Beszéljük meg egy sör mellett!

IT Kocsma

Kriptopénz, nemcselekvés, Ted itiner; három könyv, amit el kell olvasnod!

2019. április 30. - IT Kocsma Admin

Györfi András, Léderer András, Paluska Ferenc, Pataki Gábor, Trinh Anh Tuan

Kriptopénz ABC

 Az első kriptopénz mindössze 2009 óta létezik – ekkor indította útjára a rejtélyes Satoshi Nakamoto a bitcoint. A digitális pénz azóta fizetőeszközként és befektetési lehetőségként is széles körben elterjedt, az alapját képező blokklánc-technológia pedig számos iparágban forradalmi változásokat hozott. Ennek ellenére még ma is viszonylag kevesen rendelkeznek magabiztos tudással erről az innovatív, új területről. Egy sor kérdés merül fel időről időre; vajon lufi a bitcoin, vagy tényleg ez a jövő? Hol fizethetünk, és hogyan kereskedhetünk kriptopénzzel? Mitől olyan biztonságos és átlátható a blokklánc? A Kriptopénz ABC szerzői választ adnak a legfontosabb kérdésekre, szó esik a bitcoin születéséről, a kriptopénzbányászatról, -kibocsátásról és -kereskedelemről, de sorra veszik a technológiában rejlő lehetőségeket és az iparág hatásait is. A könyv mindenkinek ajánlott, aki tájékozottabb szeretne lenni a kriptopénzek és a blokklánc világában, de azoknak is hasznos, akik befektetésen gondolkodnak, vagy ebben az iparágban szeretnénk elhelyezkedni.

kriptopenzabc_b1-72dpi.jpg

 Steven D’Souza, Diana Renner

A nemcselekvés

Belefulladsz a feladatokba? Nem látsz kiutat a folyamatos stressz és küzdés szorításából? A két szerzőnek remek receptje van erre; a „nemcselekvés”. Ami nem azt jelenti, hogy nem csinálsz semmit, és csak hagyod, hogy a dolgok maguktól alakuljanak. Ennél sokkal merészebb és inspirálóbb szemléletmódról van szó: az egyes helyzetek saját energiájára építeni és a környezettel összhangban dolgozni úgy, hogy a korlátozott erőforrásainkat a lehető legoptimálisabban kihasználd. Steven D’Souza és Diana Renner nemzetközileg elismert tanácsadók, A nemtudás című bestseller szerzői, érdekes történetekben bővelkedő könyvükben feltérképezik a „cselekvés” határait és veszélyeit. Vizuálisan is megjelenített gondolataikból ráébredhet az ember, hogyan hatja át a folytonos tenni akarás az élete minden területét, és hogyan kell elképzelni az aktív „nemcselekvést”, aminek köszönhetően a mindennapi élet sokkal inkább a harmóniáról és a kreativitásról szólhat.

nemcselekves.jpg

Chris Anderson

Így készülnek a TED-előadások - Hivatalos TED-útmutató a nyilvános beszédhez

Chris Anderson 2001-ben vette át a TED vezetését és bebizonyította, hogy a kellő körültekintéssel megszerkesztett, rövid előadásokkal lehet a legjobban empátiát ébreszteni, lelkesíteni, tudást és információkat átadni, álmokat megosztani. Egy előadás, ha jól csinálják, képes felvillanyozni az egész nézőteret, és átalakítani a közönség világnézetét; hatásosabb lehet, mint bármilyen írott szöveg. 
Ebben a könyvben magyarázatot kapunk arra, hogyan megy végbe ez a csoda, és egy eszköztárat ahhoz, hogy mi magunk is képesek legyünk az efféle csodatételre. Nincs kőbe vésett képlet; ne legyen két egyforma előadás. Vannak viszont eszközök, amelyek bármely előadót naggyá tehetnek. 
A leginspirálóbb TED-előadások hátterében ott munkálkodott Chris Anderson, és most megosztja velünk a nagy kedvencek, Sir Ken Robinson, Amy Cuddy, Elizabeth Gilbert, Salman Khan, Dan Gilbert, Monica Lewinsky és több tucatnyi társuk tanácsait. Ők igazítanak el minket a legfontosabb kérdésekben, kezdve azzal, hogyan ácsoljuk össze az előadás tartalmát, egészen odáig, hogyan lehetünk igazán hatékonyak a színpadon. Ez egy új, 21. századi kézikönyv az igazán eredményes kommunikációhoz, és kötelező olvasmány mindazoknak, akik készen állnak arra, hogy gondolataikkal nyomot hagyjanak a világban. Kötelező olvasmány mindenkinek, aki akár egyszer is színpadra lép!

ted.JPG

www.petend.hu

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://itkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6614796332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása