Beszéljük meg egy sör mellett!

IT Kocsma

Te hogy iszod? – 3 cég, 3 szakember, 3 kávézási szokás

2017. június 23. - IT Kocsma Admin

„Jöttök kávézni?” – nagyjából így kezdődik minden valamirevaló irodában a nap, annyira az élet része lett mára ez a rituálé. Az időjárás mellett a kávézás az egyik tuti biztos beszédtéma, egyre több a jó kávézó és szinte minden igényt kielégít már a választék itthon is. Van, aki e nélkül nem képes dolgozni sem, van, aki élvezetből issza, és persze mindenkinek vannak kedvenc helyei is, ahol a napi betevő kávéját a legjobban szereti elfogyasztani. Most három IT közeli cég, szervezet vezetőit kérdeztük meg a kávézási szokásaikról.

Major Zsófi, alapító, ügyvezető, Skool

A Skool, egy független, magyar szervezet, a Technológiai Oktatásért Alapítvány fő projektje, melynek keretében 8-18 éves korú lányoknak nyújtanak ingyenes technológiai foglalkozásokat újszerű oktatási formában. Céljuk, hogy megmutassák a fiatal lányoknak, miről szól a technológia, és hogy milyen jövőbeni karrierlehetőségek rejlenek ebben a szektorban számukra.

„A főiskola alatt a vizsga időszakokban kezdődött a kávézás és mostanra elmondhatom, hogy elég nagy kávés vagyok, az a helyzet, hogy többet tudnék inni, mint amennyit megengedek magamnak. Nagyon szeretem a kávét, de próbálom magam ahhoz tartani, hogy három, de inkább kettő legyen a napi adagom. Reggel mindig tejes kávét iszom, a második viszont szigorúan eszpresszó, kevés hideg tejjel. Az első kávét otthon, magamnak főzöm, a tűzön, a reggeli kávé az maga a tiszta élvezet, a másodikat már munka közben. Néha gondolok is rá, hogy az első kávé el is maradhatna, mert olyankor még nem kell a koffein, friss vagyok. De nagyon szeretem a habos, tejes, kávét, anélkül nem indulhat el a nap. Ja, és a kávét kizárólag cukor nélkül iszom!”

Kedvenc kávézó: A Madal, ami egyrészt közel is van helyileg, másrészt nagyon jó a kávéjuk.

majorzsofi_1.jpg

Varga Veronika, IVSZ, PR menedzser

Az IVSZ az informatikai, távközlési és elektronikai iparágak közös platformja, magukat olyan kommunikációs szervezetként definiálják, mely egyszerre iránytű és tudástár is.

„Elég régóta, 17-18 éves korom óta kávézom és azért kezdtem el, mert menő dolognak számított, mindenki elkezdett egyszer csak kávézni. Persze akkoriban még nem a koffein számított. A főiskolán aztán már ez is tényező volt és naponta több kávét, akár hármat, négyet is megittam. Ma már egyet, maximum kettőt fogyasztok egy nap. Voltak olyan időszakok, amikor sok tejjel, sok habbal készített kávékat ittam, most már csak eszpresszót, egy löttyintés tejjel. Olyan is előfordul, hogy egyáltalán nem iszom, például hétvégén. Az irodai környezetben a megszokás dominál, pedig alapvetően nincs szüksége a szervezetemnek a kávéra. Nem élvezetből iszom, olyannyira, hogy semmit nem szeretek, ami kávés, sem csokit, sem sütit, a tiramisut is csak akkor eszem meg, ha nem érződik a kávé íze. A teát nagyon szeretem, télen rengeteget iszom, bár nem vagyok egy nagy tea gourmet.”

Kedvenc kávézóm: Nem nagyon van ilyen, nem a kávézás kedvéért ülök be egy-egy helyre

vargavera_1.jpg

Csehi Attila, Petend Kft., értékesítési vezető

A Petend Kft. 2008-ban alakult, IT szakemberek toborzására, erőforrás-kihelyezésére, egyedi szoftverfejlesztésre és kész megoldások szállítására szakosodott vállalkozás.

„, Fiatalabb koromban nem nagyon ittam kávét, később azonban rászoktam, nagyjából 10 éve kávézom. Általában napi egy kávét iszom reggel, ezzel indítom a napomat. Ha valamiért ez elmarad, annyira nem hiányzik a szervezetemnek, nincs stressz, fejfájás, tehát nem függök tőle. Ha azonban sok tárgyalásom van, akkor szinte mindegyiken elfogadom a felkínált kávét, eddig hét kávé a legtöbb, amit megittam egy nap. Ilyenkor a kíváncsiság hajt, élvezetből kóstolgatom a felkínált kávékat. Otthon Nespresso gépem van és szeretem kipróbálni a különböző keverékeket és azokat a speciális kiadásokat, amik időszakonként megjelennek a kínálatban. Általában a barátoktól, rokonoktól alkalmakra is ezt kapom ajándékba. Alapvetően hosszú kávét szoktam inni és soha nem rakok bele cukrot. Kis tejet is öntök, hogy csökkentesem a savasságát, de amikor először kóstolok egy kávét, soha nem teszek bele semmit, hogy érezzem az igazi ízét.

Kedvenc kávézóm: Frey Café, ott pedig egy Tabacco nevű kávé a kedvencem. Ezt a kávét füstös fűszeres íz világ jellemzi, egyébként általában a citrusos íz világú kávékat szeretem a legjobban.

csehiattila_5.jpg

Ha épp állást keresel, gyere el hozzánk karrier tanácsadásra és megkóstolhatod a Petend irodában a kávét, garantáltan megkínálunk egy csészével, akárhogy is szereted!

A bejegyzés trackback címe:

https://itkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr8112613289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása