Beszéljük meg egy sör mellett!

A képernyőidő nem gonosz, csak másképp kell rá gondolni!

2020. január 22. - IT Kocsma Admin

A technológiai iparágban dolgozva gyakran tapasztaljuk, hogy bár ebben a szektorban ténykedünk a nap legnagyobb részében, a gyerekeink viszonyát ugyan ehhez a területhez pont olyan nehezen kezeljük, mint azok a szülők, akik teljesen más foglalkozást űznek. Egy Jordan Shapiro nevű kutatót ugyanez a cipő szorította, mígnem utánajárt a dolognak és érdekes dolgokra jött rá.

Délután, amikor hazamegy a munkahelyéről Shapiro gyerekei a laptopjaikkal ülnek a nappaliban és ő maga is csatlakozik ehhez, amikor leül az íróasztalához. Míg a srácok videókat néznek, játszanak a gépeiken, ő válaszol néhány levélre és még elintéz pár dolgot, amit aznapra tervezett. Ha ilyenkor belépne az ajtón egy idegen tulajdonképpen az első benyomása az lenne, hogy itt nem jól haladnak a dolgok, az apa és a gyerekek is magukba zárkózva, magányos szigeteket alkotva tapadnak a képernyőre, a személyes kommunikációt teljesen mellőzve. Pedig – Shapiro szerint – ez korántsem az, aminek látszik, ők ugyanis „párhuzamos játékban” vannak. Mildred Parten Newhall szociológus 1929-es tanulmányából származik ez a kifejezés, amely azt fedi, amikor a kisgyerekek önállóan játszanak, közvetlenül a társaik mellett. Ha bekukkantunk egy óvodába, gyakorlatilag ezt látjuk. A gyerekek együtt ülnek az asztaloknál vagy a padlón és bár ugyanazokat a tevékenységeket folytatják, de kevés figyelmet fordítanak egymásra.

screentime_family.jpg

A tudósok csak a 20. század végén jöttek rá, hogy a párhuzamos játék nem olyan magányos tevékenység, mint amilyennek látszik. A gyerekek még a párhuzamos játék közben is kommunikálnak és kapcsolatba lépnek egymással, fontos tényező, hogy bár magukban, de nem egyedül játszanak, tevékenykednek. Pont ilyen az egymás mellett kütyüzés is, bár mindenki a saját eszközére koncentrál, de azzal, hogy ezt egymás mellett teszik, mégis egyfajta közösségben, együttlétben, egymásra figyelésben vannak. Olyan ez kicsit, mint amikor egy házaspár vasárnap reggel a kávézás közben az újságot olvassa. Bár mindenki elmélyed a maga világában, egy-egy apróságot megosztanak egymással, élvezik egymás közelségét és valójában értékes időt töltenek együtt, amiből töltődhetnek és intimitást idéznek elő.

Amikor a család a nappaliban a kanapán heverészve gépezik, netezik, online játszik gyakran ugyanígy megoszt egymással egy-egy linket, felolvas valamit, ami érdekes vagy megosztja a többiekkel, hova jutott el a játékban. Shapiro feleleveníti, hogy a gyerekei időnként elvonulnak a saját szobájukba, de gyakran együtt ülnek az ágyon, közel egymáshoz és úgy gépeznek. Egyedül akarnak lenni, de mégis igénylik a másik jelenlétét. Szeretik egymás társaságát, de pihentetőbb abban a pillanatban a maguk világában lenni, mert az egymással játszás azt is jelenti, hogy konfliktus adódhat, az együttműködő játék során fáradtságot jelenthet az, hogy figyelni kell a másikra, a béke érdekében párhuzamosan a játékra is. A párhuzamos játék pihentetőbb ebben a szakaszában a napnak, miközben a közösség, egy együtt vagyunk érzése megteremtődik.

 A magányos, a párhuzamos és az összehangolt játék közötti váltás képességének elsajátítása alábecsülhetetlen kompetencia, amely egészen pontosan leképezi azokat a készségeket, amelyekre egy munkahelyen is szükség van. Egy felnőttnek tudnia kell, hogyan lehet hatékonyan dolgozni egyedül és elvégeznie a feladatait, tudnia kell, hogyan végezze el a feladatait, miközben valaki más mellett ül és tudnia kell csapatban dolgozni is olyan projektekben, amelyek együttműködést igényelnek.Függetlenül attól, hogy a gyerekek képernyőn játszanak, vagy fizikai játékokkal, ugyanezeket a képességeket gyakorolják. Ahogy a távmunka egyre jobban elterjed, úgy lesz egyre fontosabb, hogy az emberek képesek legyenek megtanulni a különböző interakciók közötti váltásokat. Például, egy délelőtt alatt, az egyedüli munkát követően jön egy konferenciabeszélgetés, délután pedig közösen kell elkészíteni egy feladatot skypon egy kollégával. 

A fentiek tanulsága összefoglalva, hogy mindenkinek szüksége van egy fárasztó nap végén egy bizonyos időre, amit egyedül tölt. Ezt az időt lehet egy közös teret megosztva, „párhuzamos játékkal” tölteni, alkalmazkodva egymás társaságához. Majd, ha már mindenki megkapta a maga idejét, el lehet kezdeni valamit közösen játszani, akár Xboxon is. A gyerekek az esetek nagyon nagy százalékában gondolkodás nélkül hagyják ott a saját eszközüket, ha egy közös játék kezdődik. És hogy ez online vagy offline társasjáték, közös főzés vagy filmnézés, majdnem mindegy is, hiszen a lényeg abban áll, hogy a „párhuzamos játékról” mindenki átvált a „közös játékra”.

Ez a stratégia a nap egyik részéről a másikra átállás stresszének kezelésére irányul és ha elfogadjuk, hogy a képernyőidő nem jelent egyet a magányos leépüléssel, hanem egy új forma, amiben tájékozódnunk és léteznünk kell, akkor nem kell bűntudattal mérgezni a családi életünket.

www.petend.hu

(Fotó: yoursightmatters.com)

 

 

 

 

 

A kellemetlen beszélgetések három szabálya

Öt menő játék karácsonyra, amivel a gyerek kódoló guru lesz  

December vége felé a szülők egyik legnagyobb gondja, hogy beszerezzék a megfelelő karácsonyi ajándékot a kölyköknek. A választék hatalmas, a döntés pedig nehéz, főleg így az utolsó előtti pillanatban. Szerencsére már egyre több olyan, a programozás alapjainak elsajátítását segítő játék is elérhető a piacon, amelyek nemcsak remek szórakozást biztosítanak hasznosak is, íme öt ezek közül.

A kódolás, vagy „leánykori nevén” számítógépes programozás mai világunkban már olyan elengedhetetlen alapismeretté vált, mint az idegennyelvtudás. Bár napi szinten számos különböző, akár egymásnak ellentmondó jóslattal lehet találkozni, hogy a technológia a következő tíz-húsz évben milyen irányban változtatja meg világunkat, egyben azonban biztosak lehetünk: a digitalizáció gyökeres változásokat okoz, melyhez nekünk és cseperedő gyermekeinknek is alkalmazkodni kell. Az utóbbi években egy sor tényleg izgalmas gyerekjáték jelent meg a piacon, melyek nagyban elősegítik a programozáshoz és a digitális világban való boldoguláshoz szükséges úgynevezett STEM (science, technology, engineering and math – magyarul: tudományos, technológiai, mérnöki és matematikai) készségek fejlesztését. 

LEGO Boost Creative Toolbox

A dán játékóriás LEGO saját fejlesztésű programozható játékrobot családot kínál a magas szintű kreativitást kereső gyerekeknek (és szüleiknek). A Boost Creative Toolbox talán a legjobb a műfajában a piacon, a játékkészlet közel 900 építőkockából áll, ami összesen öt különböző robot modell megépítésére ad lehetőséget. A játék, amelyhez távirányító is jár, a 7-12 éves korosztályt célozza és leginkább a kritikai gondolkodást és az általános tanulási készségek fejlesztését segíti elő. A különböző játékos kihívások teljesítéséhez a kapcsolódó okos alkalmazás letöltése is szükséges

Botley, a kódolható játékrobot

Az aranyos kis Botley robot kiváló eszköz arra, hogy a kisgyerekek a különböző képernyők bámulása helyett, valami igazán hasznos játékkal kössék le a figyelmüket és ez idő alatt a kódolási készségeiket is fejlesszék. Annál is inkább mert Botley programozásához semmilyen további mobileszköz használatára, vagy alkalmazás letöltésére nincs szükség. Már akár az ötéves korú gyerekek is élvezettel tudják használni a kedves kis „krapekot”, a készletben található kódolókártyák, és különböző akadályok felállításához szükséges építőelemek segítségével.    

 Fischer-Price Think and Learn Code-a-Pillar Toy

A Fischer-Price programozható hernyója, talán a legjobb játék, amivel már óvodáskorú gyerekek is elkezdhetik felfedezni a kódolás rejtelmeit – legalábbis az interneten olvasható számos felhasználói vélemény alapján mindenképp. A mosolygós kis játék lény mozgását lehet programozni, mégpedig azzal, amilyen sorrendben a különböző színű elemek összekapcsoljuk.

 ThinkFun Gravity Maze

A ThinkFun Gravity Maze Marble Run Logic Game talán az egyik legjobb játék a STEM készségek fejlesztésére, melyből már több mint 60 millió darabot adtak el világszerte. A játék során háromdimenziós labirintusokat kell építeni, és végső célja egy üveg golyó eljuttatása a kiválasztott céltoronyba. A 8-15 éves gyermekek számára készült játékkal kiválóan fejleszthetők a logikai, és problémamegoldó készségek, a kreativitás, illetve a vizuális érzékelés.

 Kano Computer Kit

A legjobb opció a programozás nulláról való megtanulásához vitathatatlanul a Kano Computer Kit. A számos nemzetközi díjat is elnyert eszközt már több mint 3.000 oktatási intézmény használja világszerte. Az érzékelő szenzorokkal felszerelt és saját billentyűzetet is tartalmazó játékkészletet számos programozónyelven lehet irányítani saját applikáció segítségével és bármilyen HDMI csatlakozóval ellátott képernyőre csatlakoztatható. A játék 6-15 év közötti gyermekek számára ideális választás.

robot-2750683_1920.png

 

Fajankó a kollégád? Íme, 3 dolog, amit tehetsz ellene!

Korábban már írtunk azokról a kollégákról, akik megnehezítik a mindennapokat és lássuk be, a legjobb munkahelyen is akad egy-két olyan alak, akivel a munka minden, csak nem kellemes. Mivel a téma állandó, ezért most íme, néhány “fegyver” az irodai kellemetlenkedők hatástalanítására!

Az életünk jelentős részét a kollégáinkkal töltjük és az a helyzet, hogy bár a munkahelyünket magunk választjuk, azokat, akik ott ténykednek velünk együtt nap, mint nap, nem. Véletlenszerű összetétele ennek a közösségnek pedig nagyon érdekes dolgokhoz vezethetnek, születhetnek életre szóló barátságok, rövid életű ismeretségek és időnként összehozhat az élet  - mondjuk ki - igazi bunkókkal is. Lehet, hogy csak ritkán kerül az utunkba ilyen munkatárs, ám aránytalanul sok energiát és időt vesznek el az életünkből. Befolyásolni tudják a munkavégzés eredményességét, a kreativitásunkat és úgy általában a munkahelyi közérzetünket, ami elég jelentős tényező, hiszen, ahogyan ezzel kezdtük is, itt töltjük életünk meghatározó részét. Ha ez nem lenne elég, egyes kutatások szerint még a munkahelyen kívüli kapcsolatokat is befolyásolja egy munkahelyi fajankó.

Az Arizonai Egyetem kutatói 17 iparágban közel 800 emberrel végeztek kísérletet azzal a céllal, hogy megértsék, milyen tényezők befolyásolják a legjobban a munkavégzést. Arra jutottak, hogy ha az emberek nem érzik, hogy a többiek tisztelettel fordulnak feléjük, akkor a teljesítményük egyértelműen csorbát szenved és rosszabb lesz, mintha általános tiszteletnek örvendenének. Egy másik tanulmány kitért arra, hogy azok az emberek, akik sértve érzik magukat a munkahelyükön 33 százalékkal gyengébben teljesítenek és 39 százalékkal kevesebb kreatív ötlettel állnak elő, mint azok, akiket megbecsülnek és nincs részük gorombaságokban. A számok mögött pedig valódi emberek bújnak meg, ahogyan a munkahelyeken, ahol dolgozunk ugyanúgy ott lapul az egyik sarokban az a goromba fráter, aki miatt nem lehetünk elég kreatívak és az eredményeink is konstans alulmaradnak. Mi más lehetne a megoldás, mintha mi magunk viselkedünk másként és ezáltal hatástalanítjuk a baj okozóját!

1. Gorombaságra NE gorombasággal válaszolj!

Legyen az ember bármilyen pallérozott elme, a durváskodásra a legelemibb válasza az embernek, hogy meg szeretné azt torolni. Ez azonban a legkevésbé áldásos megoldás és feltétlen kordában kell tartani ezt az ösztönös megnyilvánulást. Mert az irodai bajkeverőt éppen hogy megerősíti abban, hogy jó úton jár, jogosan viselkedik otrombán. Nagyon nehéz tudatosnak lenni ebben, de a nyugalom, az önuralom segíthet figyelmen kívül hagyni a csípős megjegyzéseket, az ostoba szurkálódást. A barátságos, rövid és nyílt kommunikáció a legjobb fegyver ellenük!

2. Tölts időt a kedves, barátságos kollégákkal!

A munkahelyen biztos, hogy vannak olyan a kapcsolatok, amik pozitív hatásúak, kellemesek és hasznosak is szakmailag, emberileg egyaránt. Ezek a kapcsolódások jelenthetik az ellenpontot és érzelmi biztonságot nyújthatnak a bántások ellenében. Ha úgy érzed túl sok a bántás, keress ellenpontokat és hozd egyensúlyba a kapcsolataidat, a kedvesség, a támogató irodai barátság hatástalanná teheti a rémes kolléga ténykedéseit.

3. Oszd meg másokkal a történteket!

Van olyan helyzet, amikor eljut oda egy munkahelyi kapcsolati konfliktus, hogy már nem használ, ha ignorálod a sértéseket és a magad módján kezeled a helyzetet. Ilyenkor elérkezik az ideje, hogy megoszd másokkal a kellemetlen tapasztalatokat, a konkrét eseteket és akár segítséget kérj a kollégáidtól, főnöködtől. Nagyon sokszor derül fény utólag rá, hogy valaki azért távozott egy munkahelyről, mert elviselhetetlen volt számára egy kolléga viselkedése. Pedig mindenkinek jogában áll erről beszélgetést kezdeményezni a felettesével vagy kollégáival hivatalos formában is, nem csupán irodai pletyka és panaszkodás szintjén. Sokszor kiderül ilyenkor, hogy nem egy hanem sokkal több áldozata van a már sokat emlegetett fajankónak. Ha pedig az illető visszajelzést kap, esetleg figyelmeztetést, akkor változhat a helyzet és máris megérte a fáradtság!

www.petend.hu

angry-1294679_1280.png

Ezekről a helyekről rendeld a céges karácsonyra a sütit!

 

Hagyd hátra az unalmas sajtos masnit, a linzert és a Néró aprósüteményt! Vagy ha mégis ezekre vágysz, válassz olyan minőséget, amilyet az embereid - és nyilván te magad is - egy fárasztó év után megérdemelnek! Összeszedtük kedvenc helyeinken Budapesten, ahonnan a legjobb sütiket rendelheted a céges fagyöngy alá.

Édes elegancia

Budapest első online cukrászdája küldetésének tekinti, hogy a lehető legkényelmesebb módon jusson sütihez, aki erre vágyik, ráadásul a lehető legjobb alapanyagból. Szilárd Barbara mestercukrász krédója, hogy a vendég onnantól, hogy leadta a rendelését, egészen addig, hogy az utolsó sütimorzsát is felszedegette a villájával különleges élményben részesüljön.A krémes, az Óda a csokoládéhoz, az Áfonyás Kisasszony vagy a mogyorós tejcsokiszelet mind tökéletes kis műalkotások, egy karácsonyi parti méltó ékei lehetnek. Ez a cukrászat azoknak lesz tökéletes választás, akik elegáns, decens karácsonyi ünnepséget szerveznek, ahol a mértékletességen és a minőségen a fókusz!

https://www.ganache.hu/hu/sutik

Béla bácsi nagymama

A Mészáros utca gimnazistáinak nemzedékei nőttek fel Béla bácsi islerjén és még ma is nagyszerűen működik ez a kis cukrászda tradíciót ötvözve a mai trenddel. Ez utóbbi jegyében paleo és mindenféle diétát kiszolgáló sütik is kaphatók, azaz rendelhetők a bulira, miközben a hagyományokat is megőrzi ez a cukrászat. Maguk készítik a töltelékek lekvárját, adalékanyagokat nélkülöző krémeket, a receptek még a nagymama süteményeskönyvéből valók és ennek megfelelően az ízek is a nagyi sütijeit idézik. Az évvégi partira itt tényleg minden megrendelhető sütemény fronton, legyen szó édesről vagy sósról.

http://belabacsicukraszdaja.hu

Bejgli szimfóniák

Sokan képesek az egész várost átszelni a szilvás papucsért, mások fel vannak háborodva a borzalmas utcaképért, amit az évek óta be nem fejezett régi cukrászdarész “szolgáltat” az erre járóknak, itt lakóknak. Egy biztos, a Daubnerbe érkező áradata nem szűnik, sós pogácsák, rágcsálnivalók frontján szinte verhetetlenek és a tortáik is biztos, hogy népszerűek lesznek a kollégák körében. Nem említettük még a bejgli vonalat, ebből olyan választékuk van és olyan minőségben, hogy ha valaki nem akar sokat agyalni, honnan rendeljen, akkor eldőlt a választás. Diós, mákos, gesztenyés mellett szilvás mandulás, kókuszos áfonyás és még lehetne sorolni, milyen ízesítésű tekercseik vannak. Ha azonban mennyiséget rendelsz - a céges bulira akár több tucatot is - akkor jó tudni, hogy 20 tekercsnél többet csak banki átutalást követően lehetséges rendelni, 20 tekercsig telefonon, december 20-i átvétellel oldható meg a bejgli kérdés!

www.daubner.hu

Bőség zavara

Ebben a cukrászdában minden hagyományos kedvencet megtalálni, megbízható minőségben, sósban és édesben. A kifejezetten karácsonyi dekorációval készített torták és a többi Horváth sütemény is inkább a családiasabb hangulatú céges bulik igényeit elégítik ki, de azt maradéktalanul. Nagyon széles a választék, naponta több, mint 50 féle sütivel készülnek, úgyhogy az évvégi buli szervezőjét lehet, hogy a válogatás miatt egy délelőttre elveszíted…

http://www.horvathcukraszda.hu/termek-adatlap/karacsonyi.html

www.petend.hu

bake-1841145_1920.jpg

 

 

 

 

Örömstratégia a téli munkanapokra

Már alig emlékszel azokra az időkre, amikor még élvezted a munkádat és örömmel indultál el reggel a munkahelyedre? Ha gyötör az ősz, a tél, a munka monotonná vált, vannak ötleteink, mivel rázd fel magad és hogyan változtasd újra örömtelivé a hétköznapokat.

A sikert a saját mércéddel mérd és definiáld!

A munkahelyi, sőt, az élet szorongásainak toplistáján az első helyek egyikét az abbéli szorongás bitorolja, hogy vajon elég sikeresek vagyunk-e az életben, a munkában. Önmagában az a tény, hogy nem csak te, hanem rögtön balra, a szerinted sikeres kolléga és még a főnök és a nagyfőnök is pont ugyanezen agyal. Minden nap. Ezért érdemes kicsit foglalkozni ezzel és megkérdezni magadtól, hogy egyáltalán, szerinted, mi az, hogy siker? Mert a legtöbben másokat gondolnak sikeresnek, magukat nem. Ha kicsit mégis végiggondolja az ember, akkor kiderül, hogy van egy egész sor dolog az életében, amire nyugodtan lehet büszke az ember. Ha pedig büszke vagy valamire, miért ne érezhetnéd, hogy az adott dolog a te életed sikere. Jól tanul a gyereked vagy jól szerepelt a meccsen? Ez a te sikered is, nem csak az övé! Tartod a súlyodat pedig már elmúltál negyven? Részt veszel minden szűrésen és egészséges vagy? Naná, hogy siker! A feladataidat nagy egészében mindig elvégzed, mire fontos lenne? Egy csomóan nem, szóval, siker! A sor végtelen, csak nem gondolsz bele! 

Testreszabott feladatok

Egy Gallup kutatás során megfigyelték, mi a közös azokban az emberekben, akik bevallottan szeretik a munkájukat. Egyetlen tényező határozta meg mindezt, mégpedig az, hogy egyikük sem a tökéletesre hajtott, ellenben tették a dolgukat. Magában a folyamatban voltak és ebben találtak örömet, nem a tökéletes végeredményben. Maguknak csinálták, nem másnak akartak megfelelni.

