Beszéljük meg egy sör mellett!

IT Kocsma

Öt program Budapesten, amitől a geekeknek is leesik az álla!

2019. szeptember 05. - IT Kocsma Admin

Budapest látnivalóit nem csak turistaként érdemes felfedezni, de a legújabb technológiai újításoknak hála, akár még helyiként is megérheti újra felkeresni a főváros ikonikus helyszíneit. Összegyűjtöttünk öt szuperprogramot, amit geekként is érdemes végigjárni,.

 Utazz vissza az időben!

Sajnos az időutazás még nem lehetséges, de a VR Tours segítségével szó szerint a szemünk előtt elevenedhetnek meg a város legfontosabb történelmi eseményei, hisz a virtuális valóságnak hála újraélhetjük az UNESCO Világörökség részét képző Budai Vár történelmét. A másfél órás városnéző túra során a speciális szemüvegek segítségével 360 fokos virtuális valóságban figyelhetjük, ahogy a szemünk előtt kel életre a történelem, a középkortól kalandozva egészen az 1956-ban zajló eseményekig.

Művészet másként

 A tavaly ősszel újranyitott Szépművészeti Múzeum nem csak az épület impozáns mivolta és az itt megtekinthető műalkotások miatt lett az utóbbi időben az egyik legkedveltebb múzeum a fővárosban, de a januárban átadott Magic Wall, azaz a 21 kijelzőből álló, 15 méter hosszú, érintőképernyős LCD-fal is sokakat vonz. A Márvány Csarnokban található eszköz a világ legnagyobb múzeumi LCD-fala, egyszerre 30-40 látogatható is böngészheti interaktív módon a 300 műtárgy adataiból álló tudástárat.

Reggeli robotokkal

A robotika szerelmeseinek sem kell messzire menniük egy egyedülálló élményért, hisz már Budapesten is találkozhatnak robotokkal. A technológiai újításoknak hála robotok a felszolgálók az Enjoy Budapest Cafeban, ahova egy finom kávéra, egy kiadós reggelire vagy a városi barangolás után egy hűsítő sörre is betérhetünk. Sőt még szelfizni is lehet a robotpincérekkel!

Irány a gamer bárok egyike!

 Budapest egyik legnagyobb gamer bárja, a Vault 51 a játékok szerelmeseit több mint 160 társasjátékkal várja, többek között a Catan Telepeseivel vagy akár a Star Wars Rebellionnal is el lehet itt ütni az időt. A kézműves sörök kortyolgatása mellett gamer PC-k is rendelkezésünkre állnak, de a virtuális valóság birodalmában is elveszhetünk, sőt az XBox és Playstation rajongói is találnak kedvükre valót. Hab a tortán a Super Nintendo, így a retró játékok szerelmesei sem csalódnak, őket várja a múltidéző játékhős, Mario.

ScreenX – a mozizás techélménye

Az elmúlt években a mozizás élménye is hihetetlen módon fejlődött, gondoljunk csak arra, hogy nemrég még mekkora újdonságnak számított az IMAX vagy a 4DX. Tavaly már hazánkban is elérhetővé vált a ScreenX technológia, melynek lényege, hogy a moziteremben a szemközti vászon mellett a terem két oldalsó falára is speciális vásznakat helyeztek, így 270 fokos moziélményt biztosítva. Az egymással összekötött, 5 vetítőgép által sugárzott képek megjelenése az emberi szem látását utánozzák, így áll össze a film panorámanézete. Egy biztos, garantáltan újfajta élmény így a mozizás, szóval aki egy kis borzongásra vágyik, az szeptember 5-től megnézheti az Az - Második fejezet című horrort.

www.petend.hu

man-1416138_1920.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://itkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr4615041928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása