Beszéljük meg egy sör mellett!

IT Kocsma

Az életed számokban

2019. május 24. - IT Kocsma Admin

A Reebook lenyűgöző nemzetközi tanulmánya azt vizsgálta, mivel töltöd az életed. Megdöbbentő számok, százalékok, statisztikák írják le azt, mivel telik el egy élet.

Ahogy haladsz végig az életeden, vannak napok, amik borzalmasan hosszúnak tűnnek és vannak olyanok, amik egy pillanat alatt érnek véget. Összességében ritkán gondol bele az ember abba, hogy valójában milyen mintázata van a cselekvései sorozatának. Azzal a céllal készített a nagy sportszergyártó márka tanulmányt, hogy az emberek tudatosabban éljék az életüket és a hangsúlyokat arra helyezzék, ami tényleg fontos és építi, boldogabbá teszi őket.

A kutatás egy átlagos ember életét vette alapul, pusztán a számokat figyelembe véve. Kilenc országban, több mint 9000 embert kérdeztek meg az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Németországban, Franciaországban, Mexikóban, Oroszországban, Koreában és Spanyolországban. Az eredmények magukért beszélnek.

Egy ember átlagos élettartama 25, 915 nap, azaz 71 év. Ezt az időt a következő tevékenységekkel tölti emberünk, azaz tulajdonképpen te, én, mi mindannyian:

Az idő 0,45 százalékában, vagyis 117 napnyi időt tölt szex-szel, ami tekintettel arra, mekkora szerepe van a közbeszédben és a gondolatainkban ennek a tevékenységnek, nos, meglehetősen kevéssé tűnik jó aránynak…

Az emberek 6,8 százaléknyi idejét, azaz 1769 napot töltenek életükből azzal, hogy olyan emberek társaságában vannak, akiket szeretnek. Érdekes, hogy a németek ebben jobbak a többieknél, mert náluk ez az arány 10, 48 százalék, napban számítva 2724 nap.

Ha eddig nem tudtad volna, életed 0,7 százalékát, vagyis összesen 180 teljes napot töltesz sporttal, ugyanakkor 7709 nap, drága életed majd’ 30 százalékát azzal töltöd, hogy ülsz. Bizarr, hogy egyharmad részét egy teljes életnek ülve töltjük, nem? Ha hozzáadjuk az alvásidőt is, akkor tényleg elgondolkodtató, hogy mikor zajlik maga az élet?

Az alvásra persze szükségünk van, de kijózanító adat az is, amit a tévézéssel vagy bármilyen más képernyő bámulásával töltünk; 41 százaléka az időnknek. A németek ebben is jobbak, talán pont azért, mert az időt, amit nem bambulással töltik, azt a szeretteikkel beszélgetve múlatják.

A mexikóiak szintén hasznosabban töltik az időt, mint a többiek, hiszen mégiscsak jobb nevetni, mint ülni és tévézni és ők kiveszik ebből a részüket; naponta átlagosan 24-szer nevetnek. Az amerikaiak bátrabbak és szeretik a kihívásokat, hiszen havonta akár 7 alkalommal is kipróbálnak valami teljesen új dolgot. Az oroszok egészen jók alvásban, éjszakánként 7 óra 5 percet töltenek a dunyha alatt és igen táncos kedvűek is, havonta 15-ször perdülnek a parkett közepére.

Hogy a te életed mivel telik? Érdemes lehet egy hónapon keresztül figyelni, mivel, mennyi időt töltesz és kirajzolódik, mennyi időd telik örömteli, hasznos, haszontalan, szeretetteli vagy teljesen felesleges, időrabló dolgokkal. Tulajdonképpen rajtad múlik, mivel telik az életed.

www.petend.hu

pedestrians-1209316_1920.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://itkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr5814857108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása