Beszéljük meg egy sör mellett!

IT Kocsma

3 sztori, amiket nem a fotelben ülve írtak a főszereplők

2018. március 02. - IT Kocsma Admin

„Fáradt vagyok.” „ Túl késő van. „ „Holnap megcsinálom.” A kifogások listáján az első helyen állnak, és nem is nagyon tud mutatni olyat az ember a környezetében, aki ne élne ezekkel időről időre. Arra az esetre, ha te is belecsúsznál valamelyik verziójába egy jól megfogalmazott halogatásnak, segíthet, ha felidézed a következő sztorikat. Olyan világhíres sportolók történeteit, akik a legjobbak lettek a maguk területén, pont azért, mert egyedülálló munkamorállal rendelkeznek.

Amikor a tettvágy nem hagy aludni sem

Az olimpiai bajnok kosárlabdázó Kobe Bryant edzője aludt, mint a bunda, végtére is fárasztó napja volt. Hajnali fél négykor egyébként mi mást is csinált volna? Amikor hirtelen megcsörrent a telefon és meglátta Kobe nevét a kijelzőn egyből arra gondolt, hogy valami nagy baj történhetett, vészhelyzet van. Egy pillanat alatt kiment az álom a szeméből és... Semmi nem történt. A kosaras elakadt az erősítő gyakorlatokban és segítségre volt szüksége az edzőtől. Aki mit volt mit tenni, öltözött és elindult a terembe. Az olimpiai bajnokot gatyáig leizzadva találta, akkor már másfél órája edzett. És még mindig nem volt hajnali 5 óra…

Már gyerekként hajtotta a szenvedély

Wayne Gretzky, a legendás jégkorongozó gyerekként ugyanúgy, ahogy a többi srác imádta nézni a hoki közvetítéseket. Egy dologban különbözött a többiektől. Ő nemcsak egy-egy meccset követett végig a tévé előtt, hanem az összest. Papírral és ceruzával a kezében, jegyzetelt, rajzolt, lerajzolta a korong mozgását, le nem vette a szemét a képernyőről, minden pillanatot rögzíteni akart és az eszébe vésni. Annyira megszállott volt, hogy órákon keresztül tanulmányozta a korong, a játékosok mozgását. Amikor játékosként a világ legjobbja lett, valahányszor jégre lépett meccseinek kommentátorai nem hittek a szemüknek; senki nem érezte úgy a korongot, ahogyan ő.

Akit a betegség csak még erősebbé tett

A ír tornász, Kieran Behan lábában tízéves korában jóindulatú daganatot találtak. Az operáció azonban nem sikerült, a kisfiú orvosi műhiba miatt kerekesszékbe kényszerült. Alig több mint egy év elteltével azonban, orvosi csodaként emlegették; folytatni tudta az edzéseit és még keményebben gyakorolt. Nem sokkal később azonban ismét baleset érte; gyakorlás közben ráesett a fejére, és enyhe agysérülést szenvedett. Az esés következtében károsodott a belső füle és jelentősen romlott az egyensúly- és koordinációs készsége, ami egy tornásznak a pályafutás végét jelentheti. Kieran ismét kerekesszékbe kényszerült, ezúttal azt jósolták neki az orvosok, hogy, többé nem fog lábra állni. Azonban ezúttal sem nekik lett igazuk; a tornász akaratereje győzött, ismét felépült és visszatért tornászkarrierjéhez. Az egykor kerekesszékre ítélt fiatal fiú ezek után ifjúsági bajnokságok sorát nyerte el és kvalifikálta magát a 2012-es londoni és a 2016-os riói olimpiára is.

Már írtunk a kitartásról, tuningold magad ezzel a cikkünkkel is, mert már nem sokáig esik a hó, a jó idővel könnyebb feléleszteni a tettvágyat!

man-2037255_1920.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://itkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr5613710488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.03.02. 21:01:13

Ha jól emlékszem, akkor Malcolm Gladwell könyvében volt egy történet Tiger Woods-ról, hogy éjszaka esőben is gyakorolt egyetemista korában.
süti beállítások módosítása