Beszéljük meg egy sör mellett!

IT Kocsma

5 podcast, ami segíthet a karrieredben!

2020. február 27. - IT Kocsma Admin

A változáshoz, változtatáshoz sokszor lökést tud adni, ha az adott témában több különböző véleményt, álláspontot is megismerünk, így van ez a karrier terén is. Podcastokat hallgatni a témában azért jó ötlet, mert ezáltal tényleg tőlünk teljesen független emberek nézőpontjait ismerhetjük meg, anélkül, hogy azt éreznénk, hogy valaki beleszól vagy irányítani akarja az életünket. A bónusz, hogy külön időt sem vesz igénybe, hiszen útközben, de akár munka közben is hallgathatók, ráadásul, ha angol nyelvű, még frissen is tarthatod a nyelvtudásod.

 Az alábbi listán kívül most már van jó pár magyar podcast is, iratkozz fel a kedvenceidre és akár egy fogorvosi váróban is jól telik az idő, ha nem csak céltalanul nyomkodsz a telefonon, hanem hasznos tartalmat hallgatsz.

The School of Greatness

A blog házigazdája, Lewis Howest egy sérülésnek köszönhetően mondott búcsút a profi sportnak, majd egy élesváltással New York Times bestseller szerzővé és életmód tanácsadóvá avanzsált. A podcast csatornájának célja, hogy hírességek, élvonalbeli sportolók, üzleti nagymenők inspiráló történeteit ossza meg, arra fókuszálva, ezek az emberek, hogyan érték el a sikereiket. Témái akörül forognak, hogyan hozhatja ki magából valaki a legtöbbet, hogyan lépheti át a saját korlátait vagy éppen mivel motiválja magát az ember, amikor éppen lejtmenetben van a karrierje.

https://lewishowes.com/blog/

 Pivot

Jenny Blake, a Google korábbi karrier tanácsadója a podcast háziasszony és a fókuszban a karrierváltás, a változás, az új állás megszerzése áll. Itt kifejezetten gyakorlatias tanácsokat, tippeket kaphat a hallgató, a témák pedig az adott területe változatosak, hogyan legyél jó előadó, hogyan használd ki a lehető legjobban a rendelkezésre álló időt vagy éppen, miért jó a digitális minimalizmus a munkában?

https://player.fm/series/pivot-with-jenny-blake

 Accidental Creative

 Az „Accidental Creative”, azaz Todd Henry podcastja olyan kérdéseket firtat, amik sokakat érdekelnek és ami a legtöbb ember mindennapjainak része. Tulajdonképpen a munka és a karrier emberi oldalát, a gyengeségeket veszi górcső alá és elemzi. Mi a közös azokban az emberekben, akik elindítják a változásokat? Vajon miért és mekkora nyomást gyakorlunk másokra akkor, amikor a saját karrierünk, sikerünk érdekében haladunk előre? Ez a podcast nem a már sok éve dolgozó, befutott emberekhez szól csak, hanem akár azokhoz is, akik a karrierjük kezdetén állnak.

https://accidentalcreative.com/category/podcasts/

Safe for Work

A podcast házigazdái Liz Dolan és Rico Gagliano, a téma pedig, ahogyan a csatorna nevéből is kiderül a munkahelyi biztonság, de azért ennél jóval többet ölel fel a műsor. A „burn out” elkerülésétől kezdve, a munkahelyi lógáson keresztül, egészen addig, hogy mit tehetsz, ha elkap a hév és magad után hagysz egy olyan kommentet valahol az online térben, ami nem biztos, hogy kedvez a megítélésednek.

https://podcasts.apple.com/us/podcast/safe-for-work/id1353460577

Side Hustle School

 A „Side Hustle School” naponta új epizóddal jelentkezik, Chris Guillebeau műsorvezetésével. Leginkább a bérből és fizetésből élőket célozza, közülük is azokat, akik vállalkozószelleműek és szívesen néznének a napi munka mellett valami más jövedelemforrás után. Adásonként különböző vállalkozókkal beszélget arról, hogyan indították el a vállalkozásukat, mi a sikerük titka vagy éppen receptje.

 https://podcasts.apple.com/us/podcast/side-hustle-school/id1188487073

www.petend.hu

microphone-2469295_1920.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://itkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr4615494154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása