Beszéljük meg egy sör mellett!

IT Kocsma

5 dolog, amit Kobe Bryant-től tanulhatsz

2020. január 31. - IT Kocsma Admin

Az NBA legendája Kobe Bryant csak 41 éves volt halálakor, minden idők legsikeresebb kosárlabdázója, 5 NBA bajnoki cím, 2 olimpiai aranyérem és többszázmillió dolláros vagyon birtokosa. Ha valaki ennyire kiemelkedő valamiben, akkor érdemes megnézni, vajon mi lehetett a titka. Mit tanulhatunk tőle mindannyian?

  1. Nem elég, ha keményen dolgozol, kell, hogy legyenek konkrét céljaid!

Mint a legtöbb igazán sikeres sportoló Kobe Bryant is sokkal többet edzett, mint a csapattársai. Egykori erőnléti edzője története illusztrálja, mire is gondolunk; egy alkalommal hajnali 4:15-kor szólat meg az edző telefonja, Kobe volt a vonalban és kérte, hogy segítsen neki reggeli – azaz hajnali – edzésében. Mire az edző sokkolódva a korai időponttól a terembe ért a sportoló már leizzadva várta, majd miután végeztetett egy 45 perces kemény edzést, visszatért a szobájába, hogy kicsit még pihenjen. Legközelebb 11:00-kor volt dolga az edzőteremben; Kobe még mindig ott volt és erősített… Következhetett a csapat hivatalos, közös edzése. „Nem tudok lusta emberekkel dolgozni, más nyelvet beszélünk, nem értjük egymást és nem is akarom megérteni azt, aki lusta.” – mondta a legendás kosaras. Kobe Bryant nem általánosságban akarta javítani a teljesítményé, konkrét célja volt, hogy fejlessze a kosárra dobás képességét. Ez az egyértelmű cél és szándék, az erre irányuló minden erőfeszítés tette különbözővé a többiektől.

  1. Meditálj naponta!

Bryant bevallottan utálta a meditációt és időbe telt, míg hozzászokott, ám később megosztotta, hogy ez miként vált a legerősebb eszközévé. Egy Oprah Winfrey-vel készített interjúban Bryant elmesélte, hogy reggelenként 10-15 percig meditál és ez határozza meg a napja hátralévő részét, ez ad stabil alapot ahhoz, hogy mentálisan erős maradjon. „Ha nem csinálom, úgy érzem, hogy csak futok a dolgaim után. Ha azonban elvégzem ezt a gyakorlatot, ellenőrzésem alatt tartom a dolgokat és én diktálok, nem az események.” – mondta.

  1. Tanulj olyan emberektől, akik jobbak nálad!

Bármilyen magabiztossá is tette a siker, megtartotta a képességét, hogy nyitott legyen és tanuljon másoktól. Egy interjúban azt mesélte, hogy ha valamit nem tud, nem rest és felemeli a telefont, felhívja azt, aki tudhatja a választ. Egyszer még az ellenfél csapatának edzőjét, hogy tanácsot kérjen a saját játékát illetően.

  1. Játssz szerepet, hogy nyerj!

Azok, akik a világ élvonalában vannak, függetlenül attól, hogy vállalkozók, sportolók vagy zenészek hatalmas áldozatokat hoznak azért, hogy azok lehessenek, akik, a legjobbak. Kobe Bryant azt mondta, hogy amikor pályára lép egy gyilkos mamba, azaz kígyó válik belőle és egyáltalán nem bánja, ha azt mondják róla, hogy a pályán arrogáns és hidegvérű „gyilkos”. Mert ő tudja, hogy ez csak egy szerep, amit ahhoz kell játszania a pályán, hogy a legjobb lehessen. De amikor nincs a pályán, egy más emberré lesz, nem a mamba többé.

  1. Légy türelmes, légy kitartó

Ha össze kéne foglalni a sikeres emberek közös vonásai közül csak kettőt, akkor bizton állíthatjuk, hogy a türelem és a kitartás lenne ez a kettő. A legnagyobb, legsikeresebb embere azok, akik nem hirtelen, hanem hosszan, kitartóan dolgoztak meg a helyükért a világba. Azok viszik sikerre a tervüket, akik a legkitartóbbak, akik a legtöbb türelemmel viseltetnek, hogy kivárják, míg eljön az ő idejük. Legyen szó írásról, üzletről, éneklésről vagy éppen kosárlabdáról. E két tulajdonság nélkül ma Kobe Bryant sem lenne legenda, sem élve, sem, sajnálatos módon, halva.

www.petend.hu

kobe-bryant-932875_1920.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://itkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr7815449422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Exploiter 2020.02.02. 10:56:16

Igen, nagyon nagy szükség van itthon egy random emberke életvezetési tanácsaira, aki labdákat dobált egész életében.

Erről csak a régi kedvenc hr-es kérdés jut eszembe. Ki a példaképed?

The what?

Tíz éves koromtól nem akarok batman lenni, mást meg nem tálaltam.
süti beállítások módosítása