Beszéljük meg egy sör mellett!

IT Kocsma

3 trükk, amivel értelmet nyer az újévi fogadalom a munkádban!

2018. december 31. - IT Kocsma Admin

Vissza tudsz emlékezni, idén év elején milyen fogadalmakkal vágtál neki a munkának? Melyiket követted több mint egy hétig? Melyiket egy hónapnál is tovább? Akad olyan, aminek mentén szervezted akár az egész évedet? Ha idén nem sikerült, 2019-ben van esélyed változtatni, tulajdonképpen a titok csak pár apróságon múlik.

Minden napra egy tojás!

Vagy inkább minden napra egy mini, apró, nagyon kicsi dolog, ami segít abban, hogy hatékonyabban tudj dolgozni. De tényleg az a lényeg, hogy valami olyat találj, ami talán lényegtelennek tűnik, miközben lehet, hogy az a pár perc, amit ezzel töltesz, mégis meghatározza a napodat vagy a reggeledet.  Olyasmire gondolj, mint a telefonodból kiiktatni egy alkalmazást, ami tök felesleges a munka szempontjából, ellenben a vele való foglalkozás elvesz 10-15 percet is a napodból. De az is lehet, hogy a hatékonysághoz nem elvenni, hanem hozzátenni kell valamit a rutinodhoz. Ha például sokat ülsz az autóban napközben, akkor hallgathatsz szakmai podcasteket angolul vagy hangoskönyvet magyarul. Ha a napi tervezéskor ragaszkodsz hozzá, hogy mindien egyes nap találj valami apróságot, sőt bele sem kezdesz semmibe, míg ki nem találtad, mivel növeld aznap a hatékonyságot, gondolj bele, milyen hatalmas változásokat lehet elérni 365 nap alatt!

 Írd le minden nap!

A tapasztalatok azt mutatják, tényleg a nap elején dől el minden! Ha van egy olyan cél, amit szeretnél 2019-ben követni, egyáltalán nem elég, ha kitalálod és elhatározod, hogy január 1-től eszerint teszed a dolgod. De más a helyzet, ha minden áldott nap leírod a noteszedbe vagy napi terveződbe, hogy mi is ez a cél. Egyrészt azért, mert, sokkal nagyobb hatása van bárminek, amit nem csak fejben, szóban fogalmazol meg, hanem le is írod. Másrészt azért, mert így minden egyes nap figyelmezteted magad arra, hogy mindek a jegyében szervezd azt a napot, milyen cél érdekében dolgozol. De még ez sem feltétlenül elég! Ha le is írtad, mi a cél, lebonthatod az aznapi teendők fényében, hogy éppen az adott napon mi lesz az a kicsi lépés, amit a célért teszel. Szuper motiváló és segít abban, hogy kitarts egész éven át a napi emlékeztető és kis lépés betartásában, ha egy hónap után visszanézel és látod, milyen eredményt értél el, hála ezeknek a szokásoknak.

Egyetlen szó: Miért?

Semmi nem fog működni, ha szem elől téveszted a miértet! Mindig legyen egy referenciapontod, hogy a jelenlegi helyzeten miért akarsz változtatni, mi, az, amit nem szeretsz, és miért akarod a változást. A miértnek erősebbnek kell lennie a miért nemnél! Ha ezt tudod és látod az akadályokat, amik szembe jöhetnek, a miért segít majd azokat leküzdeni.

Boldog és sikeres újévet kívánunk minden olvasónknak, jövőre veletek, ugyanitt!

fireworks-3816694_1920.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://itkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr2514524856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása