Beszéljük meg egy sör mellett!

IT Kocsma

3 önsegítő könyv, amik felérnek egy tavaszi nagytakarítással az életedben

2019. február 27. - IT Kocsma Admin

Február végére az energikus, csupa mosoly kolléganőd is veszít a „harsogó színeiből”, te magad meg karácsony óta ugyanazt a két pulóvert és inget, blúzt váltogatod a bejáratott farmerrel. Újba kezdeni, ötletekkel előállni, sportos formába lendülni jártányi erőd sincs. Na, ilyenkor jön jól pár jó könyv és persze a naptár, amiben egyre közeledik március 1. mint afféle megmentő.

  1. Tina Seelig :Bárcsak húszévesen tudtam volna!

Habár a könyv címe arra utal, hogy milyen klassz lett volna, ha nem kell egészen mostanáig problémákkal küszködnöd, mert a megszerzett tudás birtokában sokkal egyszerűbbé válik majd az életed, az a helyzet, hogy  húszévesen talán nem is lettél volna nyitott erre a tudásra és bármilyen életkorban szuper megfogadni Tina Seelig tanácsait. Ez az a könyv, ami az első oldaltól sodor magával és mire a harmadik fejezethez érkezel, eljutsz oda, hogy teljesen másképp tekintesz a problémákra, kívül helyez a megszokott nézőpontjaidon és minden egyes nehézséget lehetőségként azonosítasz majd. Rengeteg példa gazdagít minden fejezetet, amelyek megmutatják, hogy a helyes válaszok, megoldások sokasága áll a rendelkezésedre, ha másként tekintesz rá, főképp, ha elrugaszkodsz attól, hogy valamit egyáltalán nem is lehet megoldani. Ezek a példák egyébként az iskolában megszokott tanulás teljes ellenkezőjét sorakoztatják fel, új és meglepő módszereket arra, hogyan lehet megismerni a világot és a saját képességeinket ehhez egészen szokatlanul alkalmazni. Tina Seeling rámutat, hogy akkor történik minden olyan, ami klassz és feldob, amikor nem automatizmusok szerint cselekszel. Egy szabály azért van, mégpedig a sokat emlegetett bátorság latba vetése, mert enélkül az egész nem fog menni. A szerző egyébiránt a Stanford Egyetem Menedzsment-tudományi Karának tanára, ahol vállalkozástudományt, innovációt és kreativitást oktat, az orvosi karon szerzett doktori címét és szoftverfejlesztőként is dolgozott.

tinaseeling.JPG


  1. Giulia Enders: Bélügyek - A belek csodálatos világa és a jó emésztés

 Ez a könyv már jó ideje kapható a könyvesboltokban, mégis van helye ebben a tavaszi válogatásban. Sőt az őszi és téli válogatásba is bekerülhet, meg a nyáriba is, mert ha elolvasod, rájössz, hogy tulajdonképpen milyen keveset tudsz arról, ami az evés kapcsán a szervezetedben történik. ennél fogva folyamatosan hibákat követsz el, aminek nagyon súlyos következményei lehetnek, elég, ha csak arra gondolsz – mindenféle ijesztgetés nélkül – hogy a második leggyakoribb daganatos megbetegedés a vastagbélrák. Amin hogyan is csodálkozhatnánk, amikor  egész nap ülünk egy munkahelyen és amit megeszünk, abban sincs sok köszönet…A legtöbben már azzal sem vagyunk tisztában, hogy a bélrendszer, ami 8 méter hosszú a legnagyobb szerve az emberi testnek, nem csoda, hogy akkor hatással van az egész szervezet működésére. Plusz az immunrendszer működése is nagymértékben függ tőle, olyan 80 százalékban! Egy szónak is száz a vége, ha tényleg hosszú távon, energikus és egészséges szeretnél maradni, egyszerűen nincs más választásod, mint foglalkozni a beleiddel. Ennek a könyvnek az elolvasása pedig a legjobb első lépés, mert Giulia Enders ez a fiatal német kutatóorvos nagyon szórakoztatóan, érthetően ír a bélrendszerről, még ha elsőre furának is tűnik a témaválasztás.

belugyek.JPG

  1. Bill Burnett, Dave Evan: Tervezd meg az életed!

Mindannyiunk életére hatással vannak a dizájnerek, ha nem is gondol ebbe bele az ember tudatosan a mindennapokban. Lakás, munkahely, utca, kávézók és még az erdő sem kivétel, mert azt valami sokkal nagyobb tervező hozta létre, de mégiscsak tökéletes rend szerint.Minden egyes tervezői feladat egy problémafelvetéssel kezdődik, aminek a megoldására egy csapat vállalkozik, akik addig finomítják az elképzeléseit, amíg el nem jutnak a lehető legjobb eredményig. Bill Burnett és Dave Evan, a Stanford Egyetem professzorainak gondolatmenete, hogy a fenti példa alapján a saját életedet is tervezőként kell az eredményes megvalósításig vinned. Mivel ők maguk is formatervezők, rengeteg gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek és egy egész sor példán keresztül mutatják be a tervezői gondolkozásmódot. Hogy nem a levegőbe beszélnek; Bill Burnett nevéhez fűződik, többek között az Apple PowerBookja, Dave Evans pedig az első egerek kialakításáért felelős csapat vezetője volt az Apple-nél.

tervezdmegazeleted.JPG

 

Hiszünk a könyvek erejében, de azért ha szükséged volna tavasszal egy új állásra is, ahol alkalmazhatod a fent tanultakat, kattints és keresd meg a szakértőnket!

A bejegyzés trackback címe:

https://itkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr914656973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása