Beszéljük meg egy sör mellett!

IT Kocsma

Így tehetsz szert indokolatlan jókedvre hétfő reggel!

2019. január 27. - IT Kocsma Admin

Szeretheted akármennyire a munkádat, lehetsz te a világ legmotiváltabb embere, akinek a munkája a hobbija, kizárt, hogy a hétfő, főleg egy januári hétfő a kedvenc napod legyen. Vasárnap már rád is lesújt a nyomasztó érzés, hamarosan bekövetkezik a hét első napja, amikor a reggel még sötét, ónos esőt jósolnak, amire hó esik délutánra és le kell adnod a munkát, amit pénteken otthagytál, utánad a vízözön… Akkor most vegyél egy nagy levegőt és nézd meg, mit tehetsz, hogy enyhüljön a kín!

  1. Hétvégi program – hétfő délután

A programtervezésben az ember vasárnap estig halad, eszébe nem jutna a többségnek, hogy hétfőre szervezzen valami klassz találkozót, mozit vagy egy jó koncertet. Pedig miért is ne? Egy haveri randival még a barátodnak is szívességet teszel, mert valószínű neki sem a hétfő a kedvenc napja. Gondolja bele, milyen lenne reggel úgy elindulni, hogy a hatos előadásra jegyed van a moziban vagy pizzázni mész a családdal! Az agyadat ezekkel a programokkal átállíthatod hétfői üzemmódról mondjuk szerdaira. Úgy kezdeni a munkát, nemcsak hétfőn bármelyik nap sokkal üdítőbb, hogy valami kellemes vár rád délután.

  1. Vegyél fel valami újat!

Azokat sem kerüli el a hétfő réme, akik home office-ban dolgoznak, sőt, lehet, hogy még rosszabbul indul a hét, ha felöltözni sem kell. A szabadúszóknak tehát a hétfői tipp, hogy ne pizsamában ülj le, zuhanyozz le, öltözz fel utcai ruhába, amiben jól érzed magad és csak ezt követően kezdj munkába! A bejárók számára hétfői vidító tanács, hogy tervezz meg valami a szokásosnál csinosabb szettet, ne a túlélésre játssz! Ha vettél pár új cuccot az utóbbi időben, akkor hétfőn avasd fel ezeket a darabokat!

  1. Egyél mást, mint, amit szoktál!

A monotonitást és az örömnélküliséget simán kötheted ahhoz is, hogy nem figyelsz arra, mit eszel. A gyerekek képesek előre örülni, ha tudják, hogy hétfőn mondjuk tejbegríz lesz az ebéd ivólével és sokszor kiderül, hogy a ez a gyerek benned él ma is. Ráadásul már nem is vagy kiszolgáltatva annak, hogy mit adnak a menzán, csomagolhatsz magadnak tejbegrízt ivólével vagy bármi mást ehetsz, amitől jobb kedved lesz.

  1. Priorizálj, szervezz, delegálj!

Szundival indul a reggel, dugóval folytatódik az irodába vezető úton, mire beérsz, már zajlik a dráma valami le nem adott anyag miatt. Leülsz a gép elé és ott vannak a kora reggel beesett, pénteken megválaszolatlanul hagyott emailek.  Mindennek tudatában jó, hogy már vasárnap este szorongsz a hétfő reggel miatt és mire beköszönt a hétfő, már felkelni sincs kedved.  Erre a sablonos, ám annál hatékonyabb megoldás, ha a vasárnap estédben szánsz negyed órát a tervezésre és priorizálod a rád váró feladatokat, megírsz pár emailt, ami lépéselőnyt jelent, míg megtalálod magad az irodában és akár még delegálhatsz is néhány feladatot, hogy másnak is legyen min szorongania…

  1. Készíts vadiúj zenelistát!

A zenehallgatás eleve egy nagyon jó kis eszköz arra, hogy feldobd a reggeled, de speciel néha a már unásig hallgatott zenelista épp az ellenkező hatást váltja ki, mint, amit szeretnél. Ha hétvégén összedobsz egy jó kis listát olyan számokból, amiket imádsz, de még nem hallgattad őket agyon, akkor úton az irodába indokolatlan jókedvre tehetsz szert egy béna, esős, jéghideg és sötét téli, hétfő reggelen!

alarm-814507_1920.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://itkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr514592416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása