Beszéljük meg egy sör mellett!

IT Kocsma

Így legyen kisebb az irodai öko lábnyomod!

2019. október 28. - IT Kocsma Admin

Erre a témára sosem mondhatod, hogy unod, mindig van mit tanulni és tenni. Főleg, ha olyan egészen kis odafigyelést igénylő lépésekről van szó, mint az alábbiak, amikkel mégis elég sokat tehetsz ahhoz képest, hogy te „csak” egy vagy a sok közül.

Figyelj a konnektorra!

Ha nem használjátok – például egy hosszú hétvége, együttesen kiadott szabadság miatt - húzzátok ki a gépeket a konnektorból, vagy kapcsoljátok ki az elosztók piros kapcsoló gombját. A mobiltelefon-töltők és a laptop dokkolók energiát fogyasztanak, függetlenül attól, hogy töltenek-e készüléket éppen vagy sem. Mindig húzzátok ki a töltőt, ha épp nem tölt!

Üzleti út helyett videó konferencia

Ez az a lépés, aminek nemcsak a környezetre, de a cég pénzügyi helyzetére is pozitív hatásai vannak. Próbáljátok meg csökkenteni az üzleti utazások számát, helyette ma már tényleg egy csomó olyan lehetőség áll rendelkezésre, ami alternatívát jelent a tényleges találkozásra. Hogy csak kettőt említsünk; videó vagy telefonkonferencia, de lassan egy VR technológiával megszervezett videó konferencia is megszokott lehet.

 Ne tárold a felesleged leveleket!

A beérkezett üzenetek mappájában lévő e-mailek nagy részét az adatközpontok szerverein tárolják, amelyek sok energiát fogyasztanak. Ha a beérkező levelek mappában olyan régi e-mailek vannak, amelyekre nincs szükséged, töröljd azokat, így nem kell energiát használni a tárolásra.

Válts takarékos betűtípusra!

Egy-egy dokumentum megírásakor az Arial betűtípusról a Century Gothic betűtípusra váltással 30 százalék tintát takaríthatsz meg a dokumentum nyomtatásakor. A Century Gothic sokkal kevesebb festéket használ, mint más betűtípusok, és ha már tényleg ki kell valamit nyomtatni – mondjuk egy szerződést – akkor éves szinten egyáltalán nem mindegy, mennyi festék és papír fogy.

Takarítsd a felhőt rendszeresen!

Valóban szükséged van a felhőben tárolt összes fájlra? A felhőben található fájlokat adatközpontokban tárolják, amelyek hatalmas mennyiségű áramot fogyasztanak, ezek pedig légkondicionáló rendszereket igényelnek, hogy ezeket a kiszolgálókat a megfelelő hőmérsékleten tartsák, elkerülve a túlmelegedést. Ha olyan fájlokat tárolsz, amikre már nincs szükséged, töröld azokat, és takaríts meg energiát!

Töltés repülőben

A telefon repülőgép üzemmódban való töltése gyorsabb, mert kikapcsolja az eszköz összes rádiófrekvenciáját. Töltsd fel a telefonodat lefekvés előtt, ne hagyd, hogy a telefon egész éjjel csatlakoztatva legyen, mert egyrészt sokkal több energiát fogyaszt, másrészt tűzveszélyes!

Ne hajítsd ki a régi telefont!

Van a fiókodba hajítva egy rakás régi telefonod, amiket már nem használsz? Ha még működőképesek, adományozd rászorulóknak, jótékonysági szervezeteknek, ha pedig már nem használhatók add le olyan helyen, ahol visszagyűjtik ezeket a készülékeket. Az alkatrészeket ugyanis sokszor remekül újra lehet hasznosítani vagy megjavítva beépíteni egy elromlott telefonba.

Nektek is vannak hasonló tippjeitek?

www.petend.hu

green-1968591_1920.png

A bejegyzés trackback címe:

https://itkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6915267976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

232323 2019.10.28. 18:19:55

Ipari mennyiségű baromság van itt összehordva... ezek semennyit sem számítanak, viszont üzleti útra meg főleg menni akarok. Van olyankor céges számlára ital, szálloda meg tinder-luvnya... nehogy máűr lemondja ezekről baz.

0.5 bit 2019.10.28. 19:02:48

Ez mind "lepkefing". Aki komolyan veszi az ökológiai lábnyomát:

Nyáron poló-rövidnadrág-strandpapucs vagy fördőnadrág/bikini-ben ül az irodában, hogy ne kelljen klímát használni.

Télen nagykabát-sapka-sál-kesztyű, hogy ne kelljen fűteni. Esetleg lehet kérni emelhető asztalt, így télen állva lehet munka közben toporogni, hogy az izommunka is melegítsen.

Bela Voltam 2019.10.28. 19:14:19

Te jo eg, mennyire baromsag (is) van osszehordva! Magyarazza mar el a kedves cikkiro, hogy miert fogyaszt egy diszk kevesebbet, ha torolsz a rajta levo adatokbol?
süti beállítások módosítása