Beszéljük meg egy sör mellett!

„Teremtsünk olyan helyzetet, ami figyelembe veszi a különbözőségeinket!”

2019. február 15. - IT Kocsma Admin

A diszkriminációról jól bejáratott véleménye van mindenkinek, ez a téma – szerencsére - olyan hosszú ideje van már porondon, hogy meghatározni és tetten érni is viszonylag könnyű. A pozitív diszkrimináció már sokkal vitatottabb és nem olyan régóta kutatott jelenség. Tas Gergellyel, az EPAM Talent Acquisition Team Lead-jével készült beszélgettünk.

 Rendhagyó helyzetben vagy a cégnél, hiszen sokáig vezetted a toborzó csapatot, ahol nők töltik be a pozíciók jelentős részét. Ha ez nem szolgáltatna elegendő tapasztalatot, még otthon is hasonlóak az arányok, hiszen férjként és két lány apjaként egyensúlyozol a neme közötti egyenlőség terepén. Neked mi jut először eszedbe a jelenségről, amit pozitív diszkriminációnak nevezünk?

Abból indulok ki, hogy a diszkrimináció így is, úgy is megkülönböztetés. Hiába rakjuk elé, hogy pozitív, valaki mégis az elszenvedője, akkor is, ha valaki másnak eközben kedvezünk.„

 Egyáltalán, hol húzódik a határ, honnan számít valami pozitív diszkriminációnak?

„Nagyon nehéz meghúzni a határt. Tudományosan sokszor bebizonyították, hogy ha valaki jobb megjelenésű, akkor az emberek eleve másként kezelik, okosabbnak, megbízhatóbbnak látják. De azért igaz lehet ennek a fordítottja is, ha egy nő „túl jól” néz ki, a sztereotípiák alapján azt feltételezhetik, hogy szakmailag nem állja meg a helyét. Előfordul olyan, hogy a kiválasztási folyamat során nehezebb elfogulatlanul megítélni valakit. Ha nem is lehet száz százalékig objektív senki, de a személyes szimpátiát félre kell tenni és kizárólag a szakmai háttérre figyelni, végül ez alapján dönteni. Egyébként mindez a férfi jelöltekre is vonatkoztatható. Kerültem már olyan helyzetbe, hogy valaki nagyon szimpatikus volt, biztosan jókat túráztunk és beszélgettünk volna együtt haverokként, de az adott pozícióra nem vettem fel, mert nem felelt volna meg.„

Tovább

Így tehetsz szert indokolatlan jókedvre hétfő reggel!

Szeretheted akármennyire a munkádat, lehetsz te a világ legmotiváltabb embere, akinek a munkája a hobbija, kizárt, hogy a hétfő, főleg egy januári hétfő a kedvenc napod legyen. Vasárnap már rád is lesújt a nyomasztó érzés, hamarosan bekövetkezik a hét első napja, amikor a reggel még sötét, ónos esőt jósolnak, amire hó esik délutánra és le kell adnod a munkát, amit pénteken otthagytál, utánad a vízözön… Akkor most vegyél egy nagy levegőt és nézd meg, mit tehetsz, hogy enyhüljön a kín!

  1. Hétvégi program – hétfő délután

A programtervezésben az ember vasárnap estig halad, eszébe nem jutna a többségnek, hogy hétfőre szervezzen valami klassz találkozót, mozit vagy egy jó koncertet. Pedig miért is ne? Egy haveri randival még a barátodnak is szívességet teszel, mert valószínű neki sem a hétfő a kedvenc napja. Gondolja bele, milyen lenne reggel úgy elindulni, hogy a hatos előadásra jegyed van a moziban vagy pizzázni mész a családdal! Az agyadat ezekkel a programokkal átállíthatod hétfői üzemmódról mondjuk szerdaira. Úgy kezdeni a munkát, nemcsak hétfőn bármelyik nap sokkal üdítőbb, hogy valami kellemes vár rád délután.

  1. Vegyél fel valami újat!

Azokat sem kerüli el a hétfő réme, akik home office-ban dolgoznak, sőt, lehet, hogy még rosszabbul indul a hét, ha felöltözni sem kell. A szabadúszóknak tehát a hétfői tipp, hogy ne pizsamában ülj le, zuhanyozz le, öltözz fel utcai ruhába, amiben jól érzed magad és csak ezt követően kezdj munkába! A bejárók számára hétfői vidító tanács, hogy tervezz meg valami a szokásosnál csinosabb szettet, ne a túlélésre játssz! Ha vettél pár új cuccot az utóbbi időben, akkor hétfőn avasd fel ezeket a darabokat!

Tovább

Kérdések, amikre SOHA nem kell válaszolnod!

Munka törvénykönyve szerint az állásinterjún a munkáltató csak olyan kérdéseket tehet fel a jelöltnek, amelyek a munkaviszony szempontjából lényegesek. Csak olyan nyilatkozatra kötelezhetik, illetve olyan munka-alkalmassági vizsgálatra utasíthatják, amely nem sérti a személyiségi jogait, és szükségesek ahhoz, hogy dolgozzon. Mégis előfordulnak olyan esetek, amikor elhangzanak azok a bizonyos kérdések. Jó, ha tudod, mi az, amire soha nem kell egy állásinterjún válaszolnod!

Annak dacára, hogy vannak kérdések, amiket a törvény szerint sem szabad feltennie egy állásinterjún, még mindig vannak olyan képzetlen HR-esek, toborzók, akik elkövetik azt a súlyos hibát, hogy a személyiségi jogaidat sértő kérdésekkel zaklatnak egy-egy beszélgetésen. Ez annak fényében is elfogadhatatlan, hogy mire egy jelölt az interjún megjelenik, már jó esetben előszűrésen esett át az önéletrajza által. Azokra a kérdésekre tehát, amelyek nem a képességeidre, a tudásodra, a teljesítményedre vagy a tapasztalataidra vonatkoznak, nem kell válaszolnod. Ráadásul ezek az alkalmak eleve nem spontán kérdések mentén kell, hogy haladjanak, mert egy jó szakember pont úgy felkészül a találkozóra, ahogyan a jelölt, azaz előre megtervezi a kérdéseit és a spontán érdeklődése is szigorúan szakmai alapokon nyugszik.

Tovább

7 cikk, ami segíthet legyőzni a karrier félelmeidet

Ralph Waldo Emerson híres mondása, miszerint tégy meg mindent, amitől csak félsz, teljese egészében vonatkoztatható a karrieredben való haladásra is. Jó, persze mindannyian tudjuk, hogy mondani sokkal könnyebb, mint csinálni…

Mindezzel együtt a karrierguruk szerint, elképesztő léptékben haladsz előre, ha a félelmeidet jól használod, csak az a kérdés ezt hogyan kell csinálni? Az alábbi összeállításban a legkülönbözőbb magazinokból idézünk egy-egy olyan mondatod, ami közelebb vihet ahhoz, hogy legyőzd a munkahelyi félelmeket.

1.„Az egyik legnagyobb akadály, ami hátráltathat abban, hogy haladjon a karriered, illetve sikereke érj el az a perfekcionizmus. De vajon tudod-e, hogy a félelmek legyőzéséhez nem kell tökéletesnek lenni?” (Tiny Buddha)

https://tinybuddha.com/blog/one-thing-need-know-overcome-perfectionism/

2.„Fontos, hogy emlékeztesd magad, hogy a félelem nem külső tényező, hanem belőled jön, ha tudatosítod magadban, hogy miért és mitől tartasz, sokkal valószínűbb, hogy le tudod győzni ezt az érzést.” (Entrepreneur)

https://www.entrepreneur.com/article/61922

3.„Ne aggódj, amikor úgy érzed, hogy teljesen egyedül vagy a félelmeiddel! Valójában mindenki ugyanattól az öt alapvető dologtól fél.” (Psychology Today)

https://www.psychologytoday.com/intl/blog/brainsnacks/201203/the-only-5-fears-we-all-share

Tovább

3 trükk, amivel értelmet nyer az újévi fogadalom a munkádban!

Vissza tudsz emlékezni, idén év elején milyen fogadalmakkal vágtál neki a munkának? Melyiket követted több mint egy hétig? Melyiket egy hónapnál is tovább? Akad olyan, aminek mentén szervezted akár az egész évedet? Ha idén nem sikerült, 2019-ben van esélyed változtatni, tulajdonképpen a titok csak pár apróságon múlik.

Minden napra egy tojás!

Vagy inkább minden napra egy mini, apró, nagyon kicsi dolog, ami segít abban, hogy hatékonyabban tudj dolgozni. De tényleg az a lényeg, hogy valami olyat találj, ami talán lényegtelennek tűnik, miközben lehet, hogy az a pár perc, amit ezzel töltesz, mégis meghatározza a napodat vagy a reggeledet.  Olyasmire gondolj, mint a telefonodból kiiktatni egy alkalmazást, ami tök felesleges a munka szempontjából, ellenben a vele való foglalkozás elvesz 10-15 percet is a napodból. De az is lehet, hogy a hatékonysághoz nem elvenni, hanem hozzátenni kell valamit a rutinodhoz. Ha például sokat ülsz az autóban napközben, akkor hallgathatsz szakmai podcasteket angolul vagy hangoskönyvet magyarul. Ha a napi tervezéskor ragaszkodsz hozzá, hogy mindien egyes nap találj valami apróságot, sőt bele sem kezdesz semmibe, míg ki nem találtad, mivel növeld aznap a hatékonyságot, gondolj bele, milyen hatalmas változásokat lehet elérni 365 nap alatt!

 Írd le minden nap!

A tapasztalatok azt mutatják, tényleg a nap elején dől el minden! Ha van egy olyan cél, amit szeretnél 2019-ben követni, egyáltalán nem elég, ha kitalálod és elhatározod, hogy január 1-től eszerint teszed a dolgod. De más a helyzet, ha minden áldott nap leírod a noteszedbe vagy napi terveződbe, hogy mi is ez a cél. Egyrészt azért, mert, sokkal nagyobb hatása van bárminek, amit nem csak fejben, szóban fogalmazol meg, hanem le is írod. Másrészt azért, mert így minden egyes nap figyelmezteted magad arra, hogy mindek a jegyében szervezd azt a napot, milyen cél érdekében dolgozol. De még ez sem feltétlenül elég! Ha le is írtad, mi a cél, lebonthatod az aznapi teendők fényében, hogy éppen az adott napon mi lesz az a kicsi lépés, amit a célért teszel. Szuper motiváló és segít abban, hogy kitarts egész éven át a napi emlékeztető és kis lépés betartásában, ha egy hónap után visszanézel és látod, milyen eredményt értél el, hála ezeknek a szokásoknak.

Tovább

Itt vannak a 2019-es év HR trendjei!

A munka világa, lenyomataként az egész világ drámai változásainak, óriási változásokon megy keresztül. A háttérben éppúgy szerepet játszik ezekben a változásokban a technológia, a társadalmi átrendeződés és sok más tényező mellett akár még az éghajlatváltozás is. Mára teljesen megváltozott úgy a munkavállalók, mint a vállalatok hozzáállása a munkához, így a következő év, a 2019-es olyan új dolgokat hoz, amikre most már egyre inkább nemcsak a nagyoknak, de a kisebb cégeknek is fel kell készülniük.

1) A mesterséges intelligencia még nagyobb térnyerése

Most már hivatalos – az AI velünk marad, nem tágít. Már nemcsak az egyszeri felhasználó életét könnyíti és változtatja meg Siri, a Google Assistant, Alexa, Cortana és a többiek, hanem jövőre a HR berkeiben is állandó helye lesz. Vannak olyan multi cégek, mint például az Unilever, amelyek már a kiválasztás első lépéseiben mesterséges intelligenciát alkalmaznak hús-vér alkalmazott helyett. A hagyományos módszerek helyét fokozatosan veszi át az új eszköz alkalmazása és már a teljes kiválasztási folyamat egy jelentős része gép segítségével történhet, ami jelentős könnyebbséget jelenthet a humán erőforrás osztályok embereinek. Az algoritmusok és adatok vezérelte lépések a tapasztalatok szerint nagyban csökkentik a folyamat szubjektivitását, ami azt jelenti, hogy egyre inkább a valódi készségek és tudás határozza majd meg, ki foglalhat el egy-egy pozíciót.

2) Távmunka terjedése

Egy idei felmérés szerint az Y generáció képviselőinek 85 százaléka a hagyományos felállás helyett, ha választásra kerül a sor, inkább a távmunkát preferálja a bejárós, helyhez kötött irodai munkával szemben. Mivel ma már a munkaerőhiány miatt gyakran az adott országban nem is áll rendelkezésre erőforrás, egyáltalán nem meglepő, ha valaki egy teljesen más országból, egy távoli íróasztaltól, akár a saját otthonából vagy egy tetszőleges kávéházból végzi el a munkáját. Ehhez azonban szükség van megfelelő és főként biztonságos technológiai megoldásokra - VR, AR megoldások - ezeket tehát biztosítani kell, párhuzamosan a trend erősödésével. Szintén fontos tényezője ennek a változásnak, hogy a cégek felismerték, mennyivel jobb eredmény érhető el, ha sokszínű egy csoport.

Tovább

„Te szabadúszó vagy, neked van erre időd!” – 3 tévedés a szabadúszó munkájáról

Minden ott kezdődik, hogy a szabadság a legnagyobb kötöttség a világon. Mindezzel együtt a legjobb dolog is. De azért írtam elsőnek a kötöttséget, mert le kell szögezni, hogy, aki komolyan veszi, hogy szabad, az nem mások, hanem a saját szabályai szerint mozog a világban. És a saját szabályaidat betartani sokszor nagyobb kihívás, mint sodródva az árral, mások kitalációinak megfelelni.

1.„Neked erre van időd, te úgyis otthon vagy!”

Szabadúszóként, hiszi azt mindenki, neked rengeteg időd van. És bármikor azt csinálhatsz, amit csak akarsz. Ezzel szemben a valóságban ez a legkevésbé igaz. Mindössze annyiban az, hogy a rendelkezésre álló „rengeteg” időt – amiből egyébként pont annyi áll rendelkezésre, mint bárkinek – te magad oszthatod be, a saját belátásod szerint. A szabadság ebben lakozik. A kötöttség viszont abban, hogy szigorúan az elvégzett munka arányában jutsz bevételekhez. Míg, aki egy nagy rendszer egyik fogaskereke és a fizetését minden hónapban folyósítják, sokkal kevésbé van rákényszerítve, hogy a teljesítményéhez valódi munkát rendeljen. (Nyilván a többség kivétel van ez alól:-D, de én is dolgoztam multinál, tudom, miről beszélek…) Szóval tévedés azt hinni, hogy a szabadúszó addig alszik, amíg csak akar, ha anya, akkor bármikor ráér az iskolai külön feladatokra, napközben ráér két órát telefonálni, kávézni, ebédelni. De persze mindennek a fordítottja is igaz. Mert megteheti, hogy ha úgy dönt, kialussza magát. Hogy egy napra otthon tartja a gyerekét, ha azt nagyon fáradtnak látja. Hogy két órát telefonál, hogy ebédel, kávézik, vásárolgat. De a valóságban ezt talán még ritkábban teszi, mint azok, akik egy munkahelyen dolgoznak. Mert aki szabadúszó, azon igyekszik, hogy a feladatait elvégezze.

  1. „Te szerencsés vagy!”

Ha valami, akkor a szerencse valószínűleg a legtávolabb áll attól, ami a szabadúszót érte. Mégis hányszor hallom ezt a mondatot. Vajon miért gondolják úgy az emberek, hogy ezt az élethelyzetet elérni szerencse kérdése volt? Valószínűleg sokkal inkább egy tudatos és kitartó munka eredménye. Amihez szükséges kötelességtudat, felnőttség, jártasság az időmenedzselésben, bátorság, önállóság és még egy egész sor olyan készség, aminek megint csak nem a szerencséhez van köze.

Tovább

Így lehetsz az új munkahelyen penészvirágból üdvöske!

Az új munkahely új esély, hogy te legyél a legjobb fej kolléga, akit mindenki bír. De ha a régi helyen szeretnél felvenni egy új pozíciót, akkor is lehet esélyed váltani és elérni, hogy egyike lehess a kellemes embereknek.

Első lépésben nem árt, ha egy kis időt szánsz arra, hogy jobban megismerd a többieket, igaz ez akkor is, ha már évek óta egy helyen dolgoztok. Nem kell feltalálni a spanyolviaszt, egy közös kávé vagy egy ebéd simán elég ahhoz, hogy kicsit többet megtudj a másikról. Kis tudatossággal pár hét alatt elérhető egy szép kis kapcsolati háló, ami rengeteget fog segíteni a munkában és abban is, hogy jobban érezd magad a helyen. De nézzük, mit kell tenned, hogy a másik azt érezze, hogy te igazán jó fej munkatárs vagy!

  1. Tanulj meg hallgatni!

Ahogyan számodra is jóleső érzés, ha valaki közbeszólás nélkül, figyelemmel meghallgat, ugyanúgy van ezzel bárki más is. Szóval, ha valaki előáll egy ötlettel, vagy csak simán el akar mesélni valamit, ne tégy mást, csak figyelemmel hallgasd. Tedd félre a versenyszellemet és próbáld ki, milyen, ha tényleg arra az emberre figyelsz, és nem csak megjátszod, és már rohansz is tovább.

  1. Viselkedj barátságosan!

Na, ennél nagyobb közhelyet nehéz lenne mondani, de valójában a legtöbben erre egyáltalán nem törekszenek. Ahogy egy munkahelyen beilleszkednek, már nem olyan fontos mosolyogni, másokkal pár kedves szót váltani, odafigyelni apróságokra. Ha tudod a másik ember nevét, miből áll reggel úgy köszönni, hogy a nevét is hozzáteszed egy mosoly kíséretében? Amilyen apró gesztus, olyan nagy a hatása a többiekre és aztán rád is, mert az szinte biztos, hogy sok esetben visszakapod a kedvességet.

  1. Ne légy konfliktuskerülő!

Független a fentiektől, a barátságosság és figyelmesség nem jelenti azt, hogy el kell viselni más kellemetlenkedését. Ha van olyan kolléga, aki furtonfurt betesz neked, nem csinálja meg a feladatát és ezzel téged hátráltat vagy csak simán gorombán viselkedik, lépj! Vállald a konfliktust és beszéld meg vele, keress vele közösen megoldást és még az is kiderülhet, hogy gondjai vannak, amiben segítségre szorul.

Tovább

5 kütyü, amivel te is boldog lennél az irodában

Lassan eljön az év végi összegző és a jövő évi előrejelző anyagok ideje, ez sem kivétel. Mielőtt még előrukkolnánk 2019 – huhh, egyre gyakrabban írjuk le ezt a számot – legjobb irodai kütyüivel, csináltunk egy összeállítást arról, milyen újdonságok jelentek meg idén, amik megkönnyíthették az irodai életet.

  1. AirBar

Csatlakoztatod a gépedhez és pár másodperc alatt felturbózod a hagyományos képernyőt érintőképernyővé. Az AirBar nagyon kicsi, könnyű és egyszerű eszköz, amit egy mozdulattal a képernyő aljára rögzítesz a benne mágnes segítségével, bedugod az USB-t és hihetetlen, de máris működik a csoda. Kompatibilis Mac és Windows gépekkel is, ha szeretnél bemutatni valamit, mondjuk egy prezentáción, találkozón, bármilyen megbeszélésen, szuper, interaktív alternatíva.

airbar.jpg

  1. Álló íróasztal és futópad kombináció

Ok, ez nem akkor újdonság már, de megérdemli, hogy bekerüljön a listába. Már csak azért is, mert mint tudjuk, az ülés az új dohányzás és mennyire menő lenne, ha az edzést úgy tudhatnád le, hogy még át sem kell öltöznöd. Tulajdonképpen a munkavégzés ideje alatt lenyomhatsz egy Kék túra szakaszt és azokon a helyeken, ahol használnak ilyen eszközt – mondjuk itthon még nem hallottunk ilyenről – állítólag a termelékenység is javul. Az már más kérdés, hogy mennyivel nő a villanyszámla…

futoiroasztal.jpg

  1. Napelemes töltő

Többé nem kell a kollégádtól kuncsorogni a töltőt, ha a tiéd otthon maradt és lemerülni készül a mobilod. A főnök meg lenyugodhat, mert nem az irodai áramköltség kontójára töltögeted a telefonod. A napelemes töltő a napenergiát az irodai ablakon keresztül nyeri, nem igényel telepítést, elfér a fiókodban és még szép is.

useoftechnology-solar-window-charger-300x300.jpg

Tovább

Újabb 3 hely, ahol jól megy a munka!

Annak, aki szabadúszó, netán a hét bizonyos napjain „home office” üzemmódban dolgozhat, sokszor jelent extra ösztönzést, ha ez a szabadság mégsem az otthon falait jelenti minden egyes nap. Mindez akkor derül csak ki valójában, amikor kipróbálod, milyen, ha pár órára inkább kimozdulsz és egy-egy olyan helyre veszed be magad dolgozni, ahol igazán jól érzed magad.

Ehhez pedig mire is van szükség? Először is nem hátrány, ha igazán jó a kávé. Erre ma már a kávézóláncok irtó drága és azért nem is igazán jó kávéi mellett Budapesten – és már vidéken is – is találunk egészen sok példát. Itthon is megvetette a lábát a speciality kávé mozgalom, ami Erna Knutsennek, a kávézás kultúrája legendás alakjának nevéhez fűződik. A specialty kávé esetében nem mindegy, milyen fajtájú kávét ültetünk, hogyan neveljük egészséges növénnyé, de az is fontos, hogy a fajtának megfelelő magasságot, a lehető legideálisabb mikroklímát és talajösszetételt is eltalálják. Így lesz egyedi az aroma és az ízvilág, ugyanis mindkettő tükrözi a talaj jellemzőit is.

1 Espresso Embassy

Azoknak, akik a Belvárosban szeretnének pár órát a munkával foglalatoskodni házon kívül az Arany János utca ideális célpont. Eleve annyi hely van itt, ahova jó beücsörögni, hogy már csak ezért is érdemes errefelé venni az irányt. De mind közül most az Espresso Embassyt ajánljuk. Itt annyira, de annyira finom a kávé, hogy már csak ezért is biztos, hogy visszajáró vendég leszel. Korábban ezen a helyen egy turkáló működött és valószínűleg nem kellett hatalmas átalakításokat eszközölni, mert teljesen puritán a dizájn. De mindennek dacára valahogy mégis otthonos, amiről talán két dolog „tehet”. Az egyik, hogy a natúr színekhez a zöld növények, nagy vázákban álló hatalmas pálmalevelek egy üdítő karaktert vegyítenek. A másik ilyen tényező a barátságos emberek. maguk a baristák, akik tényleg irtó közvetlenek, kedvesek és mindenre odafigyelnek. Ezek összessége biztosítja, hogy a kávézó asztalai többnyire tele vannak és a magasított pultoknál, a hátsó traktusban is szorgalmasan a laptopjukba bújó emberek töltik meg a teret. Aki ezen a környéken szeretne inspirációt meríteni a munkavégzéshez, megérkezett!

http://espressoembassy.hu/

Tovább