Beszéljük meg egy sör mellett!

A talent management szerepe, avagy mi a különbség a HR és a tehetség menedzsment között?

2018. szeptember 14. - IT Kocsma Admin

Sokan egy kalap alá veszik a HR-t és a tehetségmenedzsmentet, aminek az oka nyilván az, hogy számos átfedés van a kettő között, de mégis vannak olyan tényezők, amik miatt ezzel a területtel külön érdemes foglalkozni. Ezen a héten azt szedtük össze miért van ez így és miben áll ezeknek a területeknek a sajátossága, hasonlóságai, milyen szálon kapcsolódnak egymáshoz.

Mi az a tehetség menedzsment?

A Wikipédia meghatározása szerint a tehetséggondozás "a szükséges humán tőke befektetése és az igények kielégítésére irányuló tervezés". De mit is jelent ez a száraz meghatározás valójában? Értelmezhetjük úgy, mint az alkalmazottak felvételének, későbbi képzésének, majdani megtartásának lépéseit, az ezzel kapcsolatos teendőket. A folyamat kulcsa mégis az, hogy az ember, akit kiválasztott a HR-es, illeszkedik ebbe a tervezett fejlődésbe, vagyis azon túl, hogy egy adott pozícióra alkalmas, vajon a alkalmas-e a jövőbeni fejlődésre és a jövőben ráosztandó más szerepekre, felelősségteljesebb feladatokra is. A tehetség menedzsment leginkább tehát úgy értelmezhető, mint szervezeti szintű, holisztikus stratégia a legjobb teljesítményt nyújtó alkalmazottak felvételéhez, képzéséhez és megtartásához.  Egy vicces megközelítés szerint úgy érdemes gondolni erre a területre, mint a HR kishúgára, aki nagyon hasonlít a nővérére, annál kedvesebb, de időnként elcseni a nagyobb testvér ruháit. Aki nem ismeri a nővéreket személyesen, lehet, hogy meg sem tudja különböztetni őket…

Tovább

A legtutibb LinkedIn tippek, hogy rád essen a választás! – 2. rész

A LinkedIn értékes erőforrás mindenki számára, aki munkát keres vagy bővíti szakmai kapcsolatait. De ha nem tudod, hogyan írhatsz egy jó LinkedIn profilt, akkor nem fogod teljes mértékben kihasználni. Hogyan jeleníthet meg több keresést? Hogyan jelenik meg a megfelelő keresésekben? És hogyan kap több embert, hogy tegyen lépéseket? Kétrészes sorozatunk második részét olvashatjátok!

Az első részből már kiderült, miért és hogyan alakítsd ki a márkádat, hogyan add le és miért mesélj történetet. Most jöjjön még pár tipp a finomhangoláshoz!

Ne hagyd ki a „call to action” üzenetet!

Ha kihagyod, akkor te is azok közé tartozol, akik a legbénább mulasztást követik el, amivel minden más befektetett munka kvázi megy a kukába. Kitaláltad, ki vagy és mitől vagy különleges, fel is keltetted a „vevő” figyelmét és már érezné is, hogy te vagy az ő embere, miután kapott egy szívhez szóló sztorit. Erre az utolsó pillanatban hagyod, hogy elbizonytalanodjon. Mert hiányzik egy egyszerű üzenet… Arra várni, hogy lép vagy sem, ahelyett, hogy leírnád; ha ezt és ezt szeretné, lépjen velem kapcsolatba ezen a címen, ezen a telefonszámon, ezen a bármilyen egyéb csatornán! Vagy írd azt, hogy ha érdekli, amit megtudott rólam, hívjon, írjon, beszélgessünk, nyitott vagyok a lehetőségekre! Legyen ez az üzenet rövid, lényegre törő és informatív, éreztesd, hogy könnyű veled kapcsolatba lépni, legyen kiszolgálva az érdeklődő késztetése, hogy ezt meg is tegye!

