Beszéljük meg egy sör mellett!

IT Kocsma

A HR-esek 6 testbeszéd trükkje, amit te is alkalmazhatsz

2019. július 29. - IT Kocsma Admin

A jó öreg kutatások szerint bizonyított tény, hogy egymás közti kommunikációnk jelentős része nem verbális, azaz számokra vetítve a kommunikáció 55 százaléka gesztusokon, 38 százaléka hangokon és csak 7 százaléka szavakon keresztül zajlik. Mindez egyértelműen bizonyítja a testbeszéd fontosságát, főként, ha adott esetben ezen múlhat az, hogy megszerezz egy áhított állást. Tudják ezt a HR-esek is, ezért az ő saját, bizton alkalmazott trükkjeiket osztjuk meg, amiket te is bátran alkalmazhatsz.

  1. Figyelj a testtartásra!

Az első trükk, amitől helyből magabiztosabbnak tűnhetsz, a jó testtartás. Tartsd a hátad egyenesen, a vállaidat leengedve, igyekezz ellazítani az izmaidat, ezáltal a merevség megszűnik és laza, nyugodt benyomást tudsz kelteni. Mindez arra is lehetőséged ad, hogy a gondolataid is kövessék ezt a nyugalmat és megfontoltabb, higgadt lesz a beszéded is. A testtartás tehát az első, amire figyelj és simán gyakorolhatod is, amikor nem éles a helyzet, így egy interjún a tested már emlékezni fog, mit vársz tőle.

  1. Vedd elő a legszebb mosolyod!

Ha a testtartást lehet gyakorolni, akkor hatványozottan igaz ez a mosolyra, mert nincs az a hétköznapi helyzet, ahol ne lehetne remekül tesztelni! És itt aztán különösen fontos, hogy őszinte és valódi legyen az a mosoly, mert egy arcra fagyott változat ellenkező hatást vált ki. Az igazi mosoly nem hirtelen, hanem inkább lassú és mély, a beszéd közben alakul ki és nem „ront rá” a beszélgetőtársra. Egyfajta egyetértő mosollyal lehet nyugtázni a másik szavait, kifejezni az egyetértést. Ha előzőleg megfigyeled magad, mikor mosolyogsz, milyen érzéseket követ ez a mozdulat, akkor ezt az eszközt is tudatosabban alkalmazhatod egy felvételi beszélgetés közben.

  1. A kényelem biztonságérzetet kölcsönöz

Ha komfortosan érzed magad a bőrödben, akkor ez egyértelműen látható is a másik számára. Azaz, ha jó formában vagy, fittnek érzed magad, kényelmes a ruhád és érzed, hogy jól fest rajtad, akkor ez teljes egészébe rád lesz írva. Ahogy a fordítottja is; ha puffasztó ételt ettél előzőleg és feszül a nadrág vagy a szoknya, ráférne a hajadra egy vágás vagy egy mosás, ha fáradékony vagy, mert nem jól eszel és keveset mozogsz, akkor ez is árulkodni fog, anélkül, hogy egyetlen szóra nyitnád a szád.

  1. Tartsd a szemkontaktust!

Ha már a jó tartás és a megnyerő mosoly jól megy, még mindig ott a sokat emlegetett szemkontaktus. Hogy hitelesebbé tedd, amit mondasz, és hogy tudtára add a beszélgetőpartnernek, teljes odaadással figyelsz rá,  akkor igyekezz tartani a szem és szem közti kapcsolatot! A túl sűrű pislogás, kapkodó tekintet felülírja akár a fenti három okos trükk hatását is. Ha mégis meg kell szakítanod a szemkontaktust, mert mondjuk kifújod az orrod, akkor lassan és fokozatosan vedd el a tekinteted és ugyanígy szerezd is vissza a kapcsolatot!

  1. Ne a karod, a kézfejed, csuklód használd!

A pozitív hatás érdekében a karjaidat „szabadságold” az interjú idejére, azaz ne használj nagy mozdulatokat, inkább a kézfejedet, csuklódat mozgasd. A kezed mozdulataival nyomatékosíthatod, amit éppen kifejtesz és már rögtön a bemutatkozáskor jó benyomást tehetsz, ha sem túl gyengén, sem túl erősen, egy határozott kézfogással indítasz. A kézmozdulatok ugyanakkor rejthetnek veszélyeket, ha nem hazai terepen interjúzol, ugyanis léteznek olyan kulturális különbségek, melyekkel jó tisztában lenni, hiszen egy-egy gesztus eltérő jelentéssel bírhat külföldön.

  1. A tükör trükk

A HR-esek bevált fegyverét fordítsd a magad javára. Ha mosolyog a toborzó, mosolyogj te is, ha komolyabbra veszi a „figurát”, komolyodj el te is! Azaz igyekezz tükörként követni a veled szemben ülő arckifejezéseit, persze a magad módján, természetesen, látni fogod, hogy ez később bármilyen tárgyaláson bevethető és jól működő

Ezek az apró testbeszéd-trükkök egyszerűek és könnyen megjegyezhetők, egyszersmind roppant hatásosak. Arra azért ügyelj, hogy a trükk épp abban rejlik, hogy nyugodt maradsz, ne azon pörögj, hogy mikor, melyiket vesd be. A legegyszerűbb, ha mindezt olyan helyzetekben gyakorolod, amikor nincs tét, így élesben már profin beszélsz majd a „test nyelvén”.

www.petend.hu

man-2037255_1920_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://itkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr614984838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Ske_ 2019.07.30. 06:08:10

@MAXVAL bircaman közíró: Te már csak meg tudod állapítani onnan a balkánról, hogy nálunk mi működik és mi nem.

_Ske_ 2019.07.30. 06:10:54

Voltam életemben pár állásinterjún, de az összes interjúztatót csak a szakmai kompetenciám érdekelte, rohadtul nem a testbeszéd. A mosolygás és a magabiztosság fontos, de leginkább az, hogy mit tudsz.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2019.07.30. 07:38:55

@MAXVAL bircaman közíró: Hülye amerikai cikkek magyar fordítása ez a bejegyzés. Megnézném, Horvátországban mit lépnének rá, ha mosolyognék interjú közben. Ők ugyanis még sosem láttak olyat. :-) Legalábbis a tengerparti vendéglátóhelyeken biztosan nem.

nyelv-ész 2019.07.30. 07:56:12

@_Ske_: Mázlld van. A legtöbb nagy cégnél először egy HR-es szűri a jelentkezőket, nulla szakmai kompetenciával. Oda sajnos kellenek ezek a pantomimes képességek, hogy továbbjuss a tényleges szakmai megmérettetésig.

body_andras 2019.07.30. 08:46:49

@fofilozofus: Pontosabban: hülye amerikai gyorstalpaló HR-munkásoknak a munkavállalók szűrésére.
Normális cégeknél az interjúztat, akivel dolgozni fogsz, megállapítja hogy értesz-e hozzá vagy van-e benned kapacitás arra hogy beletanulj a munkába. Aztán a pénzügyes eldönti hogy mennyit lehet neked adni és a deal már csak rajtad múlik.
A HR-osztály a szarházi cégek élő pajzsa a vezetők (és az érdemi munkát végző kollégák) és a munkakeresők között. A legundorítóbb dolog amikor a szakmai rátermettségedről nem kapsz visszajelzést, csak egy HR-es sablonszöveget hogy "sajnos ezúttal nem rád esett a választásunk".
Ezeknél már csak a nepperek hitványabbak.
@_Ske_: A testbeszéd talán nagyon ritkán számít, főleg ha a jelölt azt az érzést kelti az interjúztatóban hogy egy pszichopata akit jobb messziről elkerülni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.30. 09:00:19

@fofilozofus:

Amerikai onlájn szerencsejáték cégnél dolgoztam majdnem 5 évig. Az amerikai nagyfőnök egységesíteni akart mindent. Példa a szabályokra:
- minden ügyfelet a keresztnevén kell szólítani,
- tegezés,
- mosolygás a telefonban.

3 hónap alatt rájöttek, ami működik Amerikában, az nem működik sok más helyen. Nem csak Kelet-Európában, de még Nyugat-Európa egyes részein se.

Az ezredik német panasz után "maguk mit képzelnek, miért tegeznek le engem?" kihozták az új szabályt: minden nyelvi részleg alkalmazkodjon a helyi szabályokhoz, az általános szabályok csak az USA-ra és Kanadára kötelezőek, csak angolul.

A telefonos mosolygásra magyar panaszok is jöttek "nem elég, hogy csaltok, baszdmeg, de még ki is röhögtök engem?" stílusban.

igazi hős 2019.07.30. 09:15:56

@body_andras: "Normális cégeknél az interjúztat, akivel dolgozni fogsz" Normális cég nem pazarolja interjúkra az értékes embereit, ez a kis cégek "én vagyok a főnök, mindenhez értek" mentalitása. Azért van a HR, hogy szűrjön. Egy HR-es nem tudja felmérni, hogy egy mechatronikai mérnök ért-e a szakmájához, de a legtöbb dolgot jobban le tudja vele egyeztetni, mint egy másik mérnök tenné (akinek nyilván fogalma sincs a munkajoghoz, adózáshoz, stb).

Blogolo Blogi 2019.07.30. 09:17:01

@MAXVAL bircaman közíró: "A telefonos mosolygásra magyar panaszok is jöttek "nem elég, hogy csaltok, baszdmeg, de még ki is röhögtök engem?" stílusban."

Az 5 év alatt felgyülemlett frusztráció tett azzá, aki vagy?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.30. 09:25:43

@nyelv-ész: @body_andras:

Jelenleg vagyok 2007 óta a 6. munkahelyemen. BG-ban, de mindig nyugati multiknál.

1. lépés: telefonos interjű
2. behívés, beszéd a HR-essel, teszt
3. beszélgetés főnökkel

A 3. lépés kimarad, ha nagyon kell ember, sürgősen.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.30. 09:29:02

@Blogolo Blogi:

Nem szoktam frusztrált lenni.

