön az év végi összegző és a jövő évi előrejelző anyagok ideje, ez sem kivétel. Mielőtt még előrukkolnánk 2019 – huhh, egyre gyakrabban írjuk le ezt a számot – legjobb irodai kütyüivel, csináltunk egy összeállítást arról, milyen újdonságok jelentek meg idén, amik megkönnyíthették az irodai életet.

  1. AirBar

Csatlakoztatod a gépedhez és pár másodperc alatt felturbózod a hagyományos képernyőt érintőképernyővé. Az AirBar nagyon kicsi, könnyű és egyszerű eszköz, amit egy mozdulattal a képernyő aljára rögzítesz a benne mágnes segítségével, bedugod az USB-t és hihetetlen, de máris működik a csoda. Kompatibilis Mac és Windows gépekkel is, ha szeretnél bemutatni valamit, mondjuk egy prezentáción, találkozón, bármilyen megbeszélésen, szuper, interaktív alternatíva.

airbar.jpg

  1. Álló íróasztal és futópad kombináció

Ok, ez nem akkor újdonság már, de megérdemli, hogy bekerüljön a listába. Már csak azért is, mert mint tudjuk, az ülés az új dohányzás és mennyire menő lenne, ha az edzést úgy tudhatnád le, hogy még át sem kell öltöznöd. Tulajdonképpen a munkavégzés ideje alatt lenyomhatsz egy Kék túra szakaszt és azokon a helyeken, ahol használnak ilyen eszközt – mondjuk itthon még nem hallottunk ilyenről – állítólag a termelékenység is javul. Az már más kérdés, hogy mennyivel nő a villanyszámla…

futoiroasztal.jpg

  1. Napelemes töltő

Többé nem kell a kollégádtól kuncsorogni a töltőt, ha a tiéd otthon maradt és lemerülni készül a mobilod. A főnök meg lenyugodhat, mert nem az irodai áramköltség kontójára töltögeted a telefonod. A napelemes töltő a napenergiát az irodai ablakon keresztül nyeri, nem igényel telepítést, elfér a fiókodban és még szép is.

useoftechnology-solar-window-charger-300x300.jpg

  1. Égbolt fénycső

Már írtunk arról többször, mennyire meghatározó, hogy milyen az irodában a fény. A legtöbb helyen nem ennek alapján választják ki, hol folyjon a munkavégzés, miközben elképesztően sok múlik rajta. Ha nincs természetes fény, akkor maradnak a fénycsövek, amik nem igazán segítik elő a produktív munkát és az általános derűt. Innen jöhetett az ötlet, hogy mi lenne, ha a bárányfelhős kék eget imitálva juttatnának fényt és némi jókedvet az irodába. A Skypanel egyszerre helyettesíti a hagyományos fényforrásokat és a természetes fényt és a természetes látványt. Irodákba, tárgyalókba, de akár üzletekbe is szuper megoldás, ami nemcsak a fényeken javít, de a térérzetet is növeli. Nagy előnye még, hogy kifejezetten a variálhatóság miatt többféle méretben, kivitelben rendelhető.

egboltizzo.jpg

  1. Okos toll és okos notesz

Nem vagyunk kevesen, akik ragaszkodunk a hagyományokhoz a jegyzetelésbe is. Hozzászoktunk a tollhoz, noteszhez, ugyanakkor minden körülmény, - mondjuk akár a saját kényelmünk is – a digitális technológia felé terel. Erre nyújt megoldást a Moleskine, az ikonikussá vált milánói noteszgyártó cég. A toll és a notesz is teljesen úgy fest, mint egy valódi toll vagy egy bőr Moleskine notesz. A trükk azonban az, hogy a toll okos, a tollhegy igazából egy mini kamera, a notesz pedig egy tablet, mindkettő csatlakoztatható és iOS-en és Androidon is futtatható. Így minden jegyzet azonnal digitalizálható, csak egy alkalmazást kell letölteni és a hagyomány a technológiával kart karba öltve szolgál minket.

moleskin.jpg

Ezeken a kütyükön túl van egy csomó dolog, ami jobbá vagy akár sokkal rosszabbá is teheti az irodai életedet, katt ide és olvasd el, mik azok!

A bejegyzés trackback címe:

https://itkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr5814396086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szepipiktor 2018.11.28. 23:51:14

Ez azért durva volt...
Érintőképernyő? És azok akik nem ilyen munkát végeznek, hanem valódit, hasznosat? Ot nem prezentálgatnak.
Napelemes töltő? Mert otthonfelejtetted? Miért nem egy tartalékot tizedanyyiért, és azt a fiókba? Miközben a mai telefonok usb-n keresztül tölthetők, azaz egy filléres kábel mindenki gondját megoldaná...
Futópad? Hova, kinek? Számviteli kolléganők majd futva dolgoznak fel pár száz számlát? Mérnökök futva - és érintőképernyőn - dolgoznak CAD rendszereken?
Panel a plafonra? Tényleg hiszel benne, hogy a munkahelyen te szabod a feltételeket?
Szóval kedves kis haszontalan marketingeszközök, melyek egy szűk réteg élvezetét biztosíthatja.
De szerintem az irodákban dolgozók 99,9%-a magasról tesz az ilyenekre.

Alick 2018.11.28. 23:59:24

1. Nem minden képernyőfelület tolerálja a mechanikus bökdösést és sok esetben az egér egyszerűbb és pontosabb..
2. Egészséges ötlet lenne, de mozgás közben nem annyira egyszerű kezelni a beviteli eszközöket.
3. Gondolom csepptöltőről van szó, amely inkább a lemerülési időt húzza ki. Úton-útfélen jobb megoldás egy powerbank.
4. Szívesen kpróbálnám, remélhetőleg nem horror az ára.
5. Jópofa toll, bár a (zseb)szkennerek, fényképezős mobiltelók korában nem hiánypótló eszköz.

kvadrillio 2018.11.29. 09:53:00

JAHHH....ÉS MIT IS MOND KATINKA ???????

Hosszú Katinka: Lehet, hogy nem fog tetszeni, amit mondok
Simor Dániel
Lengyel-Szabó Péter
Szilágyi Máté
2018.11.28. 19:07 Módosítva: 2018-11-28 20:44:04

A Duna Aréna a nagy kormányprojektek egyik negatív szimbóluma lett: a 2017-es vizes vébére épült uszodát Garancsi István, Orbán Viktor magánrepülős barátja építette, az épület egészen máshogy nézett ki végül, mint a terveken, jócskán elszálltak a költségei is, és a vébé után - az ígéretek ellenére - nem nyitották meg a közönség előtt, csak jóval később, és korlátozottan. Mondjuk legalább olcsó a belépő.

Hosszú Katinkáék klubja viszont sokat használja a közpénzből épült uszodát, de miután nem adták ki, hogy mennyiért, ez végül pereskedésig vezetett. Az ország egyik legsikeresebb sportolója szerdán nyílt edzést tartott a Duna Arénában, ahol arról is megkérdeztük, hogy mit szól ahhoz, hogy az arénába a nagyközönség számára korlátozott a bejutás:

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Dorinda41 2018.11.29. 13:09:58

Skypanel 5700 dollárért? Tényleg életszerű egy irodában.
süti beállítások módosítása