Tovább

A legtutibb LinkedIn tippek, hogy rád essen a választás!

Munkát keresel vagy bővíteni akarod a szakmai kapcsolataidat? Ha a LinkedIn profilodat következetesen és okosan kezeled, akkor sokkal nagyobb esélyed lesz arra, hogy pont a neked való lehetőségek találjanak meg. Így kezeldd a profilodat; kétrészes sorozatunk első részét olvashatjátok!

Ok, az alapokat mindenki tudja, a profilképed profi fotó, az adataid naprakészek legyenek, de van még egy néhány dolog, ami kiemeli a sorból a te oldaladat.

  1. Legyél niche márka!

Na, de hogyan lehet ezt elérni, amikor a LinkedIn-en több millió ember van? A válasz nem is olyan bonyolult: általános helyett mutasd a speciálist! Legyél te a válasz a keresletre, amire kicsi a kínálat! Olyan szavakkal írd le azt, amihez értesz, amikre ugyan viszonylag kisszámú keresés érkezik, de mivel nincs több száz vagy ezer konkurensed, könnyen kerülhetsz jó pozícióba. Nyilván kicsit nehezebb ennek fényében megírni, ki vagy te és mit tudsz, de sokkal jobban megéri, mint egy tömeggel versenyezni. Nem elég, hogy menedzser a pozíciód vagy éppen IT menedzser, menj rá a részletekre és akár a konkrét területet is jelöld meg, például repülőjegy értékesítő rendszerekkel foglalkozó IT menedzser. Lehet, csak 5 keresés lesz erre a kulcsszóra, de azok téged keresnek.

Tovább

A tapasztalatlan alkalmazott 5 előnye

Van, aki munkát akar, van, aki alkalmazottat. A képlet egyszerű. Lenne, ha nem lennének, mindkét félnek elvárásai, még a tapasztalatlan pályakezdőnek is. Az persze egyértelmű, hogy valahol egyszer el kell kezdeni a munkát, miközben a munkáltatók kizárólag tapasztalat embereket keresnének.

Egyes cégek ma már átlátják, hogy bizonyos pozíciók esetében érdemes alacsonyabbra tenni a lécet, legalábbis, ami a képzettséget illeti és máshova helyezni a hangsúlyt. A tapasztalatlan munkaerő egy sor előnnyel is járhat.

  1. Tiszta lappal indul

A tapasztalatlan munkatársaknak nincsenek előzetesen kialakult rossz szokásai, máshol tanult beidegződései, ezért a feladatok elvégzésére pontosan úgy lehet megtanítani, ahogy azt az adott helyen szeretnék. Bizonyos szempontból így gyorsabb és gördülékenyebb is a betanítás vagy képzés, még akkor is, ha kicsit tovább tart, mint egy már tapasztalatot szerzett munkavállaló esetében. Ráadásul neki sincs előre megfogalmazott elképzelése arról, hogyan kell majd valamit elvégeznie.

  1. Máshogy látja a dolgokat

Azok az emberek, akiknek soha nem volt korábban klasszikus munkahelyi munkájuk, vagy akár teljesen kezdők egy adott területen, teljesen új perspektívából látják a feladatokat. Az új, teljesen friss látásmód olyan ötleteket generálhat, amik egy régi, jól bevált alkalmazottnak eszébe sem jutnának. Azaz a tapasztalatlan munkaerő kreativitást és fejlődést hozhat a cég állóvízébe.

Tovább

Ezt hallgatjuk – A legjobb tech podcastek

A hazai piacon ugyan még nem nyert igazán teret a podcast kultúra, de ami késik, nem múlik, hamarosan itthon is gomba módra szaporodnak majd a csatornák. Remélhetőleg egyre több minőségi hallgatnivalót jelent ez majd azoknak, akik egyelőre csak angol nyelvű műsorokkal szórakoztatják magukat a buszon, az autóban vagy akár munka közben. Addig is igyekeztünk összeszedni azokat a hazai és külföldi csatornákat, amiket szerintünk hallgatni érdemes.