Számomra a munka egy kényszer, de nem élem bele magamat. Így a munkahelyi hülyeségek nem érintik lelkemet. Ha meg valahol túl sok a marhaság, felmondok. Nem a munkában élem ki magamat,.

body_andras 2019.07.30. 09:44:50

@MAXVAL bircaman közíró: @igazi hős: Mentségemre annyit tudok felhozni, hogy olyan iparágban helyezkedtem el, ahol nincs HR-es, projektekre bízzák meg a munkavállalót és kizárólag szakmai alapon döntenek.
Volt időszakom amikor munkanélküliként minden szarra kénytelen voltam jelentkezni, akkor átélhettem minden szemétséget a multik HR-osztályától a független, megbízott "külsős" fejvadászokig. Amikor fiszem-faszom munkákra szűrik az embereket válogatott marhaságokkal. És leszakad az arcuk a következő kérdésre adott válaszomtól: Miért gondolod azt, hogy alkalmas vagy online webáruház munkatársnak? - Mert pénz kell. (az említett pozíció csak egy random példa)
Jártam már úgy hogy 2 órán át tartó tesztek és interjúk után közölték hogy sajnálják, de a tesztjeim túl jók, 99% fölötti eredménnyel nem vesznek fel embert mert félő hogy 2 hónap múlva lenyúlják.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2019.07.30. 10:44:50

Ezért jó mérnöknek lenni, mert itt leginkább az számít, hogy értesz-e ahhoz, amit csinálsz. Ebben a szakmában ismeretlen a HR-vírus... ;-)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.30. 10:59:24

@body_andras:

Nekem szerencsém van. Segédmunkás vagyok (szellemi segédmunkás), s pont olyan területen, ahol nagyobb a munkáltatói kereslet, mint amennyi a proletárkínálat. Így amennyiben tisztávban van az ember, hogy ebben az iparágban mik a bérek, s nem akar többet a maximumnál, nyerő helyzete van, mert szükség van rá.

Így hazudni se kell különösen.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.30. 11:09:14

@Emberi Erőforrás:

Ilyen a liberalizmus. A legjobb megoldás kis szerepet elfoglalni benne.

Mankel 2019.07.30. 11:25:55

@body_andras: Mondjuk nem is értem miért nem kellettél mikor egy egyértelműen olyan jellegű kérdésre, hogy melyik képességed tesz hasznossá a cégnek? Azt válaszoltad, hogy kell a pénze... Te biztos azonnal felvetted volna magad.

Mankel 2019.07.30. 11:36:19

@Emberi Erőforrás: Szeretem az ilyen hozzászólásokat. Persze tökmindegy milyenek a szociális képességeid hisz a munkahely nem emberek közössége nem kell kijönnöd senkivel, nem kell elvárásokat teljesíteni, vagy esetleg nyelni a szart. Ha egy hr interjún képtelem vagy megerőltetni magad és pozitív képet sugározni magadról akkor milyen leszel kollégáiddal stressz helyzetben? Tudod az IT szakma tele van olyan emberrel aki lehet, hogy egy erős közepes szakember de:
- el van szállva magától
-sokkal kevesebbet tud mint az arca
-irreális elképzelései vannak a piaci értékrő
- antisziciálus seggfej
A Hr-s kislany ezeket szűri ki.

Mankel 2019.07.30. 11:48:12

@MAXVAL bircaman közíró: Az illiberalizmus is ilyen csak itt még az is kell plzsszba, hogy a sógorod szomszedja legyen a döntéshozó. Mondjuk cserébe lehetsz hülye is a témához.

JFK-alapítótag 2019.07.30. 11:54:29

@Mankel:
"... melyik képességed tesz hasznossá a cégnek?"
Ezt kitől kérdezi, kinek kellene erre a kérdésre megtalálni a választ? Hrrrr

Az ilyen kérdések után után szoktam felállni.

Lehet, hogy legközelebb megpróbálok válaszolni rá.
- Az, hogy felismerem a buta, inkompetens embereket és nem pazarlok rájuk időt!

body_andras 2019.07.30. 11:58:31

@Mankel: Az alkalmassági kritériumok kb annyiból állnak, hogy megtanult a delikvens járni és beszélni. A pozíció elnevezése, melyet már nem tudok pontosan felidézni, egy hangzatos maszlag, mint amikor a takarítónénit higiéniai menedzserasszisztensnek hívjuk. Szóval adott volt a helyzet, kellett nekik egy csicska, és jött egy ember aki már kétségbeesetten minden szarra jelentkezett.
Elárulom, nem ezen múlott a felvételem, sőt nem is a céggel beszéltem, hanem a külsős fejvadásszal, aki jutalékért horgássza a csórókat. Miután 5 perc alatt elhangzott minden közhely, közölte hogy nem fogja a cv-met továbbítani a cégnek, viszont ajánl nekem egy másikat. Kérdeztem hogy ott mit is kéne csinálnom, azt mondja ő nem árulhatja el, csak továbbíthatja a kontaktomat ha érdekel. Miért is érdekelt volna, zéró információval? :)
Mindez már a múlté, mert beindult pár szakmámhoz illő projekt.

JFK-alapítótag 2019.07.30. 12:04:55

@Mankel:

És a Hr kislány tévedéseit, hibáit ki szúri ki?

És főleg: mennyibe kerül az idiótaságuk?

Magyarországon a HR a vicc kategóriát sem éri el.
Tükrözi, újratermeli a magyar közállapotok legnagyobb problémáját a kontraszelekciót, amiben meglátásom szerint elsők vagyunk a világon.

Mankel 2019.07.30. 12:06:14

@JFK-alapítótag: Egészségedre.
Tudod a válaszaid alapján nagyon jó következtetést lehet levonni a személyiségedről, szociális kompetenciádról. Ha ilyenkor felállsz= frusztrált,türelmetlen és nagyképű vagy és nem is igazán akarsz itt dolgozni, mert ha akarnál képes lennél kiszenvedni magadból 3 összetett mondatot.
De az is lehet, hogy nem árt kifejteni egy kicsit azt ami kb 3 sor az önéletrajzodban. Ugyanis ilyenkor ezt szokás lejegyzetelni és segít árnyalni a tudásod.

