Beszéljük meg egy sör mellett!

IT Kocsma

A 4 legfontosabb dolog, amikre figyel a HR-es az öltözködésedben

2016. november 25. - IT Kocsma Admin

Az öltözködési kultúra bizonyos cégeknél az üzleti kódex részét képezi és gyakorlatilag meghatározó, hogy a pályázó már az interjún megfeleljen valamilyen mértékig a munkahely által megkövetelteknek. Számos tényező nehezíti az interjúra való megfelelő ruha kiválasztását. Az évszakok, azon belül is az adott nap időjárása, a megpályázott pozíció, ellenpontként pedig az is, miben érzi valaki elég komfortosan magát ahhoz, hogy a legjobbat hozza ki magából a beszélgetés alatt.

 Íme, néhány támpont, ami az informatikai területen karriert építők számára segítséget jelenthet!

  1. Passzolj a céghez!

 Eleve alapvető, hogy a felkészüléskor a cég honlapjáról tájékozódnia kell a jelölteknek. Ilyenkor azt is meg lehet nézni, hogy vannak-e feltöltve képek a kollégákról, eseményekről, ami eligazíthat az ottani öltözködési szabályokat illetően. A közösségi oldalakon is rákereshetsz a nevekre, illetve érdemes keresni olyan ismerőst, aki esetleg ismeri a helyi viszonyokat. Ha se kép nincs, sem ismerős, akkor azért a cég honlapjának tartalma és megjelenése alapján is kialakítható egy kép; mennyire ragaszkodnak a formalitáshoz, esetleg egy lazább öltözködést megengedő vállalati kultúrába kell majd illeszkedni. Általános tapasztalat, hogy akár férfi, akár nő a pályázó, egy világos, egyszínű blúz vagy ing egy egyszerű szabású, színben passzoló zakóval párosítva nem jelenthet nagy hibalehetőséget.

  1. A hangsúly rajtad legyen, ne a ruhádon!

Az egyszerűségre vonatkozó fenti tanácsot azért is érdemes megfogadni, mert az a legjobb, ha a HR-es nem a ruhán, egy mintán, gyűrött ingen vagy egy rosszul választott nyakkendőn, nyakláncon időzik el, hanem azon, amit mond a vele szemben ülő. Az interjúra muszáj időt szánni már az interjú előtt! Egy jól kivasalt ing vagy blúz, a színben passzoló öv, zokni kiválasztása, hajmosás mind olyan tevékenység, ami időrabló és frusztráló, ha közvetlenül az interjú előtt intézzük, megfizethetetlen komfortot biztosító felkészülés, ha előző este kerül rá sor. Habár nem ruhadarab, de mégis ide kívánkozik; a parfüm, a dezodor illata is döntő lehet vagy akár annak a hiánya! A parfüm illata ízlés kérdése, ezért jobb ezen a napon mellőzni a használatát, ellenben a dezodorral, ami mondhatni kötelező.

  1. Esernyő, táska, szatyor – mi legyen a cuccokkal?

Amikor megérkezik az ember valahova, az első pillanatban kiderül, összeszedett-e vagy hajszolt. Ez utóbbi benyomást erősítheti, ha telepakolva esik be, cuccokkal megrakodva keresi a fogast, a nála lévő holmik helyét, ahova lepakolhat. Az állásinterjúra egy darab táskával és legfeljebb esernyővel javasolt érkezni. Bármilyen egyéb elfoglaltság miatt szeretnél még egy táskát, bevásárlószatyrot mégis magaddal vinni, ne tedd! Az interjú időpontjához igazítsd aznap a teendőidet és inkább szervezd úgy, hogy elég legyen az egy, ruhához illő táska a kezedben.

  1. Részletek állva és ülve, elől és hátul

Nem csak az interjúkon, hanem általánosan elég gyakori öltözködési hiba, hogy nők és férfiak egyaránt csak a tükör előtt állva szemből tekintik meg az összképet és nem vesznek figyelembe más helyzeteket. Pedig egy interjú a legritkább esetben zajlik állva! Figyelj rá, hogy vajon, ha leülsz, elég hosszú-e a zoknid vagy kilóg a lábszárad a nadrág alól? A zokni színe vajon illik a cipő és a nadrág színéhez? Ha leülsz, akkor a blúzod nem nyílik szét épp a mellednél a kelleténél jobban? Ugyanígy tegyél fel kérdéseket a „hátulsó oldallal” kapcsolatban! A hajgumim nincs tele hajszálakkal? Nem lóg ki a címke a blúzomból? A hajszálak és a korpa a háton szintén apró, de annál rosszabb benyomást keltő „részletek”, amikre muszáj pár percet szánni.

Az öltözködésre odafigyelni nagyon fontos, de persze az aránytévesztés sem szerencsés, így Coco Chanel híres mondatát viccesen a HR specialisták nyelvére lefordítva: „Egy ruhában mindig a munkavállaló a legfontosabb. A ruha szakértő nélkül mit sem ér.”

 woman-1353825_1280.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://itkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr4911997148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JGDus 2016.11.26. 08:51:00

Apám tanítása szerint:
-cipő
-fehér ing
-nyakkendő
-toll
-szemüveg
így, alulról felfelé dől el a metakomminikációs öltözködési üzeneted.
Hol van ez már...... Schnee von gestern

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.11.26. 08:51:04

Szánalmas dolog a cenzúra. Még nem mondták neked?
Amelyik munkáltató/HR-es a jelentkező ruhájából von le bármiféle következtetést (feltéve, hogy tiszta), azt már csak ezért fel kellene számolni/ki kell rúgni.
Minimum elvárás, hogy dresscode=cég fizesse a munkaruhát. Én is csak addig jártam öltönyben, amíg volt ruhapénz.

Altaïr 2016.11.26. 08:51:08

Bocs, de interjúra öltöny-nyakkendőben megyünk, hacsak nem kifejezetten mást írnak a meghívóba. Innentől kezdve túl sok gondolkoznivaló nincs a dolgon.

odamondó 2016.11.26. 08:53:19

Világ legjobb szakembere vagyok de a kilógó zokni miatt elküldenek. Életszerű, de amelyik cég ilyen idióta oda jobb nem is menni. Vagy gondolom valami MLM-es csoda...

jotekony koc 2016.11.26. 09:25:31

Szóval ezért nem találnak megfelelő munkavállalókat.

efi 2016.11.26. 11:11:29

Divatdiktátorokat keresnek vagy munkavállalót ?

zZZz 2016.11.26. 11:22:06

Egy ujabb szanalmas hr cikk. Mar nagyon unom.
Felakasztani oket.

tnt 2016.11.26. 11:22:07

nem ártana ha a "kedves" hr-esnek nevezett véglények is felöltöznének ha már ügyfélforgalmat bonyolítanak....

tra lala 2016.11.26. 11:22:09

"akár férfi, akár nő a pályázó, egy világos, egyszínű blúz"

Azert egy ferfi egy szep bluzban nem sok ceghez passzol :D

Egyebkent egy oltony nem sok interjunal szamit tuloltozesnek, ellenben ahol szamit a ruhazat ott szinte mindig az az elvart, szoval nem nagyon lehet vele melle loni. Esetleg egy harom fos bt-nel, ahol csak egy programozot vagy rendszergazdat keresnek, ott furcsan nezhetnek az emberre, de ha szakmailag megfelel, akkor ott sem hinnem, hogy hatrany.
Aluloltozni viszont mindig hatrany. Lazabb oltozkodesnel imadkozni kell, hogy az legyen az elvart, mert kulonben minuszbol indulunk. Epp ezert erdemes mindig inkabb a tuloltozest bevallalni, mint az aluloltozest kockaztatni.

2016.11.26. 12:16:20

@Altaïr: Bocs, de ez hülyeség. Lehetsz elegáns öltöny nélkül is.

ambbay 2016.11.26. 12:17:07

Vagy félszáz állásinterjú után (programozói pozícióra, dress code nélkül) nekem a az a tapasztalatom, hogy a túlöltözött jelöltnél a jel, hogy nagyon sok lesz a bullshit - és kevés a valódi tudás. Gyenge jel, a beszélgetés rácáfolhat, de a gyanú akkor is felmerül. Az alulöltözött jelölt (és itt nem a rossz színű zoknira, sokkal inkább mondjuk a kutya szájából kitépett pólóra gondolok) viszont egyértelműen igénytelenségről árulkodik. Hiába zseniális programozó valaki, ha a szarokbele üzenetet hozza az interjúra, nem fog kelleni.

Coligny 2016.11.26. 12:17:55

"Figyelj rá, hogy vajon, ha leülsz, elég hosszú-e a zoknid vagy kilóg a lábszárad a nadrág alól?".
Ha még ezt is az olvasóktól kell megkérdezni, akkor inkább ne adjon a szerző tanácsokat. Ha nem tud különbséget tenni kérdés és állítás között, akkor se.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2016.11.26. 12:18:03

Az öltözetet nèzheti a HR, másról úgysincs sok fogalma :D

min 2016.11.26. 12:18:12

Mindig mondom. A HR-esek munkájának vastagon köze van a GDP negatív mutatóiban.

HaCS 2016.11.26. 12:18:22

"Hogy honnan ember és meddig állat
Azt a jó ég tudja nálad
Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy
Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy?"

CyberPunK 2016.11.26. 12:18:46

"Íme, néhány támpont, ami az informatikai területen karriert építők számára segítséget jelenthet!"

Ing + zakó. Aki ennél többet vár el egy informatikustól az hülye. Ahol dresscode van, oda nem is megyünk dolgozni. Amúgy is, max a customer support, esetleg a managerek öltöznek ki, a többiekhez nem engedünk customert, ugye. Az, hogy mennyi cuccal esünk be, az megint attól függ, hogy vajon munkából esünk-e be.

Persze, csak ha szakembert keresnek, és nem pályakezdőt vagy bazári majmot.

randomuser1 2016.11.26. 12:25:12

Jó ez a poszt.
A valóságban örültök,ha szakmailag alkalmas jelöltet kaptok egy programozói helyre,ha van rajta ruha,az pluszpont.
Ha a héten fürdött is,akkor már munkaszerződés nélkül el se engeditek

jotekony koc 2016.11.26. 12:38:46

@Emmanuel Goldstein: Én megértem azt is, ha egy cég nagyon tiptop kinézetre törekszik mondjuk a megrendelői miatt.
De akkor vegyék föl a szakembert ingben-gatyában, és vegyenek föl egy stilystet, aki a sok topis szakembert szépen formába hozza. Nehéz ám a jelentkezőknek kitalálni, hogy egy főnök szerint milyen a menő szakálldivat a héten.

CyberPunK 2016.11.26. 12:41:23

@jotekony koc: "Én megértem azt is, ha egy cég nagyon tiptop kinézetre törekszik mondjuk a megrendelői miatt."

A megrendelői software-t, esetleg szolgáltatást vesznek, vagy giccses kinézetet? Alap, hogy informatikust (mármint szakembert) nem engedünka megrendelő közelébe. Nagyrész antiszociálisak vagyunk, ezért vagyunk jók a szakmában.

jotekony koc 2016.11.26. 12:59:26

@CyberPunK: Igazad lehet. De akkor tanulják meg a háeresek, hogy az emberekről tanultak ellenkezője igaz az antiszociálisokra. Minél több szemét lóg ki valakinek a hátizsákjából meg a zsebéből, annál valószinűbb, hogy egy csőlátású zsenivel van dolguk...

Dr_utcai_arcos 2016.11.26. 13:11:36

@Altaïr: eddig akárhol dolgoztam, max az ing-zakó volt. Ja, bocs, soha nem is jelentkeztem középvezetői állásra. (az eddigi legaranyosabb az volt, amikor 40+ fok volt, busszal mentem ahol 50+ és amikor beléptem az ajtón, azt mondtam, bocs, de nem szerettem volna mentővel érkezni és ott ült velem szemben 3 ember farmerben és pólóban, hogy ők kérnek elnézést, de beszart a légkondi is :) Persze, fel is vettek 3 napon belül.)

Count Adyn 2016.11.26. 13:14:54

Jah valószínű :D A valóságban pont hogy IT terülten ha van elég ujjad és értesz a dolgodhoz kb vörös szőnyeget guritják eléd nemhogy még válogatnak majd kinek szebb a mandzsettája:D

CyberPunK 2016.11.26. 13:15:27

@jotekony koc: Te kevered az informatikusokat a csövesekkel. Nem erről beszéltem, hanem, hogy az öltöny-nyakkendőt ne a szakembertől várd el, hanem a manager-től.

azördög 2016.11.26. 13:25:56

Csókolom tessék mondani mikor fogja az érdekelni a céget hogy hogyan dolgozik valaki? Ezek a következtetések szart se érnek. Arra jók hogy értékes munkaerő még véletlen se kerüljön a munka közelébe. A hr meg külön állatfaj.. bocsesz.

halaloszto 2016.11.26. 13:47:02

Sajnos jellemző, hogy a hr-es az alapján szűr, amihez ért. Ha a hr-es egy huszonéves cicababa, akkor ez alapján szűr.

jotekony koc 2016.11.26. 13:50:28

@halaloszto:... A hr-est is az alapján veszik föl, amihez értenek. Ha a cicababákhoz értenek, akkor azokat veszik föl hr-esnek.

2016.11.26. 14:43:48

Édes jó Istenem, kíváncsian várom az újabb okoskodó posztot, ahol arról lesz majd elmélkedés, hogy inkább barátok közt rajongó legyél, mint jóban-rosszban, mert HR-esl és a munkavégzés szempontjából ez nem lesz mindegy.

Ember.
Téged sürgősen el kell takarítani onnan, ahol vagy, te nem hatékony munkaerőt keresel a cég számára, hanem abnormális szubjektív baromságok alapján kezdesz feltételrendszert kitalálni, aminek semmi köze nincs a munkaerő teljesítményéhez.

Te beteg vagy ember, Isten-komplexusod van, teljesen elszakadtál a valóságtól, nem normális az, amit elképzelsz a világról.
Gyártod a szubjektív állatságaidat, elképesztő.....

2016.11.26. 14:57:43

Te jellemzően az vagy, aki ilyen posztokkal már már szívsebészi magasságokba próbálja emelni a HR-es fontosságát és jelentőségét.

Amilyen elvárásokat és nézőpontokat folyamatosan irkáltok blogokba. posztokba számomra egy biztos: ti mindenféle olyan embert ítéltek meg az állás betöltésére, akik az éppen aznapi világnézeteik számára,a mi az önelégült ostoba, buta, öntelet jellemetekből fakadó, szubjektív és degenerált indokok által megfelelő pont , de a valódi szakmai tudás és teljesítmény pedig huszadrangú kérdés.

Haszontalan, érdemi munkára alkalmatlan emberek számára kitalált munkakör.

Altaïr 2016.11.26. 14:59:24

@trev: Ne hazodj. Nem mondtam, hogy nem lehetsz elegáns öltöny nélkül. Azt mondtam, interjúra nem mész öltöny nélkül, hacsak nem a HR-es mondja, hogy business casual vagy casual az elvárás.

Altaïr 2016.11.26. 15:03:40

@Dr_utcai_arcos: Az ing-zakó szövetnadrággal talán még elmegy, de inkább ők érezzék kényelmetlenül magukat, mint én. A mindennapi viselet más, mint az interjú. Természetesen dögmeleg esetén tesz engedményeket az etikett, pl. leveheted a zakódat. Ha nem vagyok biztos benne, hogy miben menjek, megkérdezem, és ha azt mondják, jó a farmer-ing, akkor nem gond, abban megyek.

Altaïr 2016.11.26. 15:06:07

@CyberPunK: Interjúról van szó, nem a mindennapokról. Igazi IT-n a menedzser is farmer-pólóban jár dolgozni.

CyberPunK 2016.11.26. 15:17:22

@Altaïr: Nem. Igazi IT-n a manager skype/etc meetingen vesz részt customerrel is napi szinten, ezért nem megy pólóba. Másrészt igazi IT-n a HR dolga kimerül a papírok tologatásánál, interjú közelébe se engedik szakmai oldalon.

Fingod sincs az IT-ről.