A jó öreg hála

Ha valaki ma meghallja, hogy hála, már ásít is egy nagyot, annyit hallani ezt. Ha mégis adsz egy esélyt annak, hogy titokban, csak úgy magadban megnézd, kinek lehetsz hálás és miért az életedben, rájössz, hogy tele van olyan jó dolgokkal minden napod, amiket természetesnek veszel. Pofon egyszerű gyakorlat, de megteszi a hatását: minden nap írj fel három olyan dolgot, amiért hálás vagy. Minden nap újabb hármat és nézd meg egy hónap elteltével, mi lett az eredmény. Töméntelen dolog, amiért hálás lehetsz itt és most. Hasonlóan hatásos gyakorlat, ha minden nap megfogalmazol egy rövid levelet valakinek, amiben megköszönsz valamit vagy megdicséred valamiért. Lehet, szentimentális, érzelgős butaságnak gondolod, de ez is valami olyan, ami mégis nagyszerű és eredményes, ha azt szeretnéd, hogy több örömben legyen részed. (Tegyél egy próbát és dicsérd meg mondjuk a melletted ülő kolléga cipőjét, rendezett asztalát, a gyereke fotóját az asztalon, meg fogsz lepődni a hatáson!)

Fókusz és szünetek

Széleskörű kutatások bizonyítják - de ésszerűen talán ezek nélkül is tudjuk magunktól is - hogy az emberek kevésbé boldogok, ha nem a konkrét cselekvéssel, hanem valamilyen élethelyzetre, tárgyra való vágyakozással töltik az idejüket. Az ébrenlétük idejének majdnem a felét töltjük azzal, hogy mások sikereire, életére, tárgyakra, helyzetekre vágyakozunk - lásd Instagram nézegetés - ahelyett, hogy csinálnánk valami konkrétat. Mondjuk pont azért, hogy az, amire vágyunk, összejöjjön. Úgyhogy a feladat, hogy fókuszálj az adott feladatra, keress abban örömet. Amikor a szünet ideje jön, akkor az álmodozásra figyelj, amikor a munkáé, akkor arra.

Az élet nem csak munka

Az örömteli napok egyik kulcsa nem más, mint az egyensúly, munka és minden más között. Ha elbillen a munka irányába a mérleg, korrigálj és valami olyannal billentsd helyre a balanszot, amit csakis magáért az örömért csinálsz. Egy séta ebédidőben, egymagadban, egy fél óra olvasás egy könyvesbolti kávézóban, egy telefon a legjobb barátodnak. Egyszerű örömforrások, de azok.  Az öröm a mindennapokban, a munkában egyszerű és megbújik, a látványos, általad irigyelt pillanatok ritkák, gyakran sokba kerülnek és nem a hétfő, kedd és péntek reggeleken történnek. Pedig az életed ezeken a napokon éled.

www.petend.hu

laughing-buddha-head-4191700_1920.jpg

A jó főnök nem osztogat tanácsokat

“A főnöknek mindent tudnia kell.” Akár főnök vagy, akár alkalmazott, ezt úgy, ahogy van, felejtsd el! A legjobb vezetők ismérve egyáltalán nem az, hogy mindent tudnak, hanem az, hogy képesek útmutatást nyújtani ahhoz, hogy az embereik elérjék a céljaikat, de akár ahhoz is, hogy a helyes célt tűzzék ki maguk elé.

A munkahelyeken nagyon gyakran olyan vezetők ülnek a főnöki székben, akiknek, fogalmuk sincs arról, mit jelent vezetőnek lenni, azaz más embereket egy cél felé vezetni. Mégis miért fordulhat ez elő? Részben talán azért, mert a magasabb pozíciók elnyerését nem feltétlenül a vezetői képességek, hanem akár tudás, korábbi munkatapasztalat vagy képzettség alapján nyerik el az emberek. Nem elsődleges szempont, hogy az illető hogyan tud másokat irányítani, motiválni és a jór értelemben vezetni. Nagyon sokan gondolják úgy tévesen, hogy a vezetőnek kell a melgmagasabb szintű szakértőnek lennie, olyan embernek, aki konkrét tanácsot adhat, ha valaki elakad egy szakmai kérdésben a munkában. Ez pedig azt eredményezi, hogy a vezető minden apróságot pontosan előír, mikromenedzserré válik. Miközben egy szervezetben az embereknek nem arra van szükségük, hogy a főnök tanítsa, jótanácsokkal lássa el őket, hanem arra, hogy megfelelő iránymutatás mellett a saját megoldásaikat találják meg. A jó hír az, hogy megfelelő képzéssel, megtanulható, hogyan válhat valakiből valódi vezető!

A minden kis feladatot kontroll alá vonó, mindent szabályozni akaró főnök pedig sokkal nagyobb károkat okoz, nagyobb hatással van a munkahelyi morálra, eredményességre, mint gondolnánk. Az emberek ugyanis nem egy munkahelyet, hanem egy főnök cserélnek le, amikor felmondanak. Egy munkahelyi felmérés során egy 98 emberből álló csoportot toboroztak vezetői képzésre és párokba szervezték őket. A párok tagjait megkérték, hogy beszéljenek egymásnak az időgazdálkodásról, majd a beszélgetéseket coachok értékelték. Ezt követően mindannyian 15 órányi vezetői képzést kaptak majd részt kellett venniük egy-egy újabb 5 perces páros beszélgetésen, melyet lefilmeztek és utóbb kielemeztek. Kiderült, hogy az első beszélgetéseken a legtöbben kölcsönösen elégedlenek voltak a partnerükkel: ki azért, mert a másik tanácsokat osztogatott és főnökösködött, ki azért, mert a másik nem vette figyelembe a jótanácsait. A tréning után azonban gyümölcsözőbbé váltak a rövid beszélgetések, a versengés, az alul, felülrendeltségi viszony megszűnt. Bár egy tréning nem váltható ki az alábbi gyakorlatokkal, első lépésként segíthet, ha akár csak egyetlen beosztottad is van!

Hallgasd végig!

Sokszor a túl sok beszéd, információ, pletyka zavarossá tesz egy-egy helyzetet, annak kiderítését, valójában mi lehet a megoldandó probléma. Egy vezető sem ismerhet minden fennálló szituációt, kisebb, nagyobb részfeladatot, ezért ahhoz, hogy megértse a helyzet lényegét a legjobb, amit tehet, ha meghallgatja az érintetteket, ezáltal teljesebb képet kap, egyúttal bizalmat és tiszteletet mutat az emberei felé. 

A megfelelő kérdéseket tedd fel!

Az olyan kérdések, amikre igennel vagy nemmel lehet csak felelni, lezárják a beszélgetést és olyan érzést keltenek, mintha a következő lépés vagy az út csak egy irányba vezethetne. A jó főnök nyitott kérdéseket tesz fel, amik lehetőséget adnak különféle megoldási javaslatokra, újabb ötleteknek nyitnak utat. Így végül sokkal könnyebben tudnak egy jó megoldás mellett voksolni az emberek, szabadságuk van és maguk vehették kézbe a döntést. 

Segíts a célok kitűzésében!

Miután az embereid eldöntötték a megoldást, neked, a vezetőnek együtt kell dolgoznod velük egy akcióterv kidolgozásában. Így az eredmény is közös siker lesz és a folyamat során követik is egymást, főnök és beosztott, így nem eshet meg, hogy az egyik teljesen másra gondolt, mint a másik és csak a végén derül ki, hogy totális volt a félreértés. Ha jó célokat tűztök ki közösen, mindenki jó irányba indulhat és célt is érhet.

Adj visszajelzést!

Végül, de nem utolsósorban a jó visszajelzés egy erős csapat legfontosabb sarokköve. Ezalatta zonban nem csupán a pozitív megerősítéseket kell érteni, hanem az őszinte, építő kritikát is, ami a legjobb út ahhoz, hogy a vezető segítsen az emberének abban, hogy fejlődjön és előrelépjen.

www.petend.hu

boss-2179948_1920.jpg

A legnagyobb időgazdálkodási bakik 2.

Állandóan dolgozol, mégsem haladsz igazán? Nem vagy egyedül, rengetegen vagyunk, akik bár sok időt töltünk munkával valahogy mégsem érezzük igazán hatékonynak magunkat. Ráadásul még akkor is előfordulhat ez, ha egyébként úgy hiszed, hogy az idődet jól menedzseled. De mik a legnagyobb hibák? Két részes sorozatban mutatjuk!

Rugalmatlanság

A tervezés ugyan az egyik legfontosabb sarokpontja a jó időgazdálkodásnak, de iszonyú könnyű elcsúszni azon is, ha mereven ragaszkodunk a tervezett napirendhez és teendőkhöz. Annak tudatában kell eltervezni a napot, hogy bármi közbe jöhet és az is előfordulhat, hogy nem megy egy adott napon ugyanolyan jól a munka, mint egy másikon. Ez is a jó időgazdálkodás része; tisztában lenni azzal, hogy az ember nem egyformán teljesít és ha éppen kevésbé érzi magát lendületben vagy kifejezetten rossz napja van, akkor át lehet szervezni a dolgokat.

Tökéletességre törekvés

Mindannyian arra törekszünk, hogy jó munkát végezzünk, de az állandó tökéletességre törekvés irreális elvárás magunkkal szemben. Egy munkahelyen vagy bármilyen munkafolyamatban kifejezetten hátráltató tényező, ha valaki csakis a lehető legjobb eredményt fogadja el magától. Így sokkal több időt vesz igénybe minden,a mi hátráltatja a munkát, a többieket, miközben egy sokkal rövidebb idő alatt szállított, nem tökéletes, de elég jó megoldás, munka a legtöbb esetben mindenki számára elfogadható és működőképes.

Rosszul felbecsült idő

A tervezésnél sokszor hajlamosak vagyunk arra, hogy tévesen becsüljük meg, meddig tart egy feladat teljesítése. Sem az nem szerencsés, ha túl sok időt hagyunk egy feladatra, sem az, ha túl keveset, mert mindkettőnek frusztráció az eredménye és csúszást, kényszerű változtatást a napi faladatok elvégzésében. Nem mindig könnyű meghatározni, hogy meddig tart egy feladat befejezése, de általános tapasztalat, hogy hosszabb ideig, mint elsőre gondolja az ember. A megoldás erre egy hétig időnaplót vezetni, amiben, le tudod írni egy-egy feladathoz, ténylegesen mennyi időt vett igénybe a megoldása, a különböző fajta feladatok így megmutatják, a következőkben, hogy tervezhetsz helyes időtartamokkal.

Rendetlenség

Ismerős a helyzet, amikor már csak azon veszed észre magad, hogy hatalmas káosz van az asztalodon? Rendet rakni külön program, miközben, ha minden alkalommal, amikor kivettél egy mappát, eszközt, iratot, használat után egyből visszaraktad volna a helyére, kidobtad volna, ami már nem kell, akkor nem kellene időt szánni egy rendrakásra. Plusz arra sem, hogy keresgélj, hogy kellemetlenül érezd magad napközben a rendezetlenség miatt, ami körülvesz. Persze némi kreatív káoszra sokszor szükség van, de nem oltári kuplerájra! Ezért a legjobb, ha a hét végén szánsz egy kis időt arra, hogy elrendezd a dolgaidat, így egyfelől lesz egy eredményes, lezáró aktusa a hétnek, másfelől rendezetten indul a hét, amikor hétfőn újra nekikezdesz a munkának.

Munka, pihenés nélkül

Még mindig menőnek számít arra panaszkodni, hogy valaki szünet nélkül dolgozik, lohol, rohan a dolgai után, egy szabad perc nincs. Pedig ez már teljesen idejét múlt és egyáltalán nem menő hozzáállás, mert kiégve, ziláltan és megcsúszva kizárt, hogy olyan extra sikeres legyen valaki. Főleg, ha a siker azt is jelenti, hogy valaki egészséges és kiegyensúlyozott az élete. Rövidebb, hatékonyabb munka etapok, pihentető rövid napközi szünetek, rendszeres pihenőnapok, hosszabb szabadságok kellenek ahhoz, hogy valaki hosszú távon, motiváltan és eredményesen dolgozhasson.

Saját rendszer hiánya

Bár az időgazdálkodási tippek száma végtelen és ebben a kétrészes sorozatban is egy sor olyan jellemző hibát és működő megoldást szedtünk össze, ami segíthet jobban beosztani az időt, mégis a legnagyobb tanulság az, hogy arra, hogy valaki a saját idejét jól be tudja osztani, nem elég, ha egy sémát követ. Teljesen másképp dolgoznak, élnek az egyes emberek, így a sok különféle trükk, megoldás egyedi mixét mindenkinek magának kell összeállítania. Ráadásul még ez a saját szisztéma is felülbírálandó időről időre, mert ami egy adott élethelyzetben remekül működött, az egy másikban már egyáltalán nem biztos, hogy támogatja az időd legjobb menedzselését.

www.petend.hu

watch-1245791_1920.jpg

A legnagyobb időgazdálkodási bakik 1.

Állandóan dolgozol, mégsem haladsz igazán? Nem vagy egyedül, rengetegen vagyunk, akik bár sok időt töltünk munkával valahogy mégsem érezzük igazán hatékonynak magunkat. Ráadásul még akkor is előfordulhat ez, ha egyébként úgy hiszed, hogy az idődet jól menedzseled. De mik a legnagyobb hibák? Két részes sorozatban mutatjuk!

  1. Panaszkodás az időhiányra

„Ha egy kicsit több időm lenne, én is jó formában lehetnék, mert eljutnék az edzőterembe.” Nincs időm semmire, annyira sok a munka.” na, pont ezek a mondatok azok, amiket tiltólistára tehetsz. A time menedzsment guruk szerint ugyanis azzal, hogy ezt mondogatod, gyakorlatilag elő is idézed magadnak az időhiányos állapotot, kvázi el is hiszed, hogy na, időd, az tényleg nincs. Ehelyett nézd meg, hol rontod el, mi az, ami miatt nem tudsz számodra fontos dolgokra megfelelő időt teremteni.

  1. Napi tervezés hiánya

Ha megtervezed mivel telik a napod, már majdnem haladó vagy, annyira fontos ez a lépés. E nélkül viszont nincsenek napi kitűzött elvégzendő feladatok, célok sem, elvesznek a prioritások és azt sem fogod már tudni, mivel kezdj, mi a fontos, mi a kevésbé lényeges. Akár este, lefekvés előtt összeírhatod vázlatosan a másnapodat és ez egyből arra is ösztönözhet, hogy látva, milyen típusú programjaid lesznek, ki is készítsd az ezekhez megfelelő ruhát. Gondolj bele, hogy ezzel következő reggel, amikor álmos és kevéssé motivált vagy, máris megszabadulsz egy döntési helyzettől. Így mire kezdődik a nap, már csak az előre tervezettek szerint el kell indulni és mire érkezik a motiváció, pár feladaton már túl is vagy.

  1. Hagyod, hogy a sürgős leelőzze a fontosat

A „sürgős” és a „fontos” megkülönböztetése a legtöbb ember számára igazi kihívás. Ehhez megint csak nagy segítség, ha van egy kis táblázatod, amiben minden feladat szerepel, mellette pedig az, hogy sorrendben melyek a legfontosabbak, amik nem várhatnak semmiképp, azután melyek azok, amiket delegálhatsz valaki másnak, mik azok a teendők, amik fontosak ahhoz, hogy haladj a céljaid felé és végül lesznek olyan tételek is, amiket egyszerűen csak törölj, mert éppen nem aktuálisak vagy kiderült róluk, hogy nem neked fontosak és még csak nem is sürgősek.

  1. Nem delegálsz

Ha már szóba került a delegálás; az egyik legnagyobb hiba, amit elkövetnek az emberek, hogy mindent maguk akarnak megoldani. Egyből lesz időd a tánc kurzusra, ha szerda délután a nyugdíjas anyósodat osztod be arra, hogy a kisfiadat elvigye edzésre és másfél órát várjon rá, majd hazavigye. Számára még öröm is, te pedig összességében akár három órát is kaptál. Ugyanezt vetítheted bármilyen munkahelyi feladatra, beszámoló készítésére, megbeszélésen való részvételre vagy olyan tetszőleges feladatra, amihez nem létfontosságú a te részvételed, közreműködésed, személyes belefektetett munkád.

  1. Késői kelés

Konkrétan ez a legbanálisabb tanács, ami létezik, mégis maga a spanyolviasz, ha arról van szó, hogy több időt szeretnél magadnak. Bár rengetegen vannak, akik utálnak korán kelni és a szundi gomb a legjobb barátjuk, ha kipróbálod egyszer, milyen távlatok nyílnak, ha akár csak egy órával korábbra húzod a vekkert, meg fogod érteni, miért érdemes változtatni. Ebben az egy órában belerázódhatsz a napba, időt szánhatsz egy ráérősebb kávézásra, ami beindítja az energiáidat, válaszolhatsz az összes előző napról maradt levélre, sportolhatsz, tanulhatsz, olvashatsz, egészséges ebédet készíthetsz magadnak és végtelen a sora azoknak a dolgoknak, amikre egy plusz óra elég.

www.petend.hu

laptop-3309864_1920.jpg

Így legyen kisebb az irodai öko lábnyomod!

Erre a témára sosem mondhatod, hogy unod, mindig van mit tanulni és tenni. Főleg, ha olyan egészen kis odafigyelést igénylő lépésekről van szó, mint az alábbiak, amikkel mégis elég sokat tehetsz ahhoz képest, hogy te „csak” egy vagy a sok közül.

Figyelj a konnektorra!

Ha nem használjátok – például egy hosszú hétvége, együttesen kiadott szabadság miatt - húzzátok ki a gépeket a konnektorból, vagy kapcsoljátok ki az elosztók piros kapcsoló gombját. A mobiltelefon-töltők és a laptop dokkolók energiát fogyasztanak, függetlenül attól, hogy töltenek-e készüléket éppen vagy sem. Mindig húzzátok ki a töltőt, ha épp nem tölt!

Üzleti út helyett videó konferencia

Ez az a lépés, aminek nemcsak a környezetre, de a cég pénzügyi helyzetére is pozitív hatásai vannak. Próbáljátok meg csökkenteni az üzleti utazások számát, helyette ma már tényleg egy csomó olyan lehetőség áll rendelkezésre, ami alternatívát jelent a tényleges találkozásra. Hogy csak kettőt említsünk; videó vagy telefonkonferencia, de lassan egy VR technológiával megszervezett videó konferencia is megszokott lehet.

 Ne tárold a felesleged leveleket!

A beérkezett üzenetek mappájában lévő e-mailek nagy részét az adatközpontok szerverein tárolják, amelyek sok energiát fogyasztanak. Ha a beérkező levelek mappában olyan régi e-mailek vannak, amelyekre nincs szükséged, töröljd azokat, így nem kell energiát használni a tárolásra.

Válts takarékos betűtípusra!

Egy-egy dokumentum megírásakor az Arial betűtípusról a Century Gothic betűtípusra váltással 30 százalék tintát takaríthatsz meg a dokumentum nyomtatásakor. A Century Gothic sokkal kevesebb festéket használ, mint más betűtípusok, és ha már tényleg ki kell valamit nyomtatni – mondjuk egy szerződést – akkor éves szinten egyáltalán nem mindegy, mennyi festék és papír fogy.

Takarítsd a felhőt rendszeresen!

Valóban szükséged van a felhőben tárolt összes fájlra? A felhőben található fájlokat adatközpontokban tárolják, amelyek hatalmas mennyiségű áramot fogyasztanak, ezek pedig légkondicionáló rendszereket igényelnek, hogy ezeket a kiszolgálókat a megfelelő hőmérsékleten tartsák, elkerülve a túlmelegedést. Ha olyan fájlokat tárolsz, amikre már nincs szükséged, töröld azokat, és takaríts meg energiát!

Töltés repülőben

A telefon repülőgép üzemmódban való töltése gyorsabb, mert kikapcsolja az eszköz összes rádiófrekvenciáját. Töltsd fel a telefonodat lefekvés előtt, ne hagyd, hogy a telefon egész éjjel csatlakoztatva legyen, mert egyrészt sokkal több energiát fogyaszt, másrészt tűzveszélyes!

Ne hajítsd ki a régi telefont!

Van a fiókodba hajítva egy rakás régi telefonod, amiket már nem használsz? Ha még működőképesek, adományozd rászorulóknak, jótékonysági szervezeteknek, ha pedig már nem használhatók add le olyan helyen, ahol visszagyűjtik ezeket a készülékeket. Az alkatrészeket ugyanis sokszor remekül újra lehet hasznosítani vagy megjavítva beépíteni egy elromlott telefonba.

Nektek is vannak hasonló tippjeitek?

www.petend.hu

green-1968591_1920.png