JFK-alapítótag 2019.07.30. 12:06:32

@Mankel:

És a Hr kislány tévedéseit, hibáit ki szúri ki?

És főleg: mennyibe kerül az idiótaságuk?

Magyarországon a HR a vicc kategóriát sem éri el.
Tükrözi, újratermeli a magyar közállapotok legnagyobb problémáját a kontraszelekciót, amiben meglátásom szerint elsők vagyunk a világon.

body_andras 2019.07.30. 12:12:45

@Frady Endre: Sajnos nem teljesen. Multicég keresett mérnököt, ráadásul olyan projekthez amihez egy bizonyos nyelv tudása előny. Jelentkeztem, a "leendő" kollegákkal beszéltem, ott helyben kétperces próbafeladat teljesítve; tapasztalat, szoftver, képesítés, minden megvolt. Aztán szóltak nekik fentről hogy "hékás nem adunk pénzt új emberre, oldjátok meg" (utólag tudtam meg egy ismerőstől). Az amúgy szimpatikus mérnök urak el lettek némítva és a HR-es csaj válaszolt hogy "sajnos... blabla". Válaszban kérdeztem hogy csókolom, megtudhatnám, mi a baj? Viszontválasz: "tisztelt ügyfelünk, kérését fogadtuk, feldolgozás után kollegánk felveszi önnel a kapcsolatot". A pillanat amikor a HR-es is betesz a szűrőbe ahol robottal beszélgethetsz, nesze nekem mérnöknek.

Mankel 2019.07.30. 12:15:41

@JFK-alapítótag: Milyen tévedésre gondolsz? Sokkal olcsóbb mintha a vezetők 8× akkora órabérért azzal foglalkoznának, hogy a teljesen oda nem való emvereket szűrögessék ki meg vadászgassák le.
Az a helyzet, hogy a pl az IT szakemberek kegyelmi helyzetben vannak. Ha a HR-s kislány kiszűr az azt jekenti
- nagyon messze van a tudásod attól ami oda kell(sok,kevés,teljesen más)
- marha gáz módon viselkedsz (meglepődnél milyen sok ilyen ember van)
- nagyon sokat kérsz ahhoz képest amit a ceg adni tud vagy amennyit tényleg érsz
Lehet a hrt piszkálni mert sok az inkompetens ember de az a helyzet, hogy a fenti 3 problémáról csak a munkakereső ember tehet és ideje lenne kicsit magában is hibát keresni nem csak hülye HR felkiálltással hárítani.

body_andras 2019.07.30. 12:21:37

@JFK-alapítótag: Az összes ilyen merész találmány, melyet a 21. században a főleg angolszász multik prezentáltak nekünk, kőbunkó magyaroknak, valaha egyet jelentettek a korszerű, hatékony vállalkozás menedzsmenttel ott, ahol kitalálták őket, mert volt rájuk igény. Ilyen a HR, a PR, a Coaching, stb. Tudom, a felsorolt elemek más-más szektorhoz tartoznak, de ahogy a történetük nálunk folytatódik, kísértetiesen hasonlóvá teszi őket, ugyanis itt már a megélhetési szélhámosok játékszerévé váltak. Semmilyen hozzáadott értékük nincs, de jól hangzanak, és a 90-es években szocializálódott vállalkozók előszeretettel szervezik ki alvállalkozónak ezeket is, akárcsak a reklám- és médiafelület ügyeket.

Visceroid 2019.07.30. 12:23:46

A blog címe "IT kocsma". A HR-es Gizikéknek mi köze van az IT-hoz? "Figyelj a testtartásra!". Ja, biztosan szépen ki kell húzni magadat meg mosolyogni kell, amikor kódolsz. Beszarás...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.30. 12:25:35

@Mankel:

A legnagyobb liberalizmusban is a kapcsolati tőke a fő tényező.

JFK-alapítótag 2019.07.30. 12:28:35

@Mankel:
A válaszod csak a lesújtó véleményem igazolására alkalmas.

Nem szándékozok olyan cég munkájában résztvenni, aki engedi a munkatársai kiválasztásánál az emlitett eseteket megtörténni.

Szerencsémre minőségi kiválasztásban is volt már részem pl a Nokiánál, így van összehasonlítási alapom.

A magabiztos értékalkotásod számomra is jelzés értékű.
Kizárt, hogy önszántamból munkakapcsolatba kerüljünk.

Hogy a következtetés levonással se maradjak adósod:
- esetedben a magabiztos, gyors ítéletalkotásodban a Dunning-Kruger-hatás fedeztem fel.

Mankel 2019.07.30. 12:47:33

@JFK-alapítótag: Hmm mindig jó hallani amikor a másiknak nincsenek érvei így a személyeskedni kezd. A kérdesre nem válaszoltál. A következetést nem cáfoltad. De az intellektuális személyeskedés legalább rendben volt.

JFK-alapítótag 2019.07.30. 12:52:20

@Mankel:
Mit tekintesz személyeskedésnek?
Mi volt a kérdés?

Mankel 2019.07.30. 12:57:50

@JFK-alapítótag: amúgy meg a hr interjú is olyan mint egy bírósági tárgyalás csak abból lehet dolgozni amit oda viszel, lehet te vagy a legkirályabb kolléga a földön de ha ezt interjún nem tudod/akarod megvillantani hát ne lepődj meg az eredményen.
De rendben te kit küldenél tovább a főnöködhöz. Aki a mit tudsz hozzátenni a céghez kérdésre feláll és elmegy esetleg valami arrogáns dolgot válaszol vagy azt aki a társadalmi elvárásoknak megfelelően 3 összetett mondatban ad választ?

Mankel 2019.07.30. 13:08:12

@body_andras: Nézd ebben nem tudok veled vitatkozni és marha sok az olyan hr-s pozíció ami nem sokban különbözik a telemarketingtől. Minden szakmát lehet jól és rosszul csinálni én sem szidom a programozókat pedig rengeteg olyan esettel talákozom, hogy a csávó ott tart hogy képes egy hello world-t leprogramozni és 450 netót akar meg céges kocsit.

JFK-alapítótag 2019.07.30. 13:26:48

@Mankel:
Nem válaszoltál a kérdéseimre!

" amúgy meg a hr interjú is olyan mint egy bírósági tárgyalás csak abból lehet dolgozni amit oda viszel, lehet te vagy a legkirályabb kolléga a földön de ha ezt interjún nem tudod/akarod megvillantani hát ne lepődj meg az eredményen. "

Ezzel bizonyitod, hogy ez a fajta kiválasztási módszer alkalmatlan a "a legkirályabb kollégát" megtalálni.

".. te kit küldenél tovább ..."
Téged. Más munkára vagy továbbképzésre.

" a mit tudsz hozzátenni a céghez kérdésre"
ennek a kiderítése nem a jelentkező feladata!!!

" aki a társadalmi elvárásoknak megfelelően"
Az én társadalmi elvárásom, hogy a meghírdetett pozició betöltéséhez nyílt, kompetens, ellenőrízhető és meritokratikus pályázati eljárást alkalmazzanak.

Ajánlom figyelmedbe a Google kiválasztási rendszerének mostani átszervezését.

body_andras 2019.07.30. 13:38:42

@Mankel: Tökéletesen igazad van, mindenhol érezhető ez a "felhígulás".

Mankel 2019.07.30. 13:59:51

@JFK-alapítótag: Na ja majd ha olyan cégekkel leszünk tele amiknek a bevétele kissebb országok gdp-vel vetekszik akkor itt is lesz google típusú kiválasztás.
Kurva jók ezek a hr-s konferenciák de tele vannak olyan faszságokkal amik a valósághoz semmilyen szinten nem közelítenek kivéve ha google vagy.
Azért ilyen a kiválasztási folyamat mert erre van pénz paripa fegyver és nem utolsó sorban elég jól működik. Az a helyzet, hogy nem szuper top képességű emberek kelkenek hanem közepes képességűek akik jól beilleszthetőek a csapatba. Azokat meg elég jól szűri rendszer.
Mivel nem éri meg egy közepes cégnek ennyi időt és energiát beleölni a kiválasztásba soha nem is fog.
Köszönöm elég jól szűröm a jelentkezőket az interjún mutatott viselkedése alapján. Lehet hogy eleresztek pár csodagyereket sőt egészen biztos de akit eddig kiválasztottam az mind emberileg mind szakmailag megfelelt.
Ezek a játékszabályok viselkedj normálisan az interjún ne légy se nagyképű se arrogáns ezt a google se értékeli, mert a cég is leszarja, hogy te vagy a csodagyerek meg én is. A másik jelölt aki tud viselkedni lehet 10%-kal rosszabb nálad de a melót elvégzi. Simán elegedem az ilyen embert. Főkeg, hogy az ilyen arrogancia többnyire a tudás hiányát hivatott lepkezni. Nekem meg kockázatot kell minimalizálnom.

Mankel 2019.07.30. 14:08:54

@JFK-alapítótag: Bakker meghírdettem a pozíciót le van írva mit keresek van róla max 1 sor az önéletrajzodban olyan fura, hogy fejtsd ki egy kicsit? Ha mwg annyira nem tudsz olvasbi a sorok között, hogy erre rájöjj nem téged kereslek, ha nem vetted a fáradságot hogy elolvasd a cég honlapját megnézd a facebook oldalát nem téged kereslek.
Pl le van írva hogy van céges teremfoci csapat és igen ha ez téged érdekel az egy plussz pont neked ezt is hozzá tudod tenni a céghez. Ugyanis ha két hasonló képességű között kell döntenem azt fogom választani aki beszáll a csapatba, és jó döntést fofol hozni mert kb ugyan azt tudja a két jelentkező de az eggyik a közös programban is aktívabb. Ez nem írja felül a szakmai dolgokat de igenis szempont.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.07.30. 14:10:34

szerintem a mit tud hozzatenni a ceghez kerdesre nyugodtan vissza lehet kerdezni, hogy sorolja fel a munkatarsak vegzettseget, tapasztalatat es jelenlegi munkakoret, 5 jo es 5 rossz tulajdonsagat, mondjon peldakat milyen problemakkal talalkoztak az elmult evekben es hogyan oldottak meg azokat.

Mankel 2019.07.30. 14:13:04

@JFK-alapítótag: - esetedben a magabiztos, gyors ítéletalkotásodban a Dunning-Kruger-hatás fedeztem fel.
Ez volt a személyeskedés.
Milyen tévedésre gondolsz?
Ez meg kérdés.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.07.30. 14:14:33

sose mentem sokra a ceg utan nyomozassal. facebook oldalakat eleve nem nezek munkaltatorol, ne is varjanak el ilyesmit, weboldaluk pedig altalaban egyaltalan nem a leendo munkavallaloknak szolnak. igazan nagy cegnel evek mulva sem talaltam semmi infot arrol a tevekenysegrol, amit naluk vegeztem, a termekeket is csak guglival talaltam meg az oldalon. neha az is nehez, hogy egyaltalan a magyar leanyrol akarmit megtalaljal.

Mankel 2019.07.30. 14:18:46

@droid_: Természtesen vissza lehet csak akkor mást fognak váladztani, ha meg nem akkor:
- nagyon alul árazod magad
- nagyon kétségbe esettek
Mindkét esetben menekülj.

Mankel 2019.07.30. 14:23:16

@droid_: Tudom az én cégem pl. nem ilyen miért ne várjuk el? Mi megtesszük, hogy a jelentkezőre ránézünk.
Olyan mérhetetlenül csekély erőfeszítés és nagyon jó benyomást kelt. Már ha tényleg itt akarsz dolgozni. Soha nem vizsgáztatok belőle de mindig plusz pont ha jelentkező legalább kicsit képben van céggel kapcsolatban.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.07.30. 14:23:56

@Mankel: miert valasztananak mast? mert megalapozott valaszt adnek egy komolynak tuno kerdesre, es ezert tovabbi informaciot kerek? tippeljek inkabb a vakvilagba? szep kerek mondatokban, gondolom.

Mankel 2019.07.30. 14:33:35

@droid_: Prózai okai vannak, mert én feltettem egy kérdést és ha te válasz helyett vizsgáztatni kezdesz az unszimpatikus. Természetesen ezeknek a kérdéseknek is megvan a helye és ideje, örülök ha jelentkező kérdez főleg ha értelmeseket.
Emberek interjúztatnak téged akikre jó benyomást kell tenned. Nem sokban különbözik attól mint amikor csajt szedsz fel. Ott is el kell adnod magad meg itt is.
Kurva megmosolyogtatónak hatnak ezek a húzd ki magad szintű tanácsok, de az a szomorú helyzet hogy az emberek rémisztően nagy % - nak nem megy.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2019.07.30. 14:34:47

@body_andras: Bocsi, én az építőmérnök szakmára gondoltam, csak nem fejtettem ki rendesen. Itt nem jellemzőek az áltevékenységet végző multik... :)

JFK-alapítótag 2019.07.30. 15:13:18

@Mankel:
" Bakker meghírdettem a pozíciót le van írva mit keresek van róla max 1 sor az önéletrajzodban olyan fura, hogy fejtsd ki egy kicsit? "
...
"Mivel nem éri meg egy közepes cégnek ennyi időt és energiát beleölni a kiválasztásba soha nem is fog.
Köszönöm elég jól szűröm a jelentkezőket az interjún mutatott viselkedése alapján. "

Ha elédjutott az 1 sorával az mindent megmagyaráz.
( azt is, hogy én a többsorommal miért hagynálak faképnél)

"A szélsőségesen inkompetens emberek:
- Nem képesek felismerni a saját hiányosságaikat.
- Nem képesek felismerni a náluk magasabb szintűek tudását.
- Nem képesek felmérni a saját inkompetenciájuk szintjét.
- Viszont ha képesek arra, hogy fejlődnek az adott területen, akkor utólag felismerik, hogy mennyire nem értettek hozzá korábban."

A hozzászólásaid alapján tökéletes körülményeket biztosítasz magadnak ahhoz, hogy hamis sikerélményekkel növeld az önbizalmad, ne hallgass a kritikára, és ezzel egyre kevesebb esélyt hagysz magadnak a negyedik pont elérésére.

Felmérni sem tudod, hogy a szakmának mekkora károkat okozol.
De vigasztaljon az a tudat: nem te vagy a kivétel!

Szerencsémre értelmes, hasznos, érdekes dolgokkal foglalkozok, sajnálom az időt másra, - pl. erre a meddő szóváltásra, - pazarolni.

chrisred 2019.07.30. 15:54:52

@Emberi Erőforrás: Viselkedni minden társadalomban szükséges. Vagy neked az a természetes, hogy görcsösen feszengsz és nem nézel a másik szemébe beszélgetés közben?

chrisred 2019.07.30. 15:57:13

@MAXVAL bircaman közíró: Egy olyan közegben, ahol működik a társadalmi mobilitás, a kapcsolati tőke gyorsan elavulttá válik.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.07.30. 16:02:20

@Mankel: sut a kommentjeidbol, hogy mennyire nem tartod egyenrangu targyalasnak a felveteli folyamatot. te kerdest teszel fel, arra valaszolni kell, ha en visszakerdezek, raadasul azokkal a tipikus kerdesekkel, amivel a szereny kepessegu hr-es is informaciot probal szerezni, az "vizsgaztatas" es "unszimpatikus" (ellenszenves, amugy). nem csak nekem kell eladni magam, hanem a cegnek is. szerencsere nem sales vagy marketing teruleten dolgozok, ott lenne helye az ilyen add el magad kamura kerdeseknek, mas teruleteken, pl gazdasagi, mernoki stb poziciokban az az elvarhato, hogy az ember eloszor megismerje, mirol mond velemenyt. ha valaki ezt vizsgaztatasnak veszi es megsertodik rajta, keressen masik balekot.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.30. 16:23:02

@chrisred:

A dolognak ehhez semmi köze, társadalmi mobilitás mindenhol van, de sehol se függtelen pont a kapcsolati tőkétől.

chrisred 2019.07.30. 16:25:59

@MAXVAL bircaman közíró: A hierarchikus, kasztjellegű társadalmakat a mobilitás hiánya jellemzi. Ilyenekben érdemes a magasabb szinteken állókkal való kapcsolatrendszert kihasználni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.30. 16:47:01

@chrisred:

Minden társadalom hierarchikus, csak más-más a hierarchia alapszabálya. A liberalizmus a legrosszabb, ott a kapzsiság a fő erő.

padlogaz 2019.07.30. 19:04:35

a kommentelők egy része szerintem félreértette a poszt tartalmát, pl. nem arról szól, hogy munkavégzés közben kell mosolyogni (mert az nyilván munkakör-függő), hanem arról szól az írás, hogy egy állásinterjún hogy tűnjünk magabiztosabbnak, azaz a felvételi beszélgetés alatt javasolt egyenes tartással, kényelmesen, mosolyogva részt venni - mert ha például több hasonlóan kvalifikált jelölt is van, akkor bizony a fellépés fog dönteni, akár tetszik, akár nem.

Fülig José 2019.07.30. 19:16:31

jól veszem, hogy itt megin' egy semmirekellő hr- es magyarázza a bizonyítványát? monnyuk ez valamér fickónak(?) tűnik amit nem is értek mer ezek a véglények általában 17-23 éves kőostoba szőke p.csák komoly mélytorok- kapacitással.
nade hogy a tárgyhoz is ugassak, a személyes kedvencem a : "és mennyit akar keresni?" kérdés, amire mindig a "mér, nem tudják mennyit tudnak fizetni a pozícióért?!" válasz jár, persze itt sakk-matt... az ungur cégek még mindig a legolcsóbbat keresik, meg is látszik a teljesítményeken.
+1: neked, szakembernek nem fizet, de egy semmirekellő hr hülye, na aaaz kell a cégbe, mer az olyan trendi...

Visceroid 2019.07.30. 20:54:56

@padlogaz: Jó, akkor megkapják a legmosolygósabb embert, aki egyből az első napján bedönti az egész rendszert. Lelkük rajta.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2019.07.30. 21:44:34

Na jó. Nincsenek HR trükkök a testbeszéddel, csak benyomás van. A teljes kép számít, és inkább az hogy mennyire tudsz önmagad lenni. Nem kell az embereket paráztatni, hogy egy interjún a testükre figyeljenek. Húzzák ki magukat, és figyeljenek mindenkire inkább. Nem egy megmérettetés ahol el kellene valamit játszani. Legyél olyan amilyen vagy.

JFK-alapítótag 2019.07.30. 21:59:00

@body_andras:
Bocs a késedelmes reagálásért.

"Az összes ilyen merész találmány, melyet a 21. században a főleg angolszász multik prezentáltak nekünk, kőbunkó magyaroknak, valaha egyet jelentettek a korszerű, hatékony vállalkozás menedzsmenttel ott, ahol kitalálták őket, mert volt rájuk igény. Ilyen a HR, a PR, a Coaching, stb. ..."

Szívemből szóltál.

Ezért a bejegyzésedért a medium.com -on a max 50 pontot megadtam volna.

Joaquin 2019.07.30. 23:20:32

@Mankel: csak hogy lass ilyet is: mint IT szakember, ertekelem a munkadat! Ha embereket akarnek felveteliztetni, azt a szakmat tanultam volna. En azert vagyok ott, hogy szoftvert fejlesszek, ha csak a jelentkezok felevel beszelnem kellene nem tudom mikor dolgoznek. Igen, ez a rendszer nem tokeletes, de mutasson valaki jobbat.

Teljesen egyet ertek (es tapasztalatom szerint nagyon nem vagyok egyedul a velemenyemmel): egy kozepes tudasu, emberileg megfelelo es jo hozzaallasu ember sokkal tobbet er, mint egy jo tudasu aki keptelen beilleszkedni a csapatba. Az igazsag az, hogy sokkal konnyebben faragok normalis emberbol jo szakembert mint rossz szemelyisegubol normalis embert.

chrisred 2019.07.31. 05:31:46

@MAXVAL bircaman közíró: A kapzsiság minden társadalomban működik, csak a polgári társadalomban általánosan gyakorolhatják, mert bárki javakhoz juthat. Az illiberális társadalomban csak kevesek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.31. 05:39:15

@chrisred:

Így igaz. Csak a liberalizmus tekinti pozitív értéknek a kapzsiságot.

chrisred 2019.07.31. 05:41:39

@MAXVAL bircaman közíró: Mondjuk pont az ellenkezőjét írtam. Putyin is minden bizonnyal pozitív értéknek tekinti, hogy ő a világ legvagyonosabb embere, csak nem reklámozza.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.31. 05:42:51

@padlogaz:

Közepesnek kell lenni az intrejún ebben a tekintetben. A magabiztos jelentkezőt nem kedvelik sehol. Ahogy persze az ellenkező véglet se jó.

Az ilyen "mindent tudok, okos vagyok" típus HR-nyelvre fordítva azt jelenti: problémás ember, nem fog beilleszkedni, hamarosan felmond. Szóval CV_je kukába megy az interjű után.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.31. 05:44:45

@chrisred:

Putyin gazdag ember, van kb. félmilliárd forintnyi vagyona.

Az átlagorosznak meg van mondjuk 30 milliónyija. Szóval ehhez képest nagyon gazdag.

De ezzel Putyin még a vikág leggazdagabb 100 ezer embere közé se jut be.

chrisred 2019.07.31. 07:46:37

@MAXVAL bircaman közíró: Ja, meg egy Lada Nivája. :) A parasztvakítástól eltekintve nagyjából 200 milliárd dollárja van.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.31. 08:46:14

@chrisred:

Nem, 23 trillió dollárja van, egy titkos barlangban elrejtve, vízhatlan ládákban, meg övé London egész belvárosa strómanokon keresztül.

chrisred 2019.07.31. 09:04:35

@MAXVAL bircaman közíró: Nem egészen. 43 magánrepülőgépe, 20 rezidenciája, 15 helikoptere és 4 jachtja. Meg a befektetési alapokban tartott ingatlanvagyona. A strómanok stimmelnek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.31. 10:55:29

@chrisred:

Rosszul tudod.

874 rezidenciája van, 542 repülőpje, 3 ürrepülője, 2 magán atomerőműve, pluisz a egyik moszkvai metróvonal is az ő tulajdona állomásokkal együtt, valamint strómanokon keresztül a Buckhingam palota. Idén Zorbán neki ajándékozta a budapesti Parlamentet is.

CoolKoon 2019.07.31. 21:21:12

@_Ske_: A Bircaman-féle megjegyzésedre adott válaszodért külön lol :D
"az összes interjúztatót csak a szakmai kompetenciám érdekelte, rohadtul nem a testbeszéd. " - Szerencsés ember vagy, mert valószínűleg a természetes testbeszéded elsőre megnyerő és szimpatikus. Viszont igenis van egy csomó ember akinek nincs ilyen szerencséje (és a szakmai kvalitásaira magasról tojnak, főleg a bankokban), mivel egyszerűen unszimpatikus a pofája.

CoolKoon 2019.07.31. 21:24:12

@fofilozofus: "Legalábbis a tengerparti vendéglátóhelyeken biztosan nem." - Nemcsak ott, a városokban se nagyon. De szerintem ez náluk leginkább annak köszönhető, hogy mindegyikük emlékszik még a délszláv (polgár)háború borzalmaira. De ezt azért nem venném viszonyítási alapnak.

CoolKoon 2019.07.31. 21:26:27

@body_andras: "A legundorítóbb dolog amikor a szakmai rátermettségedről nem kapsz visszajelzést, csak egy HR-es sablonszöveget" - Ha ez megnyugtat, én pl. a RedHat-tól kaptam visszajelzést a szakmai rátermettségemről is, de bár ne kaptam volna....

CoolKoon 2019.07.31. 21:29:26

@MAXVAL bircaman közíró: "tegezés" - Ez is csak egy idióta amerikai menedzsernek juthat csak az eszébe. Ilyesmit még más területen se kockáztatnék meg, nemhogy szerencsejátékkal foglalkozó cégnél, ahol sanszos hogy majdnem az összes betelefonáló idegbeteg (míg kábel- és internetszolgáltatóknál csak kb. a fele).

CoolKoon 2019.07.31. 21:35:35

@Emberi Erőforrás: "Alakoskodj, gyakorolj hatást, manipulálj, de véletlenül se légy őszinte, egyenes. Ezt érte el a fogyasztói társadalom" - Nem. Ezt érte el az a gondos kontraszelekció, ami óhatatlanul oda vezetett, hogy a jelölteket komplett idióták szűrik, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy mi alapján szűrjenek (és ha lenne, a hiring manager konok hallgatása miatt akkor se tudnák belőle kiszedni, hogy valójában mit akar), és a legjobb esetben is csak a második körben kerül sor a szakmai interjúra (is), még szakmai pozíciók esetén is. Odáig pedig valahogy el kell jutni, általában az idegesítő baromfiudvaron keresztül. Ehhez pedig tényleg SEMMI köze sincs a fogyasztói társadalomnak.

CoolKoon 2019.07.31. 21:42:28

@Mankel: "A Hr-s kislany ezeket szűri ki." - Ja. Interjú előtt. Az életrajz és az illető Fosbook-profilja segítségével... Az a baj, hogy az, hogy valaki mennyire antiszociális seggfej, igazából csak a próbaidő alatt derül ki, (a tényleg extrém eseteket leszámítva) a legjobb esetben is csak pár hét után. Emellett pedig igazából abszolút semmit nem árul el az illető beilleszkedési képességeiről az, hogy mennyire tud ügyesen válaszolni az idióta "hollátjamagát20évmúlva/mikazerősségeiésgyengeségei/miértakarnálunkdolgozni"-típusú kérdésekre.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.08.01. 06:00:10

@CoolKoon:

Az amerikai agy számárea tegezés egyenlő a barátságos hozzáállással, míg a magázás a tartózkodással, ebből indulnak ki.

A szerencsejáték ügyfelek 99 %.a nem szenvedélybeteg.
süti beállítások módosítása