Mielőtt megkérdőjeleznél itt van 14 év szakmai tapasztalat KKV-tól multiig, többtucatny interjúval a hátam mögött, és a legelső állásomat leszámítva én döntöttem mindig, hogy hova megyek.

CyberPunK 2016.11.26. 15:19:43

@CyberPunK: "Másrészt igazi IT-n a HR dolga kimerül a papírok tologatásánál, interjú közelébe se engedik szakmai oldalon. "

Félreértések elkerülése végett: szakember felvételekor nem engedik a közelébe, nem csak a szakmai interjú során.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.11.26. 16:51:22

@CyberPunK: "igazi IT menedzser" se feltetlenul beszel customerrel napi szinten vagy akar valaha, cegmerettol fugg. nalunk a fonokom fonoke is max masik fonok fonokevel beszel, akik ugyanugy a ceg dolgozoi a 100.000 vagy mennyi kozt. aki kulso emberekkel szemelyesen beszel, azoknak kb a fonokenek a fonokenek a fonokenek a fonoke kozos az enyemekkel, tehat ha en elmegyek interjura a jelenlegi helyemre utolso negerkent, akkor nem halalfejes poloban megyek, hanem felveszek egy kozepes inget azt kesz, velem szemben is pont ilyen arcok fognak ulni.

Boka1 2016.11.26. 17:09:33

A HR-es azt hallgatja meg, akit elé sodor az élet. A megbízó dönti el, kit itél jónak egy munkakörbe.
Akkor van eredmény, ha mindkét fél elképzelései találkoznak.
A jó munkaerőt nehéz levadászni a konkurenciától.

Altaïr 2016.11.26. 17:42:41

@CyberPunK:

"Fingod sincs az IT-ről."
HAAAAAHAHAHAHAHAHAAAHHHAAAAAAA!!!!!!!
Ekkora luftot! Ez óriási volt, kösz!

orangeman · http://chengyu.blog.hu 2016.11.26. 18:33:02

@Altaïr: Utálom az öltönyt és a nyakkendőt, interjúra soha nem mentem abba (pedig jogász vagyok), és mégis mindig felvettek.

CyberPunK 2016.11.26. 18:55:02

@Altaïr: Pedig a hozzászólások szerint te beszélsz marhaságokat.

@droid_: Legalja szinten lévő projman lehet tényleg nem. Ahogy egy Architech-t is már mászkálhat ki customer-hez, de átlagban a manager beszél face to face a customerrel és nem a szaki.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.11.26. 19:20:10

@CyberPunK: szerintem nem. egy nagy cegben nem az atlag munkavallalo fonoke vagy annak a fonoke maszkal egyeztetni kulsosokkel, erre kulon szervezet van (hacsak nem eppen ennek a szervezetnek a munkavallaloirol van szo, de ezek az it egy kulon allatfaja). nagy ceg amugy sem konnyen ugral aszerint, ahogy futyulnek neki, van sajat portfolioja, sajat strategiaja a piac es a technologia trendjei szerint es nem egyeztet napi szinten a vezetoseg semmit. ha megvettek a cuccot, megkapjak a supportot a megfelelo csatornakon at, ebben benne van a szemelyes jelenlet is szukseg eseten, de ott is a neger supportos mernok adja a lokal supportot a vevo neger operatoranak vagy rendszerintegratoranak, nyakkendozes nelkul. nalunk legalabbis. persze a mi vevoink nem maganszemelyek vagy kkv-k, hanem mas oriascegek.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.11.26. 19:21:04

amugy architect, de ezen ne akadjunk fenn.

CyberPunK 2016.11.26. 20:09:34

@droid_: Telekommunikációs cégnél dolgozom, secound line manager már többet beszél customerrel, mint mással. Meg úgy általában látom, hogy miben rohangálnak a managerek, és miben a szakik.

2016.11.26. 21:03:54

Világ életemben leszartam, és le is fogom szarni mik éppen az aktuális HR trendek. Interjúra mindig farmerbe mentem, és mondtam amit gondoltam. Ahová szakembert kerestek felvettek. Ahová divatmajmot oda nem. És ezen a rossz szokásomon nem kívánok változtatni.

nemkutya.com/wp-content/uploads/2015/02/100319-az-interju.png

2016.11.26. 21:28:39

@ambbay: "Hiába zseniális programozó valaki, ha a szarokbele üzenetet hozza az interjúra, nem fog kelleni"

Nem feltétlenül szarok bele mentalitás. Fogadjátok már el baszki, hogy az emberek különböznek, és nem mindenkiben van benne a csordaszellem, a képmutatás, meg a cégkatona mentalitás. Látom hogy minden hr-es valami rózsaszín álomvilágban él, ahol a munkahelyhez való tartozás lehetősége valamiféle csodálatos és exklúzív élménynek számít, pedig a valóság ennél sokkal egyszerűbb, és ridegebb: az emberek a munkahelyre elsősorban dolgozni járnak, a megszerzett tudásukat pénzmagra cserélni. Ennyi nem több. Jó ez a munkavállalónak mert pénzt keres, és jó a cégnek mert tudást és tapasztalatot vásárol. Az ügyfelet nem az érdekli hogy a rendszergazda strandpapucsban, és bermudagatyában kommandózik a szerverszoba álpadlóján, hanem a szolgáltatás minősége. (szakmai színvonal). Én például egy nagy multinál dolgozom, ahol ezt az egyszerű dolgot már belátták, és tolerálják, bár létezik hivatalosan dress code fogalma.

orient 2016.11.26. 22:17:09

Tartalmas cikk. Pont mikor az atlag HR-es magyarorszagon 90%-ban egy eppen vegzett 21-24 eves csitri akinek fogalma sincs sem az eletrol, sem a profizmusrol, sem oltozkodesrol, de legtobb esetben meg a betoltendo poziciorol sem amire eppen interjuztat..

igazi hős 2016.11.26. 22:17:50

@Hóhér az utolsó barátod: Én akkor sem jártam öltönyben, amikor volt ruhapénz :-)

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.11.26. 22:27:01

@CyberPunK: en is, akkor valoszinuleg nem ugyanannal :) nem tudom minek felel meg a "second line manager" de tudtommal egyik fonokom fonoke sem beszel customerrel, sem a "line iranyu" (munkajogi szervezeti struktura) sem a "product iranyu" (termek szerinti szervezodes), csakis cegen beluli mas hasonszoruekkel.
de az eredeti kerdesben szerintem egyetertunk, fonokok fonokei nalunk is inkabb ing-zakoznak, az o fonokeik talan mar nyakkendoznek is. de mivel nem veluk beszelek interjun, nekem eleg lesz az ing is. illetve eddig eleg volt. talan az elso interjunmra mentem kioltozve, de az kkv volt es a tulajjal (is) beszeltem.

igazi hős 2016.11.26. 22:30:16

@CyberPunK: "Nagyrész antiszociálisak vagyunk, ezért vagyunk jók a szakmában." Az, hogy néhány antiszociális idióta nagyon sikeres lett, nem jelenti azt, hogy az antiszociális idióták általában vagy átlagoson jobbak lennének szakmailag. Az antiszociális kollégák általában gyengébben teljesítenek, feltéve, hogy nem egyszemélyes projekteben kell dolgozniuk.

igazi hős 2016.11.26. 22:38:45

@Altaïr: Mielőtt behívnának interjúra legalább 5 embernél érdeklődtek utánam. (Ez egy kicsi ország, mindenki ismer mindenkit 1-2 évtized után.) Azok után már nyugodtan bemehetek farmerben meg ingben is.

igazi hős 2016.11.26. 22:45:09

@CyberPunK: Én elég sokat megyek ki ügyfélhez, bankba is, ahol mindenkin ing és sötét nadrág van. Rajtam meg rövidnadrág, de annyit adok a dresscode-ra, hogy az izzadt bringás felsőt lecserélem egy tiszta pólóra.

Altaïr 2016.11.27. 01:56:06

@igazi hős: Arc much?
Engem meg 15 nemzetközi cég CEO-ja keresett meg _személyesen_, a lakásomon és könyörgött, hogy menjek hozzájuk. Szóval én meg boxeralsóban mentem be, és így tripla fizut tudtam kialkudni.

:)
süti beállítások módosítása