Beszéljük meg egy sör mellett!

IT Kocsma

Akik beinthettek utólag a tanáraiknak – Bukott diákból híresség

2017. augusztus 23. - IT Kocsma Admin

Sokunkkal megesett, hogy az iskolai mellőzöttség és a tanárok részéről tanúsított megalázó magatartás, a méltatlan megjegyzések dacot szültek és már akkor, gyerekként az járt a fejünkben, hogy ”na, majd meglátja, hogy nem is én vagyok a hülye, hanem ő”. Azért korszakos zseni nem lesz mindenkiből, de van néhány világraszóló sikertörténet, amikor a diáknak finoman szólva is sikerült bizonyítani. Most, hogy ismét kezdődik az iskola érdemes kicsit ennek fényében útnak indítani a gyerekeket…

 Agatha Christie

Guinness Rekordok Könyve szerint William Shakespeare könyvei és a Biblia után Agatha Christie könyveit adták ki a harmadik legnagyobb példányszámban az egész világon. Ezek után senkinek nem jutna eszébe, hogy nem ment neki olyan könnyen a tanulás, édesanyja nem hagyta, hogy – szerinte – korán megterheljék az „olvasás nehéz tudományával”. Végül nyolc éves volt, amikor megtanult olvasni, igaz magától, de a nyelvtanulással is meggyűlt a baja, nehezen ment neki a francia nyelv, amit aztán végül Franciaországban tanult meg.

Saját maga írta a következő sorokat: „Engem a családban mindig lassúnak ismertek. Ez így is volt, valóban, tudtam s el is fogadtam ezt. Az írás és a betűvetés mindig is gyenge pontom volt. Semmi eredetiség nem volt az irományaimban. Rossz volt a helyesírásom és ez máig így is maradt.”

 Széchenyi István

Maga Széchenyi sem volt híján az önkritikának, amikor ezeket a sorokat írta önnön magáról fiának címzett intelmeiben:

„Nekem például végtelenül nehéz felfogásom volt, gyerekkoromban szinte semmilyen. Hat, hétesztendős koromban a legnagyobb fáradtsággal sem tudtak megtanítani még olvasni sem, úgyhogy akkor közel voltam ahhoz, hogy „grófi trotlinak” tartsanak. Nagyon nehezen tanultam, nem értettem meg semmit, tulajdonképpen igen rossz diák voltam.”

Ernest Hemingway

Ernest Hemingway sem mehetett haza bizonyítványosztáskor az örömtől ugrándozva. Az érettségi előtt megszökött otthonról, ami nem előzmény nélküli tett, ha azt vesszük, hogy a bizonyítványa az Oak Parki, Rover Forest Township középiskolában a megfelelt kategóriába tartozott.

I. O. Wilson

A szociobiológia atyjaként emlegetett biológus, kutató és író, aki a tudományt népszerűsítő írásai révén lett igazán széles körben ismert Letters to a Young Scientist című könyvében írt arról, milyen rossz diák volt. Felidézi, hogy az Alabama Egyetemen elsőévesként egyszerűen nem vett részt a matematika előadásokon. Így már 32 éves harvardi professzorként nagyon kényelmetlenül érezte magát az evolúciós biológia szeminárium diákjai előtt, akik nála jóval fiatalabbak voltak és jobban értettek a számításokhoz. Írásában azt tanácsolja azoknak, akik olyan tudományágakban kutatnak, melyek nem igénylik magas szinten a matematikát: „Minél hosszabb ideig vársz vele, hogy legalább egy bizonyos szinten elsajátítsd a matematikát, annál nehezebb lesz annak az elsajátítása. De persze, bármikor nekiállhatsz…”

Olvasd el a cikkünket, ami az IT oktatásról szól és ami szintén bizonyítja, hogy sokszor nem a papír, a tudás számít igazán!

agatha-christie-1755623_1920.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://itkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr512731738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása