Beszéljük meg egy sör mellett!

IT Kocsma

Itt az IT-sok élő Tindere! – Elindult a legmenőbb szakmai kocsma

2017. február 11. - IT Kocsma Admin

Gondolom, senkinek nem kell bemutatni az IT szakmában dolgozók kommunikációs hajlandóságát, de az minimum megállapítható, hogy nem a beszéd a legfőbb terepük. Nyilvánvaló, hogy a szakmai kapcsolódás, kapcsolatépítés nekik is fontos, ezért elindult számukra egy olyan rendezvény, ahol az is magára találhat, aki eddig távol tartotta magát a szakmai eseményektől.

A szervező Dorogi Péter, HR szakértő és tanácsadó azokra a tapasztalatokra építve kezdte el szervezni az első IT Kocsmát, amiket az elmúlt közel tíz évben a szakmában szerzett. Rájött arra, hogy az informatikában dolgozók mást és másként igényelnek, mint az egyéb területen tevékenykedők és azt is tisztán látta, hogy a különféle üzleti randik gyors hasznot ígérő találkozói helyett ő inkább az ellenkező irányba indulna. A hosszú távú előnyökre helyezi a hangsúlyt és a saját cége helyett a résztvevőket állítja előtérbe.

Az IT Kocsma tulajdonképpen egy szakmai, élő Tinder parti, azzal a különbséggel, hogy itt az is jól járhat, akit nem jelölnek vissza. De hogyan is működik, és milyen szabályok vannak:

  • A rendezvény kerete a networking, ebbe illeszkedik egy szakmai kerekasztal beszélgetés
  • Már a meghívók kiküldésekor egy regisztrációs felületet biztosítanak a résztvevők számukra, amiben nemcsak a nevüket és az elérhetőségüket adhatják meg a jelentkezők, hanem egy magukról szóló leírást is. Eldönthetik, hogy az adataik publikusak legyenek-e a többiek számára vagy sem, ahogyan arról is dönthetnek, hogy HR-essel vagy szakemberrel szeretnének-e találkozni. Ha valaki azt akarja, hogy levadásszák, akkor ezt is bejelölheti, de ha nem szeretné „piacra dobni” magát, akkor nem kerül ki a „placcra”. Amikor megkapja valaki az értesítést, hogy fogadja el a másik kezdeményezte felkérést, akkor megnézheti a profilját, és ha úgy dönt, nem érdekli az illető, akkor nem kell ezt elfogadnia. Ha a kezdeményező nem kap egy e-mailes visszaigazolást arról, hogy elfogadták a felkérését, akkor nem fognak találkozni.
  • Külön mobilos applikáció készült a rendezvényre, amin keresztül az mindenki láthatja az összes jelentkezőt, aki úgy gondolta, hogy publikussá teszi az adatait.
  • Az összesen húsz asztalnál egy-egy pár ül 30 perce időtartamban, a résztvevők regisztrálhatják magát a különböző asztalokhoz.
  • A hangsúly nem az álláskeresésen van, a cél, hogy kialakuljon egy közösség, ami aztán organikusan is működik tovább a kapcsolatokon keresztül.
  • Az esteken neves szakértők előadásait is meghallgathatják a legizgalmasabb IT témákban
  • Ha valaki szeretné és ez az igénye, akkor a szervezők, az adatbázisukon keresztül állásajánlatokkal is megkeresik az illetőt.
  • Az IT Kocsma teljesen ingyenes, mind az előadások, mind az ismerkedős modul, nincs tagdíj vagy belépő

„Ez alapvetően az IT területén dolgozó emberek találkozási helye, ahol ők dönthetik el, mire használják, hogyan töltik el az idejüket a különböző lehetőségek között válogatva. Ha valaki, csak előadásokat szeretne hallgatni, vagy csak beszélgetne, kapcsolatokat építene, bármelyik opciót szabadon választhatja.„ – mondja a szervező Dorog Péter.

Az IT Kocsma időpontja február 22, regisztrálni pedig itt lehet:

 http://regisztracio.petend.hu/itkocsma

playmobil-451203_1920.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://itkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr7312248466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása