Beszéljük meg egy sör mellett!

IT Kocsma

Jönnek a Z arcok, íme, a 3 legfontosabb jellemzőjük!

2018. január 31. - IT Kocsma Admin

Az utóbbi időben folyamatosan az y generációról folyik a diskurzus, velük van tele a sajtó és ők azok, akik már uralják a terepet a munkahelyeken.  Közben, csendben, de biztosan törnek előre a Z generáció titánjai és míg mindenki az Y-okkal van elfoglalva ők megjelennek majd és aki nem készül, újra csak azzal szembesül, hogy már megint nem érti, mit akarnak az újak.

Pedig nagyon is javallott felkészülni, ugyanis 2020-ra a teljes munkaerő 20 százalékát ők teszik majd ki, az 1995 és 2009 között született csemeték, akik ma még talán az iskolapadból pislognak, de holnap már a te ajtódon is kopogtatnak. És abban biztos lehetsz, hogy teljesen mások, mint az X-ek és már az Y-okhoz képest is teljesen más preferenciáik, céljaik vannak. A legújabb kutatások szerint ők a második világháború óta a legambiciózusabb társaság, szóval fel kell készülni arra, hogy jönnek, látnak és nyerni akarnak. Nézzük tehát, melyek azok a tényezők, melyek segíthetnek megérteni ezt a következő felnőtt generációt!

Biztonságot és stabilitást keresnek

Ezek a srácok a globális terrorizmus megjelenésének és két világméretű recesszió idején nőttek fel. Ennek ismeretében nem csoda, hogy leginkább a biztonságot és a stabilitást keresik; a tökéletesen nekik való munkát keresik, ahogyan a kapcsolataikban is biztosra akarnak menni. A kutatások azt mutatják, hogy a Z generáció szülöttei tisztában vannak vele, hogy mekkora a verseny, bele is állnak és megtesznek mindent, hogy elérjék, amit maguknak elképzeltek. Visszatérve a biztonságra, a Z első fecskéi már most az egészségbiztosítást, a versenyképes fizetést és a jó főnököt tartják a legfontosabbnak és azokat a helyeket keresik, ahol tisztán látják a karrierjüket a következő években.

Digitális bennszülöttek; a technológia és a kapcsolódás élteti őket

Ők az első, igazi digitális bennszülött generáció, így egy sor olyan dolog jellemzi őket, ami soha előtte, egyetlen generációt sem. Ők szó szerint nem emlékeznek az internet előtti időkre, egyszerűen azért, mert nem éltek még. Így számukra az a természetes, hogy a technológia körbevesz, szolgál és ráadásul azonnal teszi ezt, várakozni nem kell. Dolgozni is pont úgy fognak, ahogyan ma játszanak, ebben szocializálódtak, számukra ez a valóság. Ami a munkára vetítve azt jelenti, hogy képesek egyszerre több dolgot csinálni párhuzamosan, folyamatos kapcsolódásban vannak másokkal és ezt a technológia eszközeivel teszik. Bármily meglepő is, éppen ezért ők együttműködő munkakörnyezetre vágynak, ezt keresik, akár egy iroda a munkahelyük, akár egy kávézóban dolgoznak. Azok a munkahelyek tudják majd jól kihasználni a felnövekvő munkaerőt, amelyek üzenetküldő applikációkat, tartalommegosztást alkalmaznak a munkafolyamatokban, a képzéseket online és a lehető leggyorsabb módszereket alkalmazva szervezik. Magyarul lehetővé teszik a számukra, hogy a munka során minden olyan technológiai eszközt igénybe vehessenek, amit a játék, a tanulás és a társas kapcsolataik alakítása során megszoktak, és ami lehetővé tette számukra azt, ami nekik a legtermészetesebb, a folyamatos kommunikációt.

Sikerre születtek, versenyben akarnak maradni

A korábbi generációknál sokkal, de sokkal elszántabban vágynak a sikerre, amiért sok mindenre hajlandók is. Azok, akik felkészülnek a Z-k fogadására, ebből a legjobbat hozhatják ki, ha a megfelelő képzésekkel, tréningekkel várják őket, hogy a lehető legjobban kihasználhassák ezt az ambiciózus nemzedéket. Ennél a pontnál kell nagyon résen lenniük a cégeknek; a vállalati sikerhez ugyanis azért egy csomó olyan készség is kell, amit a digitalizáció nem kínált ezeknek a srácoknak tálcán. Ezek pedig az un soft skillek, az olyan készségek, amilyen a konfliktuskezelés, a határidők betartása, a személyes kommunikáció.

A felkészülés most kell, hogy elkezdődjön, mert a Z generáció feltartóztathatatlanul jön, sikert követel magának és erős vezetést, biztonságos karriert és útmutatást akar.

Olvasd el a generációs kutatásunk eredményeit arról, ki mennyire elégedett a fizetésével?

Ismerd meg a Petendet, segítünk, ha munkaadó vagy, ha munkát keresel!

children-593313_1920.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://itkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6113621744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.01.31. 21:23:17

2020-ra biztosan nem fogja a teljes munkaerő 20 százalékát kitenni a 11 és 25 éves közötti korosztály...

Sok helyen a 2005 után születetteket már az alfa generációhoz sorolják.
süti beállítások módosítása