HWSW Weekly

A HWSW-t a tech világban senkinek nem kell bemutatni, lassan évtizedek óta a piac egyik meghatározó informatikai magazinja, egy az egyben a hazai tech társadalomhoz szól, fejlesztők, rendszermérnökök, döntéshozók mind megtalálják a nekik való tartalmat. A podcasten hasonlóak a témák, mint, amik a magazinban is megjelennek, de természetesen egy beszélgetés keretében végigjárni egy-egy jelenséget vagy hírt teljesen más élmény. Hallgassátok őket és majd kiderül, maradtok vagy maradtok az olvasós tartalmaiknál.

https://player.fm/series/hwsw-weekly

Tovább

Így készítsd fel a cégedet a mesterséges intelligencia fogadására!

Most már tényleg mindenki erről beszél, a legtöbben mégsem hiszik el addig, míg nem érzik a bőrükön; a mesterséges intelligencia rég átlépte a küszöböt és mindenhol teret követel. Ha nem is találkoztál még vele közvetlenül, akkor is itt van. Ellentétben a repülő autóval ez nem egy olyan technológia, amit majd egyszer, valamikor a jövőben kezdünk el használni. Hónapról hónapra fejlődik és változik és a következő években eljut oda, hogy az ára megfizethető lesz nagyobb tömegek, a kisebb cégek számára is. A felkészülést erre tehát most kell elkezdeni.

Elzárkózás helyett nyitottság

Az első időkben – később ez nem jelenthető ki egyértelműen- korántsem kell majd attól tartania az alkalmazottaknak, hogy egy az egyben elveszi a munkájukat a gép. Mert az a tudás, amivel - jelenleg és előreláthatólag a közeljövőben - rendelkezik, nem egyezik azzal a tudással, amivel mi emberek rendelkezünk. A gép „elméje” másként működik; például remekül használja a számok közti kapcsolatokat, de nem tud magyarázatot a miértre, ehhez egyelőre még szükség van az emberre. Így a gép és az ember közös munkája eredményezi majd a leghatékonyabb munkavégzést. A teendő tehát az, hogy az embereid megértsék ezt és nyitottan fogadják ezt az új technológiát. Már csak azért is, mert még kérdéses, hogy a munka mely területén lesz a céged legnagyobb hasznára az AI és menet közben kell majd kidolgoznia a kollégáknak, milyen lehetőségek vannak az adott vállalkozás számára. Ennek érdekében már most rendszeresen naprendre kerülhet, hogy milyen potenciált tartogat a technológia. Így lehet a félelmet és az ellenállást a legkisebbre csökkenteni és végső soron elérni, hogy mire élesedik a helyzet, tulajdonképpen egy nyitott és felkészült csapat álljon az AI bevezetése elé.

Tovább

Hogyan növelhető a termelékenység a „hyperconnected” világban?

Vajon csupán mítosz, hogy az új kommunikációs eszközök tényleg növelik a termelékenységet vagy lehetséges, hogy csak pazarolják az időt? Ezt a kérdést egyre több vállalat teszi fel magának. A technológia olyan feladatok elvégzését is lehetővé teszi, amikre korábban nem volt mód és ezzel növekedhet a termelékenység, de ahhoz, hogy ez valóba így legyen tudatos irányítás szükséges.

A munkahelyi kommunikáció változása

Tény, hogy az elmúlt néhány évben a privát életben már megszokottá vált kommunikáció, a magánéletben felvett új szokások és az ezekhez használt eszközök a munkahelyre is beszivárogtak. A szakmai kommunikációban is teret nyert - és a következő években ez még inkább igaz lesz – a közösségi média, a különböző platformok üzenetküldőinek használata. Ugye, hogy egy gyors, akár csoportba szervezett üzenetváltás ma sokkal gyakoribb, mint az, hogy átsétáljon valaki a szomszéd folyósóra, egy másik osztályra pár kérdést gyorsan megbeszélni? A személyes megbeszélések gyors ütemben ritkulnak és különböző együttműködési platformok veszik át ezeknek a helyét. A Deloitte egyik felmérése szerint az emberek 67 százaléka sokkal inkább használja a közösségi médiát munkára, mint korábban. Az előrejelzések szerint a kommunikáció egyetlen formája sem válik uralkodóvá, ehelyett ezek váltogatása, mindig épp a megfelelő alkalmazása lesz a jellemző.

Tovább

Van mit fejleszteni a Z-generáció digitális kompetenciáin

Hiába lógnak egész nap a neten, a digitális bennszülöttként aposztrofált kamaszok nem tudatosan és nem kellő biztonsággal használják a rendelkezésükre álló technológiai eszközöket, ez derül ki a a 21. Századi Oktatásért Alapítvány felméréséből, amelyben 25 Innovatív Iskolában mérték fel a 13-18 éves tanulók digitális kompetenciáit.

A megfelelő szintű digitális készségek nélkül egyre kevesebbet ér a diákok felkészültsége, az Országos Kompetenciamérés egyelőre azonban csak a tanulók matematikai és szövegértési teljesítményéről ad képet. A 25  iskolát és több mint 2 700 tanulót bevonó felmérés kitalált, de hétköznapi szituációkban vizsgálta a diákok digitális képességeit. Fel kellett ismerniük például az álhíreket, leolvasni az online vásárláshoz szükséges bankkártya-adatokat, kiválasztani a megfelelő kommunikációs platformot egy videó megosztásához vagy egy várható dolgozattal kapcsolatos kérdésfelvetéshez. A mérés módszertana az EU DigComp 2.0 keretrendszerén alapul, és a digitális kompetencia öt fő területére fókuszál: információk keresése, szűrése és értékelése, problémamegoldás, online biztonság, tartalomelőállítás, kommunikáció. A felmérés tanulsága szerint a diákoknak főként az okoz fejtörést, ha az interneten kell válaszok után kutatniuk, majd mérlegelni és értékelni a találtakat. A célzott internetes keresés, az adatfeldolgozás és az álhírek felismerésének képessége a tesztet kitöltő intézmények mindegyikében fejlesztésre szorul. A többi négy dimenzióban (problémamegoldás, biztonság, tartalomelőállítás, kommunikáció) átlagosan jobb, 50 százalék feletti eredmények születtek, de nagyobb szórással, így jól látható, hogy hol van az adott iskolában lemaradás, mit érdemes beépíteni a jövőben a tananyagba. A diákok a tanult megoldási sémákkal ugyan jól elnavigálnak a digitális térben, de könnyen el is vesznek, ha olyan problémával találják szemben magukat, amelyre kreatív és újszerű módon kellene reagálniuk.

Nagyobbnak tűnik a komfortfaktor az online kommunikáció és a csoportmunka megoldásoknál, ahogyan a hagyományos informatika tantárgy keretén belül megismert irodai programok funkcióival is tisztában vannak a tanulók, a programozási feladatok és a szerzői jogok kérdésköre ugyanakkor már némi fejtörést okozott. Az eredmények alapján tovább hangsúlyozandó a biztonságos eszköz- és internethasználat, valamint a személyes adatok védelmének fontossága és lehetőségei is.

little-girl-3399737_1920.jpg

 

STEM és SMAC; a két betűszó, amik nélkül nem lesz munkád a jövőben

Míg az emberiségnek az elmúlt évezredekben azt tanította a világ, hogy érték, ha valaki jól tűri a monotonitást, nem kérdőjelezi meg a folyamatokat, jól működik egy szigorúan keretek közé tervezett világban. A jelenlegi iskolarendszer is erre rendezkedett be, azért, hogy olyan emberek kerüljenek ki gyorsan az iskolából, akik nem hibáznak, nem kérdőjelezik meg a dolgokat, tisztelik az autoritást. De a világ egy ideje túl gyorsan változik a világ és az iskolarendszernek nagyon sok idő kell ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjon ehhez a világhoz. Nincs más választása tehát a mai fiataloknak, mint az, hogy maguktól proaktívan álljanak ezeknek a változásoknak elébe.

A meglévő megkérdőjelezése

Történelmileg megszoktuk, hogy van időnk megemészteni, feldolgozni egy-egy nagy változást és együtt élni vele, mielőtt jön a következő nagy változás. Ami az utóbbi 10-20 évben történik azonban teljesen mást vár el tőlünk; többé nincs időnk a változásokat feldolgozni, másodpercenként jönnek olyan újítások, amelyek folyamatosan változtatják meg a jelent és a jövőt. Ebben a világban kell sikeresnek lenni, ehhez a kihíváshoz felnőni pedig hatalmas feladat és muszáj hozzá átállítani, alakítani a gondolkodásunkat. Ma teljesen más minőségek számítanak értéknek; a már meglévő dolgok megkérdőjelezése, a meglévőnél jobb válaszok a kérdésekre, a meglévő rendszerek és szabályok újragondolása. Mindezek a készségek azok, amelyek segítenek abba, hogy alkotó elmeként tudjanak a fiatalok értéket teremteni az életükben.

Tovább

8 elképesztő jövőbeli szakma, amire ma kell felkészülni

Frankó-Csuba Dea jövőkutató inspirációs előadása a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország digitális oktatást népszerűsítő játéka, a LEGYÉLTEIS!Alkotó.Elme! díjkiosztóján a meghívott, a versenyben résztvevő diákoknak szólt, azonban szólhatott volna bármelyik ma már a munka világában gyakorlottan helytálló felnőttnek. Ugyanis nem csupán ezeknek a srácoknak van égető szüksége arra, hogy olyan ismeretek birtokába kerüljön, ami segíti a jövőben való boldogulást, hanem mindannyiunknak, kortól függetlenül, akik ma élünk.

 A fiatal jövőkutató előadásából több tucat olyan gondolat lenne kiemelhető, mely mind egy-egy külön cikk témáját képezi, de talán Peter Diamantistól, a Szingularitás Egyetemének egyik alapítójától származó idézete lehet az, ami leginkább alátámasztja, miért és hogyan jönnek létre a következő években olyan új szakmák, amelyeket elképzelni sem tudtunk vagy csak science fiction regényekben olvashattunk hasonlót.

„ Az emberiség legnagyobb problémái az emberiség legnagyobb üzleti lehetőségei”- vallja a görög származású amerikai mérnök és ha elolvassuk az alábbi listát, nemigen kell magyarázni a szavait.

  1. Hulladékmentesítő mérnök

Évente 1, 6 milliárd kilogramm hulladékot termel a világ, ám a termelés mellett a feldolgozásra vajmi kevés megoldás született eddig, azon kívül, hogy hegyekben áll és egy részét elégetjük ennek a gigantikus szeméthegynek. Már ma is nagyon sok tudós és kutató dolgozik azon, hogyan lehet a szemétből értéket teremteni és vannak már szuper példák erre. Az óceánból kihalászott műanyagból kezdett cipőket gyártani az Adidas  és ma már van olyan kezdeményezés, ami azon dolgozik, hogy a levegőből kivont széndioxidból üzemanyag váljék.

  1. Egészségügyi mentor

Az ősi Kínában az orvost nem azért fizették, hogy betegeket gyógyítson, hanem azért, hogy az emberek ne betegedjenek meg. Az üzleti élet megváltoztatta aztán ezt a logikát, ám könnyen lehet, hogy megérkezünk egy olyan világba, ahol újra az lesz a feladata az orvosnak, hogy megelőzze azt, hogy a betegségek kialakuljanak.

Tovább